Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jennifer Lopez jubiluje: Na živobytie si zarábala v nočných kluboch... To vážne má toľko rokov?

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA/Rebecca Cabage / Invision / AP)

Americká speváčka, herečka, tanečnica, ale aj módna návrhárka či producentka Jennifer Lopezová, známa ako J.Lo, sa objavila v mnohých filmoch. Kritika ocenila jej herecké výkony v snímkach Shall We Dance (Smiem prosiť?, 2004), An Unfinished Life (Žiť po svojom, 2005), alebo El Cantante (Vášeň v tanci, 2006). Dnes 24. júla má 50 rokov.

Jennifer Lopezová sa narodila vnewyorskom Bronxe (USA) 24. júla 1969. Jej rodičia pochádzali zPortorika, až neskôr sa presťahovali doSpojených štátov amerických. Otec sa venoval IT technológiám a matka bola učiteľkou v škôlke.

Ako päťročná začala navštevovať hodiny spevu a tanca. V teenegerskom veku sa venovala aj športovým aktivitám, hlavne gymnastike aatletike. Tesne pred dvadsiatimi narodeninami odišla zdomu arozhodla sa osamostatniť. Tancovala v nočných kluboch, kde si zarábala na živobytie a štúdium. Rodičia neschvaľovali jej rozhodnutie vydať sa na umeleckú dráhu.

Jennifer Lopezovej by ste 50 rokov len ťažko tipovali (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lopezovej by ste 50 rokov len ťažko tipovali (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Začiatkom roku 1991 účinkovala ako profesionálna tanečnica v niekoľkých hudobných klipoch pre skupinu New Kids on the Block. Potom bola súčasťou tanečnej skupiny Fly Girls amerického zábavného programu In Livin Color.

Herecká kariéra začala v seriáloch

Zahrala si v seriáloch South Central a Hotel Malibu. Neskôr sa prepracovala aj kväčším filmovým úlohám. Objavila sa napríklad v snímke Nurses on the Line: The Crash of Flight 7 (Koniec letu číslo 7, 1993).

K úspešnej hereckej kariére Jennifer Lopezovú odštartovala rola mladej Márie vo filme My Family (Moja rodina, 1995) vréžii Gregoryho Navu. Nasledoval ďalší divácky úspešný film Money Train (Vlak plný peňazí, 1995), kde stvárnila postavu Grace Santiago. Orok neskôr sa objavila ako Gabriella v dráme Blood and Wine (Krv avíno) po boku Jacka Nicholsona. Úspešnou sa stala aj snímka Jack z roku 1996 vréžii Francisa Forda Coppolu, kde stelesnila Miss Marquezovú.

Počas nakrúcania filmu Selena (1997) zaujala aj ako speváčka. Účinkovala aj v horore Anakonda (1997) a vynikla aj vpostave Grace vo filme U-TURN (Ešte sa môžeš vrátiť, 1997), ktorý režíroval Oliver Stone. Atraktívny vzhľad ju predurčil aj na postavy vromantických snímkach ako boli The Wedding Planner (Svadby podľa Mary, 2001), Maid in Manhattan (Kráska z Manhattanu, 2002) či Monster-in-Law (Diabolská svokra, 2005).

Jennifer Lopez a Ralph Fiennes vo filme Kráska z Manhattanu (Zdroj: Photo © 2002 Columbia Pictures)
Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lopez a Ralph Fiennes vo filme Kráska z Manhattanu (Zdroj: Photo © 2002 Columbia Pictures)  (Zdroj: Photo © 2002 Columbia Pictures)

Pochvaly od kritikov sa Jennifer Lopezová dočkala za účinkovanie vo filme Shall We Dance (Smiem prosiť, 2004), kde si zahrala po boku Richarda Gerea. Vsnímke An Unfinished Life (Žiť po svojom, 2005) boli jej hereckými partnermi Robert Redford aMorgan Freeman.

Úspešná aj v hudobnom priemysle

Herectvo nebolo jej jedinou doménou. Úspech dosiahla aj vhudobnom priemysle. Svoj hudobný štýl pomenovala ako latino soul. Už jej debutový album On The 6 z roku 1999 sa dostal do prvej desiatky v rebríčku Billboard 200. Jej singel If You Had My Love sa vyšvihol na druhú priečku americkej hitparády. V roku 2000 bola jej pieseň Waiting for Tonight nominovaná na najprestížnejšie hudobné ocenenie Grammy v kategórii Najlepšia tanečná nahrávka. Počas svojej kariéry vydala zatiaľ osem hudobných nosičov.

Jennifer Lopezová je aj vynikajúce speváčka (Zdroj: SITA/Charles Sykes / Invision / AP File)
Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lopezová je aj vynikajúce speváčka (Zdroj: SITA/Charles Sykes / Invision / AP File)  (Zdroj: SITA/Charles Sykes / Invision / AP File)

Svoj zmysel pre módu využila pri návrhoch odevov adoplnkov pre ženy, ktoré predávala pod značkou JLO by Jennifer Lopez. V roku 2007 vymenila JLO by Jennifer Lopez za módu pre teenegerov s názvom JustSweet.

Za najkrajšiu ženu sveta ju vyhlásili vroku 2011. Rodáčka z newyorského Bronxu sa tak pridala k predchádzajúcim víťazkám rebríčka najkrajších ľudí sveta podľa magazínu People, ako boli Halle Berry, Jennifer Garnerová či Beyoncé Knowlesová. Časopis Forbes označil speváčku aherečkuvroku 2012 za najvplyvnejšiu celebritu roka. Jedna z najlepšie platených filmových hviezd bola trikrát vydatá. Vo februári 2008 sa stala matkou dvojičiek. Vsúčasnosti tvorí pár sbasketbalistom Alexom Rodriguezom.

Jennifer Lopezová s aktuálnym partnerom Alexom Rodriguezom (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)
Zobraziť galériu (5)
Jennifer Lopezová s aktuálnym partnerom Alexom Rodriguezom (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)  (Zdroj: SITA/Evan Agostini / Invision / AP)

Viac o téme: Jennifer Lopezová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu