Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Skromnosť slovenského herca, aká sa často nevidí: TOTO chcem, nič iné nepotrebujem!

Ján Slezák Zobraziť galériu (3)
Ján Slezák (Zdroj: TASR - Andrej Galica)

Vidíte ho najmä v divadle, no najradšej by bol niekde inde. Slovenský muzikálový herec a spevák Ján Slezák sníva o skromnom živote v prírode.

„Keby som mohol, tak sa odsťahujem do drevenice pod les a budem tam žiť so zvieratami a s mojimi najbližšími. Toto kebyže sa mi raz podarí, že by som kúpil taký obrovský les, tam by som si všetkých nasťahoval a tam by sme si slobodne existovali, to by bolo úplne dokonalé,“ poznamenal v rozhovore.

„Nič iné nepotrebujem, nič iné nechcem, nechcem žiadne luxusné auto, netúžim po exotickej dovolenke, nechcem vilu, kto by to upratoval... Po tomto vôbec netúžim. Načo bazén, keď dva kilometre za barákom mám priehradu a potok? Toto je úplne mimo mňa a nikdy som po tom ani netúžil. Ja chcem len normálne existovať, tak, aby som nemusel počítať, či môžem niektorého z mojich blízkych teraz pozvať na pivo, či vyjdem. Toto chcem, nič viac nechcem,“ dodal sympatický interpret.

Známemu hercovi a spevákovi zároveň imponuje i samota. Jediné, na čom mu podľa vlastných slov záleží, je, aby mal okolo seba tých srdcu najbližších. „Ja len potrebujem mať okolo seba svojich. Nemám problém ani so samotou, viem si užiť aj to, keď som sám, človek to niekedy potrebuje, ale s tým, že musím mať dosah na tých najbližších. Keď mám to vedomie, viem si na tom našom hospodárstve sadnúť hore do sadu na lavičku pod čerešňu a som tam sám aj celý deň,“ prezradil Slezák.

Ján Slezák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Svojmu vysnívanému životu sa 40-ročný rodák zo Senice pomaličky približuje. Má už totiž vlastné gazdovstvo v Bielych Karpatoch, ktoré si postupne buduje. Ako tvrdí, na uspokojenie svojich túžob nepotrebuje žiadne úvery a hypotéky. Naopak, to je mu vyslovene proti srsti. „Nedávno mi ponúkali z banky cez telefón spotrebný úver, že vraj ešte nemám... Tak im hovorím, že Ježiši Kriste, chvála Pánu Bohu, že ho nemám a pýtam sa ich, či to je monitorovaný rozhovor, vraj áno, tak som im rovno povedal: 'Prosím vás, chcem teda úplne verejne prezentovať, že si myslím, že spotrebné úvery sú legálna úžera a malo by to byť trestné!',“ prezradil so smiechom. „Oni na to, že 'Ďakujeme za rozhovor, dovi' a zložili,“ dodal herec, ktorý sa len prednedávnom objavil na doskách Divadla Nová scéna v úlohe Cyrana.

Hlavnú postavu v novej verzii legendárneho muzikálu si podľa vlastných slov užíva plnými dúškami, aj keď jej stvárnenie bolo preňho do istej miery i výzvou. „Keď človek chce niečo robiť dobre a poctivo, bývajú aj tie najjednoduchšie veci veľmi ťažké. Polohou pre mňa Cyrano nie je problém, je to veľmi príjemná spevácka poloha, ale je to interpretačná výzva, pretože chalani (režisér hry Patrik Vyskočil a dramaturg Dávid Hartl, pozn. red.) nechceli, aby tam boli klasické muzikálové pesničky, ale aby boli tie skladby plnohodnotnou hereckou výpoveďou,“ vysvetlil.

Ján Slezák ako Juraj Jánošík, ktorého pasujú za zbojníckeho kapitána, počas rekonštrukcie bitky pri Vavrišove. (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)
Zobraziť galériu (3)
Ján Slezák ako Juraj Jánošík, ktorého pasujú za zbojníckeho kapitána, počas rekonštrukcie bitky pri Vavrišove. (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)  (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Ponuky stvárniť Cyrana sa však napriek tomu chopil hneď a bez váhania, a to aj napriek tomu, že už sa divadlu podľa vlastných slov profesionálne nevenuje. „Divadlo už nie je moja profesia, už je to naozaj len môj koníček. Je to totiž taká špecifická práca a kým som bol profesionál, musel som často robiť aj veci, s ktorými som nebol úplne stotožnený a spolupracovať s ľuďmi, s ktorými som veľmi spolupracovať nechcel. Časom som prišiel do momentu, keď som si povedal, že si budem radšej vytvárať taký svoj vlastný osobný priestor, život a svet so svojimi ľuďmi, s kamarátmi a s tými, ktorí ma zaujímajú. Mám taký rebríček amatérskych hodnôt, ktorý by podľa mňa paradoxne mali mať aj všetci profesionáli, a to, že ja, výsostne ja, si vyberám, či ma zaujíma titul, postava, režisér, moji kolegovia a odmena. Zámerne používam slovo odmena, lebo nie vždy v tomto ponímaní musia byť najväčšou odmenou peniaze,“ uzavrel Slezák.

Viac o téme: Ján Slezák
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu