Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Krištáľový glóbus získala očarujúca hollywoodska hviezda: FOTO Na červenom koberci žiarila!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR - Ján Proner)

Hviezdou piatkového karlovarského galavečera sa stala americká herečka Julianne Moorová. Z medzinárodného filmového festivalu si odniesla prestížne ocenenie za mimoriadny umelecký prínos vo svetovej kinematografii. Krištáľový glóbus jej osobne odovzdal prezident festivalu Jiří Bartoška.

Julianne na červenom koberci sprevádzal jej manžel Bart Freundlich, ktorý zároveň prišiel s hercom Billom Crudupom uviesť na Oscara nominovaný film Po svadbe. Snímka zachytáva osudy dvoch mladých žien. Jedna je prevádzkarkou detského sirotinca v Kalkate (Michelle Williamsová), druhá je majiteľka mediálneho koncernu v New Yorku (J. Moorová).

Zdroj: TASR - Dominika Petráková
Zobraziť galériu (4)
Zdroj: TASR - Dominika Petráková  (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)

Očarujúca hollywoodska hviezda privítala divákov v žltých šatách a nebála sa rozdávať podpisy alebo sa nechať s nimi odfotografovať. Po uvítaní divákov na červenom koberci sa Julianne Moorová presunula na slávnostné zahájenie galavečera do hotela Thermal. Prezident festivalu Jiří Bartoška jej odovzdal cenu Krištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos vo svetovej kinematografii.

Jiří Bartoška odovzdáva Julianne Moorovej cenu Krištáľový glóbus (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)
Zobraziť galériu (4)
Jiří Bartoška odovzdáva Julianne Moorovej cenu Krištáľový glóbus (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)  (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)

"Julianne dokáže zahrať čokoľvek. Môže to byť bežná osoba, ako aj politická osobnosť. Postave dáva trojrozmerný význam. Na tom, že dokáže vykresliť postavy a charaktery, sa so mnou asi zhodne viacero ľudí," vyjadril sa o hollywoodskejherečkejej manžel Bart Freundlich počas rozhovoru pre Českú televíziu.

Julianne Moorovú sprevádzal jej manžel Bart Freundlich (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)
Zobraziť galériu (4)
Julianne Moorovú sprevádzal jej manžel Bart Freundlich (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)  (Zdroj: TASR - Dominika Petráková)

"Julianne Moorová skvelo zapadá do kontextu všetkých ďalších hostí, ktorí sa v minulých rokoch objavili vo Varoch a ktorí sa takto, dúfame, budú objavovať. Ona nie je prvoplánovanou hviezdou, ktorá by sa objavovala v blockbusteroch. Je to predovšetkým vynikajúcaherečka, taký chameleón. Nebojí sa vyberať si úlohy, ktoré by mohli byť pre inéherečkyv ich kariére poškodzujúce. Nikdy sa nebála vziať úlohy, ktoré vystupujú z radu, a predovšetkým, jej filmografia, keď sa na ňu pozriete, je veľmi rôznorodá," vyjadril sa v priamom prenose Českej televízie Saša Michailidis, moderátor ArtZóny.

Ako sa Julianne Moorová vníma z pozícieherečky? "Nikdy by som nemohla pracovať na filme, o ktorom by som si neprečítala scenár. A to platí aj o projekte Po svatbě. Keď som si čítala scenár, tak som si hovorila, že by bolo skvelé zahrať si v tomto filme. Napokon, filmy sú tu pre ľudí, aby spoznali, kým sú," vyjadrila svoje pocity pre Českú televíziu.

Viac o téme: Julianne MoorováKrištáľový glóbus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu