Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Herecká kráska z obľúbenej rozprávky žne úspechy, je žiadaná aj v zahraničí: Sladké tajomstvo!

Tereza Voříšková Zobraziť galériu (2)
Tereza Voříšková (Zdroj: Photo © Česká televize / Pavla Černá)

Česká herečka Tereza Voříšková, ktorá dnes 29. júna oslavuje 30 rokov, má na svojom konte už desiatky rolí v divadle, vo filme aj v televíznych seriáloch. Nielen vďaka svojej angličtine sa presadila aj v zahraničných produkciách, hrala napríklad v seriáloch Borgiovci, Nezvestný a Clay's P.O.V.

Pražská rodáčka Voříšková bola v detstve tanečnicou folklórneho súboru Valášek.Vo filme sa prvýkrát objavila, keď si ju režisér Karel Janák vybral do úlohy jednej z Vodáček pre svoj film Rafťáci (2005).

Odvtedy hrala napríklad vo filmoch Venkovský učiteľ, Peklo s princeznou, Bobule, Laputa, Po strnisku bosý a Chata na predaj.Objavila sa aj vo viacerýchtelevíznych seriáloch, okrem iného Súkromné ​​pasce, Znameníkoně, Prípad pre exorcistu, Modré tiene alebo Dabing Street.

Jiří Mádl a Tereza Voříšková zahviezdili v rozprávke Peklo s princeznou (Zdroj: Photo © Bioscop)
Zobraziť galériu (2)
Jiří Mádl a Tereza Voříšková zahviezdili v rozprávke Peklo s princeznou (Zdroj: Photo © Bioscop)  (Zdroj: Photo © Bioscop)

Absolventka pražskéhokonzervatória sa presadila aj na divadelných doskách. Českí diváci sa s ňou mohli stretnúť napríklad v Divadle Komedie, vo Švandovom divadle či pri Letných shakespearovských slávnostiach. Voříšková nedávno prezradila, že je tehotná.Jej partnerom je tanečník Matyáš Ramba.

Viac o téme: Tereza Voříšková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu