Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Filmová pocta Dubčekovi: Svetové obsadenie... Aha, koho si zahrá Gérard Depardieu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Axel Schmidt)

V pripravovanej snímke Ľudská tvár o slovenskom politikovi Alexandrovi Dubčekovi si zahrajú francúzsky herec Gérard Depardieu a slovenská herečka žijúca v Taliansku Barbora Bobuľová. Rodák z francúzskeho Chateauroux stvárni Leonida Iľjiča Brežneva. Bobuľová, ktorá si v minulosti zahrala napríklad Coco Chanel, stvárni Dubčekovu matku.

Film Ľudská tvár vzniká za účasti známych filmárov. O réžiu sa postará Chorvát Lordan Zafranovič a poľský režisér Krzysztof Zanussi sa na ňom podieľa ako konzultant a supervízor. Predstaviteľ hlavnej postavy zatiaľ nie je známy, ale tvorcovia o tejto role rokujú.

Autorom a producentom projektu je Andrej Antonio Leca. "Z dôvodu medzinárodného charakteru, lokalizácií vo viacerých štátoch Európy, Ázii a v USA, v medzinárodnom obsadení so známymi hviezdami v hlavných úlohách má filmový projekt Ľudská tvár v histórii slovenskej kinematografie najväčší rozpočet. Z toho dôvodu zostavujeme silnú koprodukciu. Očakávame podporu nielen z audiovizuálnych fondov, od koprodukčných partnerov, ale aj zo štátnych inštitúcií doma i v zahraničí, mecenášov, podnikateľských skupín a investorov. Film má súčasníkovi a najmä mladej generácii pripomenúť, že boj proti skorumpovanej moci je v každej perióde dejín rovnako aktuálny. Na príklade udalostí roku 1968 vo vtedajšom Československu chceme ukázať, že túžba po spravodlivej spoločnosti je človeku prirodzená a nemožno ju potlačiť a udusiť ani tankmi," prezradil producent. Premiéra Ľudskej tváre je naplánovaná na rok 2021, k príležitosti 100. výročia narodenia Alexandra Dubčeka.

Viac o téme: Gérard DepardieuAlexander DubčekĽudská tvárBarbora Bobuľová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu