Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Alf... Obľúbený sitcom nášho detstva: Životy hviezdnych hercov, VIDEO takto teraz vyzerajú!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Photo © Alien Productions Inc.)

Americký sitcom Alf sa určite vryl do pamäte každého diváka. Ako by aj nie, keďže sme na ňom vyrastali a tešili sa, aké patálie bláznivý mimozemšťan vyvedie, či ho susedia niekedy odhalia alebo kedy sa vráti domov na planétu Melmac. Je to už 29 rokov, čo sa nakrútila posledná časť tohto komediálneho rodinného seriálu. Viete, kto z hercov prekonal nádor, nastúpil do amerického námorníctva alebo pomáha znevýhodneným rodinám?

Jedného dňa pristál na planéte zvanej Zem jeden mimozemšťan. Volalsa Alf, pochádzal z planéty Melmac a nabúral do garáže rodiny Tannerových v Los Angeles. Presne takto sa začal obľúbený rodinný seriál 90. rokov, ktorý lákal pred televízne obrazovky množstvo divákov. Úspech mu zaručovali milé rodinné scény, v ktorých sa veľakrát (odmysliac ufóna) našiel takmer každý z nás. Nenútený humor, rodinná súdržnosť Tannerových a ichvtipné trampoty s Alfom zabezpečovali, že sa sitcom stával čoraz obľúbenejším. Na Slovensku prispel k populariteaj fakt, že Alfovi prepožičal svoj nezameniteľný hlas StanoDančiak. Bez neho by sme si to už jednoducho nevedelipredstaviť.

Ak si niekto nepamätá, alebo nevie, akú rolu hral mimozemšťan v sériali, tak to krátko pripomenieme. Alf bol priateľský a dobrosrdečný ufónec, ktorý miloval jedlo (v jednej časti priznal, že z 10 orgánov má 8 žalúdkov) a jeho obľúbená pochutina bola mačka, ktorá na Melmacu patrí k najobľúbenejším pokrmom. Okrem toho bol veľmi zvedavý, vynaliezavý a rodina Tannerových teda mala čo robiť, aby ho svet neodhalil.

Alf... Obľúbený sitcom nášho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © National Broadcasting Company (NBC) (1986-1990) (USA) (TV)/Lions Gate Films Home Entertainment)

Seriál sa vysielal v rokoch 1986 - 1990, počas ktorých sa nakrútili štyri série, dokopy 102 epizód. Postavu Alfa vymyslel Paul Fusco ako hračku pre svoju rodinu, niekedy ju dokonca používal na strašenie svojich detí. Alf v sitcome nebola vždy bábka, ktorú Fusco ako vynikajúci bábkar ovládal, ale pri zložitejších scénach ho hral maďarský herec neobyčajne malého vzrastu, Mihaly Meszaros. Ten v roku 2008 prekonal ťažký infarkt a začiatkom júna 2016 upadol do kómy, z ktorej sa už neprebral. Na jeho počesť po ňom dokonca pomenovalo kalifornské mesto Hawthorne svoju najkratšiu ulicu.

Max Wright - Willie Tanner

Willie Tanner bol hlavou a otcom rodiny. Zahral si ho Max Wright, ktorý má za sebouťažkú, ale i búrlivú minulosť. Okrem účinkovania v úspešnom Alfovi hral aj na divadelných doskách, no presadil sa aj v rôznych filmoch. Medzi najznámejšie patrí Sen noci svätojánskej alebo Muž tieňa. Wright je odroku 1965 ženatý so svojou manželkou Lindou a spolu majúsynaBena a dcéru Daisy. Najťažším rokomherca bol rok1995, kedy mu bol diagnostikovaný zhubný nádor lymfatického tkaniva. Vďaka liečbe sa z choroby úšpešne dostal a postupne sa zotavil. Na druhej strane je Max aj poriadny "kvietok". V januári 2000 bolzatknutý v Los Angeles za riadenie v opitosti, za čo dostal podmienku.Herec sa nepoučil a vroku 2003 bol opäť pristihnutýza volantom pod vplyvom alkoholu.V súčasnosti ako 75-ročný "deduško" žije na Hermosa Beach v Kalifornii.

Alf... Obľúbený sitcom nášho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © National Broadcasting Company (NBC) (1986-1990) (USA) (TV)/Lions Gate Films Home Entertainment)

Anne Schedeen - Kate Tannerová

Anne Schedeen stvárila Kate Tannerovú, milujúcu matku jej detí a aj Alfa. Anne predtým, ako zahviezdila v Alfovi, si zahrala v seriáloch ako Emergency!, v 12-ich epizódach lekárskej drámy Marcus Welby, M.D., či v hororovom scifi Embryo. Anne je v manželstve s Christopherom Barrettom, s ktorým sa stretla v divadelnej hre v roku 1972. Presne na 10. výročie ich stretnutia sa v roku 1982 vzali a spolu majú dcéru Taylor. Oproti jej seriálovému manželovi, s Anne je spájaná len dobrá a dokonca ušľachtilá minulosť. Svedčí o tom fakt, že sa v roku 2015 stala veľvyslankyňou pre Holiday Heroes, bulharskej neziskovej organizácie, ktorá pomáha znevýhodneným rodinám. Tento rok Anne oslávila okrúhlych 70 rokov.

Alf... Obľúbený sitcom nášho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © Alien Productions Inc.)

Andrea Elson - Linn Tannerová

Dcéru Tannerovcov si zahrala americká herečka Andrea Elson. Už v šiestich rokoch si uvedomila, že chce byť herečkou, keď hrala v školeAlenku z riše divov. Okrem postavy Linn v sitcome Alfste ju mohli vidieť v menších rolách v Mladí a neklidní, Simon & Simon, Krokza krokom aleboŽenatý so záväzkami. V roku 1993 si vzalaScotta Hoppera, s ktorým má dcéru Claire. V súčasnej dobe žije v Los Angelesa v marci tohto roku oslávilakrásne jubileum -50 rokov.

Alf... Obľúbený sitcom nášho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © National Broadcasting Company (NBC) (1986-1990) (USA) (TV)/Lions Gate Films Home Entertainment)

Benji Gregory - Brian Tanner

Benji Gregory v hlavnej rolemalého chlapca Briana Tannera. Účinkovaniev Alfovi nebolo jediné, kde si Benji zahral. Pôsobili v rôznych televíznych reláciách, ako napríklad Fantastix Max aA-Team, vystúpil aj v celovečernom filmeJumpin 'Jack Flash alebo rôznych iných televíznych seriáloch (Telling,The More You Know). Benji sa v roku 2003 prihlásil do amerického námorníctva a vyštudoval školu, aby sa stalpoddôstojníkom námorníctva špecializujúcim sa nameteorológiu.V roku 2005 získal čestné prepustenie od námorníctva. Oženil sa v roku 2006 a v súčasnosti má 40 rokov.

Viac o téme: Alf
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu