Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slovenská herečka prehovorila o svojich kilách: Stres na mňa pôsobí presne opačne!

Lívia Bielovič
Lívia Bielovič (Zdroj: Falcon/Martin Martínek)

Slovenská herečka Lívia Bielovič sa podľa vlastných slov nikdy príliš nestarala o svoju hmotnosť.

„Ja neviem, no u mňa vždy ten pracovný stres skôr spôsobil, že som chudla, aj keď som sa snažila pravidelne jesť. A aj keď som jedla viac, vždy som zostávala na tej istej hmotnosti, pretože nemám sedavé zamestnanie, veľa sa presúvam, lietam, chodím na kastingy, počas nakrúcania a nácvikov predstavení sa tiež stále hýbem a pracujem aj mentálne, keď sa učím texty, takže mi vcelku dobre spaľuje,“ poznamenala v rozhovore.

Ako tvrdí, na kilá navyše nemala síce nikdy predispozície, no aj tak sa cíti komfortnejšie, keď sa o seba stará. „Ja nie som typ človeka, ktorý rapídne priberá, no samozrejme sa cítim lepšie, keď cvičím,“ uznala sympatická tmavovláska, ktorá si preto šport zaraďuje do programu takmer každý deň.

Benefit z neho pritom sympatická interpretka nevníma len na hmotnosti, ale odráža sa najmä na jej mysli a psychike. „Rada cvičím jogu alebo si idem zabehať, v Bratislave na nábrežie alebo v Prahe na Hamr, keďže žijem na striedačku tam aj tam... Upokojuje mi to myseľ a vyčistí hlavu, posilňujem tak nielen telo, ale aj ducha,“ priblížila Bielovič.

„Myslím, že človek by mal športovať bez ohľadu na to, či je tučný alebo chudý, skrátka pre svoj dobrý pocit. Dopamín, endorfín, serotonín, oxytocín... Hormóny v podstate riadia celý náš život a starajú sa o to, aby sme všetko v pohode zvládli,“ uzavrela herečka.

Lívia Bielovič si zahrala vo filmoch Metanol, Les mŕtvych, Peniaze alebo život a účinkuje aj v seriáloch 12 opíc, Modrý kód či Rex.

Viac o téme: Lívia Bielovič
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu