Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

DiCaprio opäť zachraňuje svet: S novou neziskovkou bude bojovať proti klimatickým zmenám

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Americký herec Leonardo DiCaprio sa spojil s miliardármi, investormi a filantropmi Laurene Powell Jobsovou a Brianom Shethom a spoločne založili novú neziskovú environmentálnu organizáciu, ktorá bude bojovať proti klimatickým zmenám a strate biodiverzity.

Nová organizácia Earth Alliance "bude celosvetovo pracovať na ochrane ekosystémov a voľne žijúcich živočíchov, zabezpečení klimatickej spravodlivosti, podpore obnoviteľných zdrojov energie a zaistení práv domorodých obyvateľov v prospech všetkého života na Zemi," uvádza sa vo vyhlásení organizácie.


Mohlo by vás zaujímať:Hrdinovia aj v skutočnom živote: Tieto hviezdy vo veľkom zachraňujú svet


Earth Alliance v utorok uviedla, že bude poskytovať granty, príležitosti pre vzdelanie a finančne podporovať kampane a filmy, ako aj prácu so základnými organizáciami a jednotlivcami na miestach, ktoré sú najviac postihnuté stratou biodiverzity a klimatickou zmenou. Vo vyhlásení nazval DiCaprio Earth Alliance "novou, väčšou, pohotovou platformou, ktorá zdieľa zdroje a expertízy pri identifikácii najlepších programov, ktoré podporujú skutočnú zmenu na planéte".

DiCaprio sa ekológii venuje už dlho. Jeho nadácia Leonardo DiCaprio Foundation podporila granty v hodnote 100 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 88,5 milióna eur) zamerané na rôzne oblasti od záchrany levov a mangrovníka po ochranu práv domorodého obyvateľstva a lepší prístup k cenovo dostupnejšej solárnej energii. Jeho nadácia sa začlení do Earth Alliance.

Viac o téme: Leonardo DiCaprio
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu