Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NAJ filmové dvojice, ktoré milujeme: Nájdete medzi nimi tú svoju?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Photo © Gaumont, Photo © West Film, Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox, )

Takmer každý film, nech ide o akýkoľvek žáner, má svoje hlavné postavy. Najčastejšie ide o zaľúbencov, pracovných partnerov či najlepších kamarátov. My sme sa v tomto článku zamerali na výber zaujímavých, vtipných či romantických dvojíc, ktoré nás bavia a bez problémov sa na nich opäť pozrieme. Ak ste tu svoju NAJ dvojicu nenašli, vašich obľúbencov môžete napísať do komentára.

Leonardo DiCaprioaKate Winsletvo filme Titanic

Všetko sa začalo aj skončilo na "nepotopiteľnej lodi" menom Titanic. Chudobný Jack a bohatá Rose na nej prežili najkrajšie chvíle života, aj keď bol každý z inej spoločenskej vrstvy.Táto filmová dvojica ukazuje, želáska si pravidlá nekladie. Chudobný Jack, ktorý cestu na luxusný parník vyhral v kartách,sazahľadel do krásnej Rose, neuvedomujúc si, že leziedo "medvedieho brlohu". Vyše trojhodinový film je plný vášne, prekvapení, dramatických zvratov,obety, ale i s dávkou humoru, ktorý zanechá dojem na každom, kto si hopozrie. Nie nadarmo sa Titanicu vravelo Loď snov.. Veď ona ňou naozaj bola.

NAJ filmové dvojice, ktoré
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox)

Melancholický invalid a bláznivý opatrovateľ z filmu Nedotknuteľní

Príbeh o ochrnutom aristokratovi Philippeovi a živelnom mladíkovi Drisseovi patrí k filmovým unikátom o to viac, že je natočený podľa skutočného príbehu. Tvorcovia tu dokázali prepojiť takmer nemožné, a toVivaldiho a populárnu hudbu,luxusné obleky a tepláky,serióznosť a žoviálne vtipy. Tento film je silným, zábavným, neočakávaným a bláznivým zároveň, no presne takým je aj priateľstvo Phillippea s jeho opatrovníkom. Snímka ukazuje, že aj napriek ťažkému osudu netreba strácať zmysel a chuť do života, keď pri sebe máte tú správnu osobu.

BudSpencer a Terence Hill

Bud Spencer(vlastným menomCarlo Pedersoli) a Terence Hill(vlastným menomMario Girotti) je známatalianskadvojica, ktorá spolu natočila neuveriteľných 18 filmov, ktorésú úspešné po celejEurópe a dokonca ivUSA. Pravdepodobne ich najslávnejší spoločný film je z roku1970, a to Pravá a ľavá ruka diabla. Okrem toho je veľmi obľúbené aj pokračovanie westernu v roku1972Malý unavený Joe.

Terence Hill a Bud Spencer vo filme Malý unavený Joe
Zobraziť galériu (6)
Terence Hill a Bud Spencer vo filme Malý unavený Joe  (Zdroj: Photo © West Film)

Bud Spencer a Terence Hill nemohli byť odlišnejší. Bud bol zavalitý, na prvý pohľadhrozivý chlap, ale s dobrým srdcom vnútri, zatiaľ čo Terence bol modrooký charizmatický štíhly muž, ktorý patril k veľkým krásavcom. Nech už to bol akýkoľvek príbeh, ktorý hrali,táto dvojica divákov bavila. A akoby aj nie, keď sa skvelo dopĺňali.

Will Smith aMartin Lawrence ako Bad Boys

Keď sa stretnú dvaja kolegovia, ktorí sú zároveň najlepší priatelia, o zábavu je postarané. Táto dvojica z policajného oddelenia narkotík si je však spočiatkuhodnotovo odlišná. Zatiaľ čoMarcus Burnett (Martin Lawrence) má usporiadanú rodinu s deťmi,Mike Lowrey (Will Smith) má povahu sukničkára, ktorá sa len ťažko napráva. Napriek všetkým malým nezhodám a osobným súbojom snímka z dielne Michaela Bayaukazuje, že práve priateľstvo je nadovšetko a musíme sa o neho starať. Veď v ktorom kamarátstve je vždy všetko ružové? P.S. Mysa už nevieme dočkať na ďalšie pokračovanie ich príbehu.

Rain Man

Film Rain Man z roku 1988 je silným príbehom o dvoch bratoch, ktorých si zahrali hviezdni herci, a aj to dalo snímketú pravú šťavu. Charlie Babbitt (Tom Cruise) zisťuje, že má autistického brata Raymonda (Dustin Hoffman). Ten Charlieho privedie na pokraj jeho trpezlivosti a potom ho kompletne vtiahne do svojho egocentrického sveta.Nesentimentálnacesta však pre oboch bratov Babbittových znamená viac, než len prekonanie vzdialenosti medzi dvoma miestami.Ide o zblíženie dvoch nesmierne odlišných ľudí. Snímka hovorí o tom, že aj keď sú si súrodenci odlišní, stále sú rodina.Ak niekto tento cenami ovenčený film nevidel, máo program na večer postarané, pretože ten bravúrny výkon Dustina Huffmana musíte vidieť.

Vinnetou a Old Shatterhand

Filmy podľa románov nemeckého spisovateľa Karla Maya videl takmer každý, tie mladšie ročníky o nich museli minimálne počuť. Vinnetou v podaní Pierra Brice a jeho pokrvný brat Old Shatterhand v podaní Lexa Barkera sa stali hrdinami pre niekoľko generácií divákov. Asi najznámejšiou snímkou o pokrvných bratoch je Poklad na striebornom jazere. Príbehy o veľkom kamarátstve, aké sa len tak nevidí.

Lex Barker a Pierre Brice vo filme Poklad na striebornom jazere
Zobraziť galériu (6)
Lex Barker a Pierre Brice vo filme Poklad na striebornom jazere  (Zdroj: Photo © Columbia Pictures)

Julia Robert a Richard Geere vo filme Pretty Woman

Tak o tejto filmovej klasike je asi aj zbytočné písať. Veď kto by nepoznal krásnu Vivien, ktorá šľape chodník, a zrazu pri nej zastaví charizmatický, ale tajomný milionárEdward Lewis? Novodobý príbeh o Popoluške, ktorá v tejto snímke nebola až tak nevinná, je obľúbený medzi všetkými generáciami a môžete ho pozerať stále dookola. Navyše ani Edward nepatrí k tým, kto hľadá lásku na celý život. Ale človek mieni a život mení. Obaja si od základov zmenia život a film sa končí šťastne. Aj keď to podľa pôvodného scenára tak byt nemalo.

Richard Gere a Julia Roberts vo filme Pretty Woman
Zobraziť galériu (6)
Richard Gere a Julia Roberts vo filme Pretty Woman  (Zdroj: Photo © Touchstone Pictures)

Bonnie a Clyde

Scenáristi a režisér filmu poňali príbeh slávnej gangsterskej dvojice, ktorý je založený na skutočných udalostiach, veľmi originálne.Na jednej strane sa postarali o to, aby na filmovom plátne čo najpresvedčivejšie ožila kríza tridsiatych rokov.Na druhej strane mal však pohľad do minulosti poslúžiť ako odrazový mostík pre zúčtovanie so súčasnosťou.Hrdinovia filmu sú síce brutálni vrahovia, ale to všetko akosi zostáva v pozadí.V popredí vidíme bojovníkov proti existujúcemu spoločenskému poriadku a americkému vládnemu systému.

NAJ filmové dvojice, ktoré
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Photo © Warner Bros.)

Bonnie a Clyde sú vo filme usmievaví, ľahkomyseľní, možno aj detinskí, rozhodne sú však obdarení veľkým osobným kúzlom. Zabíjajú akoby neúmyselne a neradi.Ako ich nemať rád, ako ichneľutovať, keď tak mladí nezmyselne zomrú.Odtiaľ je len krôčik ku chvále a identifikácii.Tento film patrí k významným dielam svetovej kinematografie.Kritika právom ocenila formálnu dokonalosť tohto diela, ale v hodnotení ideového vyznenia snímky sa často rozchádzala.

Mel Gibson a Danny Glover zo Smrtonosnej zbrane

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), ktorý má pár týždňov do dôchodku, dostane za parťáka bieleho seržanta Martina Rigsa (Mel Gibson), ktorý chcel po smrti manželky spáchať samovraždu. Aj keď si zpočiatku nepadnú do oka, spoločne však budú musieť vyriešiť prípad nebezpečného gangu pašerákov drog. O tom, že sa táto dvojica divákom zapáčila, svedčíaj fakt, že sa natočili ďalšie tri pokračovania úspešného filmu Smrtonostná pasca.

Viac o téme: TitanicPretty WomanBud Spencer a Terence HillNedotknuteľníRain ManSmrtonostná zbraňVinnetou a Old ShatterhandBonnie a Clyde
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu