Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nespokojný Harvey Weinstein: Po neúspechu chce vymeniť právnický tím

(Zdroj: SITA/AP/Jefferson Siegel/The Daily News)

Bývalý filmový producent Harvey Weinstein mesiac po neúspešnom pokuse o zamietnutie obvinení zo sexuálnych útokov, ktorým čelí, mení svoj právnický tím.

Weinstein a jeho doterajší obhajca Benjamin Brafman vo štvrtok v spoločnom vyhlásení oznámili, že "sa dohodli ukončiť spoluprácu", pričom nových právnych zástupcov predstavia budúci týždeň. Brafman zároveň súhlasil, že bude s novým tímom spolupracovať tak, aby zabezpečil plynulý prechod. Výmenu však ešte musí odobriť sudca.

Šesťdesiatšesťročný niekdajší filmový magnát čelí obvineniam, že v roku 2013 znásilnil nemenovanú ženu a v roku 2006 sa násilia dopustil voči ďalšej. On všetky obvinenia z násilných sexuálnych stykov odmieta. Začiatok súdneho procesu je predbežne stanovený na 6. mája.


Mohlo by vás zaujímať:Emotívne konce či rázna stopka od tvorcov: Tieto seriály v roku 2019 už viac neuvidíme


Weinstein je hlavnou postavou rozsiahleho škandálu súvisiaceho so sexuálnym zneužívaním v Hollywoode. V súvislosti so sexuálnym obťažovaním sa proti nemu ozvali desiatky žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux, Salmy Hayek či Kate Beckinsale.

Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vlani v októbri vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette. Niekoľko žien vrátane herečky Rose McGowan ho obvinilo aj zo znásilnenia. Weinstein popiera "akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán" a odmieta tiež údajnú odvetu za odmietnutie takéhoto styku.

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu