Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vždy šarmantný Richard Gere: VIDEO V týchto filmoch ho milujeme!

Richard Gere Zobraziť galériu (2)
Richard Gere (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Hollywoodsky elegán síce tento rok oslávi okrúhle sedemdesiate narodeniny, no zo svojho prirodzeného šarmu stále nič nestratil. A hoci sa už vo filmoch objavuje o dosť menej, jeho kultové snímky sú rozhodne nezabudnuteľné. V týchto filmoch ho jednoducho zbožňujeme.

Americký gigolo (1980)

Práve tento film vystrelil talentovaného fešáka k áčkovým hercom a vyslúžil si titul sexsymbol. Ako Julian Kay si zahral pánskeho spoločníka. Nie však takého obyčajného. Rozpráva patimi jazykmi, je profesionálnya dámy si ho môžu zaplatiť ako spoločníka, sprievodcu, prekladateľa či šoféra. Bláznivý život sa však mení, keď dôjde k vražde, do ktorej sa Julian poriadne zamotáva.


Mohlo by vás zaujímať:V hlavnej úlohe pes: VIDEO Tieto filmy vás rozplačú, dojmú aj náramne pobavia


Hačikó: Príbeh psa (2009)

Tento film spoľahlivo otestujecitové rozpoloženie každého z nás. Richard Gere si v ňom zahral profesora, ktorý sa ujal opusteného psa. Medzi nimi vzniká silné puto, ktoré sa nedá zničiť ani smrťou. Kto videl, chápe. Kto nie, tak ten nech si pripraví dostatok vreckoviek.

Prvotný strach (1996)

Richard Gere nie je len magnet na ženy. O tom, že sa s ľahkosťou dokáže popasovať aj s dramatickými úlohami, máme hneď niekoľko dôkazov a jedným z nich je aj Prvotný strach z roku 1996. Gere v ňom hrá právnika, ktorý sa zúfalo usiluje pomôcť zdanlivo neinteligentnému človeku. Čo sa týka kvality, ide rozhodne o jeden z jeho najlepších filmov.


Mohlo by vás zaujímať:Kultové páry zo strieborného plátna: VIDEO Ich vzťah bude navždy krásny a intenzívny


Pretty Woman (1990)

Romantická komédia Pretty Woman je bezpochyby filmom Julie Roberts, ktorej kariéru poriadne nakopla. Avšak nebolo by tak tomu bez účasti Richarda Gera v úlohe tajomného milionára Edwarda. Je naozaj ťažké predstaviť si Pretty Woman bez tohto sympatického elegána. Jeho nenútený šarm sa prejavil vo všetkých možných scénach. Zaujímavosťou však je, že túto úlohu Richard Gere poriadne dlho odmietal.

Chicago (2002)

Svoju kariéru rozbehol Richard Gere v divadelnej verzii Pomády. K tomuto žánru sa potom vrátil až v roku 2002, kedy si zahral v muzikáli Chicago po boku Catherine Zeta-Jones a Renee Zellweger. Kritikmi aj divákmi oceňovaný film si zaslúžene odniesol niekoľko Oscarov a iných ocenení a jemu pomohol opäť naštartovať hereckú kariéru. Niet sa čomu čudovať, veď rola právnika Billyho Flynna, ktorý dokáže z vrahýň urobiť hviezdy, mu naozaj pristane.


Mohlo by vás zaujímať:Prostý chlapec, osamelý cudzinec či zúfalý samotár: VIDEO Muž legendárnych tvári Tom Hanks


Dôstojník a gentleman (1982)

Richard Gere v úlohe Zacka Maya, ktorý sa túži stať námorným pilotom, predviedol naplno svoje schopnosti a zároveň si zachoval aj imidž ženského miláčika. Musel byť drsný a zároveň ukázať aj svoju romantickú stránku. Zack sa totiž aj napriek varovaniam zamiluje do jednej z miestnych slečien. Dôstojník a gentleman je jednoznačne jedným z top filmov, v ktorých Richard Gere hviezdil.

Neverná (2002)

Veľmi intenzívny, zmyselný a dramatický psychotriler Neverná je pikantným príbehom o zakázanej láske. Richard Gere sa v ňom predstaví v úlohe oklamaného manžela, ktorý zabije mladíka, s ktorým ho jeho žena podvádzala. Dráma o vine a spytovaní svedomia sa môže začať.

Viac o téme: Richard Gere
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu