Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Spoveď mladých hviezd, ktoré začali s herectvom už v detstve: Má to svoje výhody, ale...

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Focus Features)

Začať s herectvom v detskom veku má svoje výhody aj úskalia. Jaeden Martell a Kara Haywardová zahájili svoje kariéry veľmi skoro a sú vďační za príležitosť učiť sa od malička od skúsenejších hereckých kolegov. Na druhej strane mali kvôli pracovnej vyťaženosti ťažkosti napríklad udržiavať priateľstvo so svojimi spolužiakmi.

"Keď som začal tráviť viac času prácou na natáčaní, bolo pre mňa veľmi ťažké udržiavať priateľské vzťahy, napríkladso spolužiakmi. Bolo aj obdobie, kedy som pracoval prakticky len s dospelými a cítil som sa kvôli tomu aj osamelo. Postupne som si ale našiel priateľov z hereckej brandže. zblížili inás podobné skúsenosti aj životný štýl," povedalšestnásťročný Martell, ktorý sa preslávil rolou Billa Denbrougha v adaptácii románu Stephena Kinga To.

Najnovšie si zahral v psychologickej dráme Chata a v celovečernom debute Martina Krejčího Podivuhodné dobrodružstvo Paula Harkera.

Jaeden Martell vo filme To (Zdroj: Photo © New Line Cinema)
Zobraziť galériu (3)
Jaeden Martell vo filme To (Zdroj: Photo © New Line Cinema)  (Zdroj: Photo © New Line Cinema)

Obaja mladí herci sa zhodli, že byť ako dieťa "na pľaci" má svoje výhody.K začínajúcim deťom sú väčšinou ostatnítvorcovia zhovievaví a podporujú ich.Martell zmienil napríklad spoluprácu s Clivom Owenom vo filme The Confirmation, kde hral jeho syna."Ako predstaviteľ jeho syna som sa snažil čo najviac napodobňovať jeho štýl. Veľmi mi to dalo pre tú rolu, ale aj pre ďalší rozvoj mojich hereckých schopností," opísal.

Podľa Kary Haywardovej je pre mladého herca ideálne, ak je predovšetkým režisér skúsený a vie presne, čo od hercov chce."Ak viete, že ten človek už vytvoril úžasnéumelecké diela a rozumie svojej práci, je to nesmierne upokojujúce. Jednoducho len počúvate jeho inštrukcie a snažíte sa im čo najlepšie porozumieť," povedala.Dvadsaťročná Haywardová aktuálne hviezdi v americkej snímke Ku hviezdam.

Kary Haywardová (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)
Zobraziť galériu (3)
Kary Haywardová (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Obaja mladí umelci uviedli, že by sa v budúcnosti chceli okrem herectva venovať iným filmovým disciplínam.Kým Martell by rád režíroval vlastný film, Haywardová by rada skúsila produkciu alebo písanie scenárov."Herectvo je moja prvá láska, ale chcela by som skúsiť aj ďalšie veci," povedala.

Viac o téme: Jaeden MartellKara Haywardová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu