Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spacey sa postavil pred súd: VIDEO Dostal zákaz približovania, hrozí mu päť rokov

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Za veľkého záujmu verejnosti a médií dnes na malom ostrove Nantucket v americkom štáte Massachusetts predstúpil pred súd americký herec Kevin Spacey, obvinený zo sexuálneho útoku na osemnásťročného chlapca.

Čin, ktorého sa podľa obžaloby dopustil v júli 2016, by dvojnásobného držiteľa Oscara mohol dostať za mreže až na päť rokov. Spacey sa k svojej údajnej obetinesmie priblížiť, ďalšie pojednávanie sa uskutočni v marci, rozhodol dnes súd.

Foto: SITA/AP/Nicole Harnishfeger/The Inquirer and Mirror
Zobraziť galériu (5)
Foto: SITA/AP/Nicole Harnishfeger/The Inquirer and Mirror  (Zdroj: SITA/AP/Nicole Harnishfeger/The Inquirer and Mirror)

Údajnou obeťou je syn moderátorky

O prípade informovala predvlani v novembri bývalá televízna moderátorka Heather Unruhová, ktorej syn v ňom figuroval ako údajná obeť. Mladíkovi, ktorý v bare na ostrove Nantucket pomáhal v kuchyni, vraj Spacey kupoval drinky, hoci pitie alkoholu je v Massachusetts povolené až od 21 rokov. Potom sa začal správať útočne a obchytkával ho.


Obeť či predátor? Z milovaného herca nenávidený násilník: Spacey ukrýval temné tajomstvá


Zákaz približovania

Spacey obvinenie popiera, čo potvrdil aj počas pojednávania. K súdu sa pôvodne nechcel dostaviť s odôvodnením, že jeho príchod len povzbudí negatívnu publicituv médiách. Súd však jeho žiadosť zamietol.

V predbežnom konaní dnes súd Spaceymu nariadil, aby sa k svojej údajnej obetiani k jej rodine nepribližoval. Ďalšie pojednávanie ohlásil na 4. marca. Obvinený nie je povinný sa osobne dostaviť, musí však byť v dosahu. Výsledok rokovania Spacey odmietol komentovať.

Spacey sa postavil pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Kauza osemnásťročného chlapca je prvouz radu ďalších, ktoré 59-ročného herca čakajú. Spaceyho už v minulosti z obťažovania obvinilo viac ako tridsať mužov. Ako prvý herca v októbri 2017 obvinil zo sexuálneho obťažovania o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj pokúsil zviesť pred zhruba tromi desiatkami rokov. Spacey mal vtedy 26 a Rapp 14. Spacey sa Rappovi za nevhodné správanie ospravedlnil.

Spacey sa postavil pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Viac o téme: Kevin SpaceySúd
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu