Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pamätáte si na seriál Smallville? Osudy hercov, sexškandál... FOTO Takto teraz vyzerajú!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network)

Pamätáte si na seriál Smallville? Tí, ktorí žijú už nejaké to štvrťstoročie, určite áno. Každý pracovný deň sme mohli sledovať dobrodružstvá mladého Clarca Kenta, predtým, ako sa z neho stal Superman. Prvú časť natočili už v roku 2001. Ale ten čas letí, že? Pozrite sa, ako sa podpísal zub času na hlavných hrdinoch seriálu a ako sa im darí.

Jedného dňa postihne pusté mestečko Smallville dážď meteoritov, ktorý zmení život mnoho ľudí.Syn bohatého a bezohľadného Lionella Luthora, Lex, je ožiarený a príde o vlasy, malá Lana Langová stratí oboch rodičov a bezdetní a po dieťati márne túžiaci manželia Kentovci nájdu uprostred kukuričného poľa malého chlapčeka.Adoptujú ho, pričom už tušia, že malý Clark nepochádza z tejto planéty.

Seriál, ktorý bolzaložený na komiksových postavách od DC Comics,sa dočkal desať sérií a dokopy bolo natočených 218 epizód. Posledná časť uzrela svetlo sveta v roku 2011. Ako išiel čas s hlavnými postavami seriálu?

Tom Welling - Clark Kent

Asi pre nikoho nie je prekvapením, že predstaviteľ Clarka Kenta začalsvojukariéru ako model, keďže mal na to všetky predpoklady. Neskôrsi zahral vreklamáchavideoklipoch. Jehoprvávýznamnejšia hereckáúlohaprišla v seriáliSudkyňa Amy. Zlom v kariére nastal však až vroku2001, keď dostal hlavnú rolu Clarka Kenta v úspešnom seriáliSmallvilleo mladomSupermanovi. Čo možno veľa ľudí nevie, vseriáli tiež slúžil ako výkonný producent a režíroval tri diely.

Tom Welling v roku 2002 a 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Rob Grabowski/Invision/AP)
Zobraziť galériu (8)
Tom Welling v roku 2002 a 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Rob Grabowski/Invision/AP)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Rob Grabowski/Invision/AP)

Aktuálne 42-ročný Tom Welling sa blysol aj vo filmoch, ako napríklad Dvanásť do tucta (2003), v jeho pokračovaní (2005), vo filmeHmla (2005), či v snímke Veľký Draft (2014). V rokoch2017 a 2018 si zahralv seriáli Lucifer. Čo sa týka osobného života, v roku 2002 si po štvorročnom vzťahu vzal priateľku Jamie, s ktorou bol ženatý 13 rokov. Na konci roka 2015 sa dvojica rozviedla.

Kristin Kreuk - Lana Langová

36-ročná herečkaKristin Kreuk vdačí za svoju krásu a črty rodičom, keďže jejotec je Holanďan a matka indonézska Číňanka. Svoju hereckú kariéru začala vroku 2000 seriálom Edgemont, kde hrala hlavnú rolu až do roku 2005. Aby toho nebolo málo,už o rok neskôr zahviezdila v obľúbenom seriáli Smallville. Ak si niekto nepamätá, zahrala si v ňom postavuSupermanovej prvejlásky - Lanu Langovú.A tak sa začala jej sláva. Vidieť ste ju mohli aj v (pre Slovensko nelichotivom filme) Eurotrip (2004), v snímke Hranice (2007) alebo napríklad v Ben Hur (2010). Čo sa týka seriálov, jej seriálová kariéra sa ukončenímSmallville neskončila. Od roku 2012 hrala hlavnú postavu v seriáli Kráska a zviera počas všetkých štyroch sezón, až do roku 2016. Od roku 2017 hviezdi v seriálovej drámeBurden of Truth, kde je aj výkonným producentom.

Herečkaminulý rok čelila veľkému škandálu. Na jej meno totiž dopadlozávažnéobvinenie. Spolu s hereckou kolegyňou Allison Macktotiž mali do sexuálnej sekty známejako NXIVMM privádzať nič netušiace ženy, ktorépotom zažívali psychický a fyzický teror. Kráska obvinenia poprela a dodala, že odišla zo sekty v roku 2013 a má minimálny kontakt s členmi.

Starne ona vôbec? Rozdiel medzi foto je 17 rokov. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Kristin Kreuk)
Zobraziť galériu (8)
Starne ona vôbec? Rozdiel medzi foto je 17 rokov. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Kristin Kreuk)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Kristin Kreuk)

V osobnom živote tvorila od roku 2004 pár s hereckým kolegomMarkomHildrethom, s ktorým sa zoznámilapri nakrúcaní fantasy minisérieČarodej Zememoria. V súčasnosti nevieme o žiadnom partnerovi...Alebo si ho len starostlivo stráži.

Michael Owen Rosenbaum - Lex Luthor

Herec Michael Owen Rosenbaum prekypoval talentom už navysokej škole dramatických umení, kde dosahoval obdivuhodné výsledky. Po vyštudovaní herectva odišiel do New Yorku, kde hneď získal úlohy na Broadwayi.Jeho prvý skutočný zlom v kariére nastal, keď začal hrať v The Tom Tom Show spoločne so známym Tomom Arnoldom. Najväčšíúspech a otvorenie dverí do sveta ďalších seriálov a filmov mu však priniesol seriál Smallville, kde stvárnil najlepšieho priateľa Clarka Kenta, holohlavého Lexa Luthora.

46-ročný herecsi zahral v rôznych snímkach, ako napríklad Klub príšerných žien (2002), Neserte nám pestúnku (2003), Prekliatie (2005), Liga spravodlivých: Únik (2012), či dokonca aj v obľúbenej marvelovke Strážcovia galaxie 2. Čo sa týka seriálov, po účinkovaní v Smallvillesi zahral v seriáli Breaking In (2011) aHorrified (2015). Okrem toho sa venuje aj režírovaniu a produkcii.

Michaelovi Rosenbaumovi roky pridali na sexepeale. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Twitter/Michael Rosenbaum)
Zobraziť galériu (8)
Michaelovi Rosenbaumovi roky pridali na sexepeale. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Twitter/Michael Rosenbaum)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Twitter/Michael Rosenbaum)

Aj keď v seriáli Smallville nevyzeral na to, že by sa ženy za ním otáčali, vsúčasnosti patrí k väčším sympaťákom. Vosobnom živote na lásku všakveľké šťastienemá, keďže je aktuálne sám a má za sebou množstvo nevydarených vzťahov. Rosenbaum tvoril pár s modelkou Angelou Steelman, s ruskou modelkou Marinou Drujkovou, v roku 2010 s herečkamiCandice King aDanielle Harrisovou a o dva roky neskôr s herečkouLaurou Vandervoortovou.

Allison Mack -Chloe Sullivenová

Herečka Allison Mack si zahrala v Smallville jednu z najlepších priateľov Clarka Kenta, čo jej prinieslo úspech, mnoho nominácií aocenení, napr.Teen Choice Award. Neskôr si zahrala v seriáloch ako Wilfred (2012-2014)a Americká odysea (2015) a blysla sa aj v niekoľkých filmoch.

Allison Mack v roku 2001 a 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Mary Altaffer)
Zobraziť galériu (8)
Allison Mack v roku 2001 a 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Mary Altaffer)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Mary Altaffer)

Čo však nikto nečakal, bolo otrasné konanie herečky. Mack zatkli v Brooklyne 20. apríla 2018na základe obvinenia zobchodovania s ľuďmi pre sexuálnu sektuNXIVM, zo sprisahaniaanútenej práce. Mack sa k činomv apríli tohto roku priznala a v súčasnosti čaká na súd, ktorý bude v septembri 2019.

Annette O´Toole - Martha Kentová

Predstaviteľka matky Clarka Kenta Annette O´Toole začala s herectvom už v rannom veku. Pred účinkovaním v Smallvillehrala v seriáliDetektív Nash Bridges a tiež zahviezdila vo veľkom množstve filmov, napríklad v snímke 48 hodín (1982) a tiežSupermanovi 3 (1983), kde stvárnila Lanu Langovú.

Zub času sa asi najviac podpísal na seriálovej matke Clarka Kenta. Vľavo rok 2002, vpravo 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision for AARP/AP Images)
Zobraziť galériu (8)
Zub času sa asi najviac podpísal na seriálovej matke Clarka Kenta. Vľavo rok 2002, vpravo 2018. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision for AARP/AP Images)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision for AARP/AP Images)

V roku 1983 sa vydala za hercaBilla Geisslingera, s ktorým mádve dcéry. Pár sa rozviedol v roku 1993.Herečka však veľmi dlho sama nebola, O štyri roky neskôr spoznala herca MichaelaMcKeana, ktorého si v roku 1999 zobrala. V súčasnosti sa môže pýšiť dlhotrvajúcim manželstvom, ktorý sa medzi celebritami často nevidí.Herečka ma aktuálne 67 rokov.

John Schneider - Jonathan Kent

HerecJohnSchneider si v epizódach o mladom Supermanovizahral otca Clarka Kenta.Okrem herectva má však talent aj na spev a režírovanie. Pred účinkovaním v seriáli ste ho mohli vidieť v Doktorke Quinnovej, Lovcochpokladov, či v obľúbenom JAGovi. Popri hraní v Smallville sa stíhal blysnúť aj v Kriminálke Miami a Kriminálke Las Vegas, v seriáli Dirty Sexi Money (2009), či v Zúfalých manželkách (2010). Neskôr účinkoval v seriáli Mistresses (2013) a Liga snov (2015).

John Schneider oslávi budúci rok 60-ku. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Gerald Herbert, File)
Zobraziť galériu (8)
John Schneider oslávi budúci rok 60-ku. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Gerald Herbert, File)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, SITA/AP Photo/Gerald Herbert, File)

Čo sa týka filmov, za sebou mádesiatky väčších aj menších rolí. Medzi najznámejšie filmy, v ktorých si John Schneider zahral, patria Jazero 2 (2007), Zaklínač (2008), Sexi 40 (2009) a Nebezpečné hry 4 (2010). V osobnom živote bol dvakrát ženatý. S prvou manželkou Tawny Little bol zobratý 3 roky. S druhou manželkou, herečkou Elly Castle,ktorú si vzal v roku 1993, tvorí 59-ročný herec stálešťastný pár.

Erica Durance - Lois Laneová

Erica Durance sa v Smallville objavila až v štvrtej sérii a zahrala si sesternicu Chloe Sullivanovej, Lois Laneovú, ktorá sa časom zaľúbila do Clarka Kenta. Po kamarátskom vzťahu sa v deviatej sérii stalajeho seriálovou partnerkou. Po účinkovaní v Smallville ju obsadili do seriálu Saving Hope, kde účinkovala od roku 2012 až do roku 2017. Po jeho konci hneď presedlala na ďalší, a to s názvom Supergirl. Kanadská kráska zahviezdila aj v niekoľkých filmoch, napríklad Veterná smrsť (2003), Osudový dotyk 2 (2006) aleboTajomstvo Sherwoodskeho lesa (2009).

Erica Durance v roku 2004 a 2019. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Erica Durance)
Zobraziť galériu (8)
Erica Durance v roku 2004 a 2019. (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Erica Durance)  (Zdroj: Photo © The WB Television Network, The CW Television Network, Instagram/Erica Durance)

V rokoch 2006-2009 patrila podľačasopisu FHM medzi100 najzvodnejšíchžien na svete. V roku 2012 ju časopis Hello! zaradil medzi 50 najkrajších ľudí v Kanade. Herečka bola vydatá tri roky za Wesleyho Parkera. Dva roky po rozvode začala chodiť s kanadským hercom a režisérom Davidom Palffym. Po štyroch rokoch randenia sa v roku 2005 vzali, narodili sa imdve spoločné deti a pár jespolu doteraz.

Viac o téme: Smallville
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu