Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Popolušku pozeráme každý rok: Čo robia hlavní hrdinovia dnes?

Tri oriešky pre Popolušku Zobraziť galériu (8)
Tri oriešky pre Popolušku (Zdroj: Česká televize)

Túto vianočnú klasiku poznáme už všetci naspamäť, no aj tak ju rok čo rok pozeráme znova. Rozprávka z dielne Václava Vorlíčka bola natočená v roku 1973 a stále má množstvo fanúšikov. Herci si síce pri natáčaní užili poriadnu zimu, no práve vďaka tejto rozprávke sa stali priam nesmrteľnými. Kde sú a čo robia dnes?

Libuše Šafránková (Popoluška)

Josef Abrhám, Libuše Šafránková
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Hlavnú postavu si strihla dodnes uznávaná herečka Libuše Šafránková. Kráľovná českej televízie do dnešných čias účinkuje v mnohých filmoch, seriáloch aj divadelných predstaveniach. Jedným z posledných filmových počinov je napríklad film Rukojemník, kde si zahrala po boku Milana Lasicu. Predstaviteľka Popolušky má v súčasnosti 65 rokov a žije s manželom, hercom Josefom Abrhámom.


Mohlo by vás zaujímať:Láska v hlavnej úlohe: Tieto herecké páry sú spolu už celú večnosť!


Pavel Trávniček (Princ)

Pavel Trávniček, Tri oriešky
Zobraziť galériu (8)

Šarmantného a tvrdohlavého princa stvárnil Pavel Trávniček, ktorého v tom čase zbožňovali všetky ženy. V súčasnosti má herec dvoch dospelých synov a za sebou tri manželstvá. Herec sa ukázal ešte v niekoľkých úlohách princov. A hoci má za sebou slušnú kariéru, v rozprávkových príbehoch mu to pristalo asi najviac.


Mohlo by vás zaujímať:Rozprávky, ktoré pozeráme každé Vianoce: Toto ste o nich určite nevedeli


Carola Braunbock (Macocha)

Tri oriešky pre Popolušku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Česká televize)

Nemecká herečka Carola Braunbock sa v našich končinách preslávila azda len ako macocha s netopierím klobúkom. Bohužiaľ, krátko po natáčaní filmovej rozprávky v roku 1978 zomrela vo veku 54 rokov.

Dana Hlaváčová (Dorka)

Tri oriešky pre Popolušku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Česká televize)

V úlohe Popoluškinej nevlastnej sestry Dorky sa predstavila česká herečka Dana Hlaváčová, ktorá si od slávnej rozprávky zahrala ešte v mnohých filmoch či seriáloch. Od 90. rokov sa vo filme objavuje už len sporadicky, no vidieť sme ju mohli napríklad aj v úspešnej českej vianočnej rozprávke Anjel Pána. V súčasnosti riadi umeleckú školu a vyučuje v nej.


Mohlo by vás zaujímať:Mama Kami, Škopková či kráľovná faciek: Pred 15 rokmi prehrala Helena Růžičková svoj boj


Helena Růžičková (Droběna)

Tri oriešky pre Popolušku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Česká televize)

Ikonickú českú herečku Helenu Růžičkovú si z rozprávky musí pamätať každý. Princezná Droběna a jej posmech či tanec, v ktorom niesla princa v náručí, sú jednoducho nezabudnuteľné momenty. Herečka bola súčasťou tých najznámejších českých filmov, ktoré dodnes pozerávame stále dokola. Bohužiaľ, v roku 2004 podľahla zákernej rakovine.

Rolf Hoppe (Kráľ)

Tri oriešky pre Popolušku
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Česká televize)

Rozprávkového kráľa si zahral nemecký herec Rolf Hoppe. Zomrel koncom minulého roku vo veku 87 rokov. Zanechal po sebe manželku a dve deti. Pochovali ho v Drážďanoch.

Viac o téme: Tri oriešky pre Popolušku
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu