Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Búrlivák z hereckej rodiny: VIDEO Od oplzlej nahrávky až po rodinný pokoj so štyrmi deťmi!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Aleca Baldwina, najstaršieho z bratov Baldwinovcov, diváci dobre poznajú. Jeho kariéra sa začala ako u väčšiny - v bare. Napriek tomu sa dokázal vypracovať na dobrého herca. Síce si ho mnohí pamätajú ako mladého fešáka, po rokoch mu pribudli vrásky. Dôvodom je možno jeho výbušná povaha, málo kvalitných úloh, ale aj ťažký spor s exmanželkou a boj o dieťa. Dnes sa opäť usadil, objavil sa v niekoľkých filmoch, má štyri deti a dá sa povedať, že je konečne šťastný.

Futbal a zbieranie špinavých riadov

AlexanderRae Baldwin III. sa narodil v meste Amityville, neskôr presláveného v horore, v štáte New York. Má troch mladších bratov, ktorých dnes už diváci poznajú - Stephen, William a Daniel. Jednoznačnenajpriebojnejším bol Alec. Na strednej hrával futbal a pracoval v legendárnom newyorskom podniku Studio 54. Spratával zo stola špinavé riady a robil, čo bolo treba.

Baldwin vo filme Love on the run. (Foto: ČSFD/Metro-Goldwyn-Mayer)
Zobraziť galériu (5)
Baldwin vo filme Love on the run. (Foto: ČSFD/Metro-Goldwyn-Mayer)  (Zdroj: ČSFD/Metro-Goldwyn-Mayer)

Neskôr navštevoval Univerzitu Georgea Washingtona. Počas štúdia kandidoval za prezidenta študentskej rady, no voľby prehral. Po prehre dostal špciálny list od bývalého prezidenta Richarda Nixona, s ktorým mal spoločného priateľa, aby túto prehru využil a poučil sa z nej.

Úspešné začiatky

Tento list ho zrejme nemotivoval a svoju neúspešnú politickú kariéru hodil za hlavu. Odišiel študovať herectvo na jednu z newyorských univerzít a skončil ako úspešný absolvent. Jeho debut však prišiel oveľa skôr ešte počas štúdia. V roku 1986 sa objavil vo svojej prvej hre na Broadwayi. V roku 1995 získal cenu Emmy za televíznu adaptáciu divadelnej hry Tennesseeho Williamsa. Zahral si po boku hercov ako Jessica Lange, John Goodman či Diane Lane.

Jeho prvou televíznou úlohou bol Billy v telenovele Doktori, objavil sa aj v dvoch dieloch Priateľov ako až príliš zamilovaný priateľ Phoebe. Účinkoval aj v niekoľkých epizódachsitcomu Will a Grace. K jeho filmovým debutom patrila snímka z roku 1987 Forever, Lulu. O rok neskôr sa objavil s Melanie Griffith vo filme Podnikavé dievča.

Hluché obdobia vs. pamätné úlohy

Svoju budúcu manželku Kim Basinger spoznal počas natáčania snímky Muž na ženenie v roku 1990. Na konte má mnoho známych filmov, z ktorých zatiaľ najvýznamnejším bol Smoliar z roku 2003, ktorá mala nomináciu na Zlatý Glóbus aj na Oscara. Nasledovalo niekoľko menej známych diel a výraznejšiu, i keď malú, úlohu dostal až vo filme Woodyho Allena Jasmínine slzy. K ďalším známejším snímkam patrí Still Alice a naposledy sme ho mohli vidieť vdráme BlacKkKlansman z roku 2018. Naplánovaných má niekoľko ďalších filmov.

Búrlivý rozvod

Tri roky po tom, čo sa zoznámil s herečkou Kim Basinger, sa vzali a spoločne majú dcéru Ireland. Ich manželstvo však trvalo len do roku 2000, kedy sa rozišli a rozviedli sa v roku 2002. To, čo nasledovalo po rozvode, sa dá nazvať naozaj búrlivým obdobím. Baldwin totiž so svojou exmanželkou bojoval o to, aby sa mohol stretávať s dcérou a byť súčasťou jej života.

Baldwin s Kim Basinger. (Foto: SITA/AP/Rene Macura)
Zobraziť galériu (5)
Baldwin s Kim Basinger. (Foto: SITA/AP/Rene Macura)  (Zdroj: SITA/AP/Rene Macura)

Baldwin vydal päť rokov po rozvode knihu, v ktorej sumarizoval svoj boj o dcéru. Opísal v nej, ako sa mu Basinger snažila za každú cenu zabrániť, aby sa stýkals dcérou. Zakazovala mu návštevy, odmietala sa baviť o výchove, dokonca mu nedovolila s ňou telefonovať a podľa jeho slov ju proti nemu poštvala. Vinil z toho však celú „rozvodovú mašinériu“, pretože jeho manželka len narábala s tým, čo mala okolo seba, teda s vyjadreniami právnikov a psychológov.

Zúrivá nahrávka

Prielom nastal v roku 2007. Po ťažkom boji o dcéru nechal naozaj nepríjemný odkaz svojej jedenásťročnej dcére. Naštvalo ho to, že mu nedvíhala telefón, nazval ju dokonca „drzým, bezohľadným, malým prasaťom“. Nahrávka bola predaná do amerického bulvárneho denníka TMZ. Baldwin sa voči tomu ohradil, nahrávka totiž bola podľa neho predaná bez povolenia rodičov, čo v prípade maloletých osôb zakazuje zákon.

Dva roky potom v rozhovore pre Playboy priznal, že v súvislosti s nahrávkou uvažoval o samovražde. Rozprával sa o tom s mnohými odborníkmi a spáchanie samovraždy by bolo víťazstvo pre jeho exmanželku. Priznal, že spravil chybu, no poprosil, aby ho nesúdili ako rodiča na základe jedného zlého momentu v živote.

Výbušná povaha

Baldwin je však paparazzom dobre známy. Najmä kvôli jeho výbušnej povahe. Prvý problém nastal ešte v roku 1995. Baldwin údajne napadol fotografa, pretože natáčal vtedy ešte jeho ženu Basinger a ich trojročnú dcérku. Incident sa odohral cestou domov z nemocnice pred ich domom v Los Angeles. V roku 2011 ho museli vyviesť z lietadla, pretože odmietol položiť telefón, keď bolo potrebné vypnúť na palube všetky elektronické zariadenia. Cestujúcim sa neskôr ospravedlnil za zdržanie.

O tri roky ho zatkli kvôli nevhodnej jazde na bicykli, na ktorom jazdil v protismere. V roku 2018 bol zatknutý za to, že napadol nejakého chlapa. Útok sa stal údajne kvôli sporu o parkovacie miesto. Baldwina obvinili z napadnutia a ubližovania. Podľa prokurátora povedal Baldwin mužovi, že je to d*bil a obsadil mu miesto, tak ho strčil. Proces pokračoval aj začiatkom tohto roka a stále nie je ukončený. Baldwin však poprel, že by niekoho udrel. Známe sú aj jeho ďalšie potýčky s rôznymi paparazzi fotografmi či inými dotieravými novinármi.

Na poslednom súde. (Foto: SITA/AP//Mark Lennihan)
Zobraziť galériu (5)
Na poslednom súde. (Foto: SITA/AP//Mark Lennihan)  (Zdroj: SITA/AP//Mark Lennihan)

Rodinný život

Síce v sebe búrliváka nezaprie, zdá sa, že na staré kolená konečne našiel pokoj. V roku 2011 totiž začal chodiť s inštruktorkou jógy Hilariu Thomas a o rok na to sa vzali. Dodnes sú manželmi a majú spoločne štyri deti. Prednedávnom Hilaria oznámila, že potratila svoje piate bábätko. Zdá sa, že herec našiel ozajstné šťastie po boku takmer o 30 rokov mladšej partnerky. Snáď mu to už nič po rokoch nenaruší.

Búrlivák z hereckej rodiny:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram/H.B.)

Viac o téme: Alec BaldwinHilaria Thomas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu