Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šialená a geniálna: Helena Bonham Carter a jej najlepšie filmové postavy

Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter (Zdroj: SITA/Vianney Le Caer/Invision/AP)

Fantastická Helena Bonham Carter bez debát patrí k jedinečným talentom, na ktoré sa len tak ľahko nezabúda. Je známa skvelými hereckými schopnosťami, častou spoluprácou s exmanželom Timom Burtonom a zvláštnymi filmovými postavami. A toto sú jej najlepšie kúsky.

Bellatrix Lestrange (Harry Potter a Fénixov rád, 2007)

Vďaka úlohe šialenej Bellatrix si získala úplne novú generáciu divákov a následne na to aj fanúšikov. Jej výkon pobláznil aj rady kritikov a upevnil jej povesť fantastickej herečky, a to aj napriek tomu, že stála v štyroch posledných potterovských filmoch na strane zla.


Mohlo by vás zaujímať:Z Harryho Pottera je už zrelý tridsiatnik: VIDEO Životná úloha so sebou niesla večnú nálepku


Srdcová kráľovná (Alica v krajine zázrakov, 2010)

Postava Srdcovej kráľovnej je rozhodne jednou z najnezvyčajnejších úloh, ktoré si Helena Bonham Carter zahrala. Vďaka zázrakom techniky sa ako protivná kráľovná s enormne veľkou hlavou ponorila do surrealistického sveta zázrakov a fantastických postáv. O réžiu tejto adaptácie klasického diela Lewisa Carrola sa postaral Tim Burton, ako inak.

Elizabeth (Kráľova reč, 2010)

Na osvieženie aj trošku tradičnejšia postava, rozhodne však nie menej zaujímavá. Herečka sa vo vynikajúcom historickom filme objavila po boku Colina Firtha a Geoffreyho Rusha ako Elizabeth, budúca kráľovská matka. Táto jej rola síce nie je bláznivá, ale určite pamätná. Naozaj čas strávený pri tomto filme stojí za to.


Mohlo by vás zaujímať:Drsný muž ako nežná žena a naopak: Toto sú tie najlepšie premeny pohlaví vo filmoch


Ari (Planéta opíc, 2001)

Planéta opíc bola jej prvou spoluprácou s Timom Burtonom a zároveň tento počin viedol k mnohým ich ďalším spoločným kúskom. Pri natáčaní strávila s kolegami množstvo času v maskérni a aby bol jej výkon ešte presvedčivejší, navštevovala hodiny, aby sa naučila pohybovať ako šimpanz. Nuž, dôkladná príprava je základom pre kvalitný výkon.


Mohlo by vás zaujímať:Byť v koži Jokera? Smrteľné i geniálne: VIDEO Títo herci vložili do princa zločinu všetko!


Pani Lovettová (Sweeney Todd, 2007)

Burton, Carter a Depp spojili sily a vytvorili túto muzikálovo-hororovú snímku s chytľavou hudbou a vražedným holičom Sweeney Toddom, ktorý svojim zákazníkom podrezáva hrdlá. O problém - čo s telami, sa postará pani Lovettová. Helena Bonham Carter v tejto úlohe zatienila všetkých ostatných hercov.

Viac o téme: Helena Bonham Carter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu