Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Monk nás baví roky: Osudy hlavných hrdinov, takto sa zmenili... FOTO "Malá" Julie je ale šupa!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: Photo © USA Network)

Roky nám robí spoločnosť pred televízou a aj tak neomrzí... Zvláštny detektív, trpiaci obsedantno-kompulzívnou poruchou a s nezabudnuteľným menom. Monk. Vedeli ste, že tento rok ubehne 10 rokov od vysielania poslednej časti tohto úspešného seriálu? Pozrite sa, ako sa hlavní hrdinovia zmenili a čo im osud priplietol do cesty.

Americký komediálno-dramatický krimi seriál Monk si získal množstvo fanúšikov. Začal sanatáčať a vysielať v roku 2002, dokopy išlo oosem sezón,natočilo sa 125 častí a posledná epizóda uzrela svetlo sveta koncom roka2009. Všimli ste si, že originálny názov každej epizódy, okrem jednej (Všetko najlepšie, pán Monk), sa začína slovami "Pán Monk"? Alebo že meno Adrian Monk sa skladá z 10 písmen... Číslo 10 je Monkovoobľúbené číslo. Náhoda?

Tony Shalhoub vynikajúcostvárnil úlohuveľmi zvláštneho a obsesívneho detektíva Adriana Monka, ktorý trpí psychologickou poruchou, ktorá ho už pripravila o skvelú pozíciu policajného detektíva na oddelení vrážd v San Franciscu.Kvôli tragickej a nevyjasnenejvražde jeho manželky si vybudoval abnormálnyodpor k davom, rušným uliciam, bakteriám, mlieku a ďalším veciam, čo mu ale v istých chvíľach veľmi napomáha k vyriešeniu prípadov.

S jeho každodenným životom mu pomáha asistentka Sharona a neskôr Natalie, z ktorých sa stáva ženský DrWatson.Adrian sa vo všetkých prípadoch stretáva s kapitánom Stottlemeyerom, jeho bývalým nadriadeným, ktorého Monkove schopnosti, rovnako tak i jeho slabosti, privádzajú k šialenstvu. Partiuvyšetrovateľov uzatvára kapitánov asistent, poručíkRandyDisher.

Monk nás baví roky:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Photo © USA Network)

Tony Shalhoub - Adrian Monk

Libanonsko-americký herec Tony Shalhoub bol už od svojej rannej kariéry očarený divadlom, neskôr hviezdil aj na Brodwayi. Bravúrny predstaviteľ nezabudnuteľnej postavy Adriana Monka naskôr hlavnú úlohu v úspešnom seriáli odmietol, pretože si myslel, že to bude pre neho až príliš náročné.

Našťastie si to neskôr rozmyslel a môžeme povedať, že išlo o jedno z najlepších jeho rozhodnutí. Okrem toho, že si získal množstvo fanúšikov, ktorí si ani nevedia predstaviť, že by zvláštneho detektíva stvárnil niekto iný, mu to prinieslo aj tri ceny Emmy a Zlatý Glóbus za Najlepšieho herca v seriáli.

Popri natáčaní Monka stíhal vystupovať aj v niekoľkých filmoch, napríklad v hororovom thrilleri Izba 1408 (2007), po ukončení seriálu sa blysol v komédii Prvý alebo druhý (2010) alebo v akčnej komédii Pot a krv (2013). Čo sa týka seriálov, v roku 2015 hral v Sestričke Jackie a od roku 2017 hviezdi v komediálnej dráme The Marvelous Mrs. Maisel, za ktorú získal dve ocenenia Screen Actors Guild Award. Seriálové postavy Shalhoubovi jednoducho idú.

Tonymu Shalhoubpvi po rokoch pribudli vrásky, no je to stále on. Vpravo výzor herca z roku 2019. (Zdroj: Photo © USA Network, SITA/Chris Pizzello/Invision/AP)
Zobraziť galériu (10)
Tonymu Shalhoubpvi po rokoch pribudli vrásky, no je to stále on. Vpravo výzor herca z roku 2019. (Zdroj: Photo © USA Network, SITA/Chris Pizzello/Invision/AP)  (Zdroj: Photo © USA Network, SITA/Chris Pizzello/Invision/AP)

V osobnom živote mal dnes už 65-ročný Shalhoub tiež veľké šťastie. V roku 1992 saoženil s herečkouBrooke Adamsovou, s ktorou spolupracoval na niekoľkých filmoch. Viete však o tom, že jeho manželkasa objavila aj v piatich epizódach Monka? Konkréne išlo o časti„Pán Monk a lietadlo“, „Stýprípad pána Monka“, „Pán Monk a dieťa“, „Pán Monk na návštevefarmy“ a „ Pán Monk a policajný odznak “. Okrem filmov a seriálovspoločne manželia vystupovali aj na Broadwayi v roku 2010 v hreLend Me a Tenor.V čase svadby si adoptovali dcéru Josie Lynn. O dva roky neskôr si osvojili ďalšiu dcéru Sophie. Je to jednoducho rodina, z ktorej si môžeme brať príklad.

Tony Shalhoub s manželkou Brooke Adamsovou tento rok slávia 27 rokov manželstva. Krásne. (Zdroj: SITA/Brent N. Clarke/Invision/AP)
Zobraziť galériu (10)
Tony Shalhoub s manželkou Brooke Adamsovou tento rok slávia 27 rokov manželstva. Krásne. (Zdroj: SITA/Brent N. Clarke/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Brent N. Clarke/Invision/AP)

Ted Levine -LelandStottlemeyer

Ted Levine je herec, ktorého poznáme nie len vďaka Monkovi. Ted je umelec, ktorí bol úspešný ešte pred spomínaným seriálom. Začiatkom 80. rokov sa uchytil v známom seriáli Charlieho anjeli a rok 1991 bol pre neho prelomový. Levine vtedy totižto stvárnil sériového vraha Buffalo Billa v oscarovom trháku Mlčanie jahniat. Áno, hral ho naozaj Ted.

Ted Levine ako Buffalo Bill vo filme Mlčanie jahniat (Zdroj: Photo © 1991 Orion Pictures Corporation)
Zobraziť galériu (10)
Ted Levine ako Buffalo Bill vo filme Mlčanie jahniat (Zdroj: Photo © 1991 Orion Pictures Corporation)  (Zdroj: Photo © 1991 Orion Pictures Corporation)

Vďaka jeho úspechu potom hviezdil hlavne ako záporák vďalších slávnych snímkach, ako napríklad Niet úniku (1993),Rýchlo a zbesilo (2001), Jazda do pekiel (2001), Wonderlandmasaker (2003), Ali (2001) aleboMandžuský kandidát (2004). Naopak, v dráme Georgia 1995) si zahralúprimného a sympatického manžela. Ďalšia pozitívna postava bola práve v seriáli Monk, kde sa objavil ako jediný po Tonym Shalhouboviv každej jednej časti počas všetkých osem sezón.

Hral aj v ďalších filmoch, ako napríklad Gejša (2005), Hory majú oči (2006),Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom (2007), Americký gangster (2007), Prekliaty ostrov (2010) a za zmienku určite stoja snímkyKrv šampióna (2016), či Jurský svet: Zánik ríše (2018). Čo sa týka seriálov, po Monkovi hrával najmäv The Bridge (2013-2014), Ray Donovan (2016), The Alienist (2018) aaktutálne hviezdi v seriáliOn Becoming a God in Central Florida (2019).

Ted Levine vyzerá stále rovnako, len pribudli vrásky (Zdroj: Photo © USA Network, © TNT)
Zobraziť galériu (10)
Ted Levine vyzerá stále rovnako, len pribudli vrásky (Zdroj: Photo © USA Network, © TNT)  (Zdroj: Photo © USA Network, Photo © TNT)

Dnes už 62-ročný Ted Levine si súkromie aj manželský život drží ďaleko od médií, sociálnych sietí a verejnosti.Vieme však, že má manželku Kim Phillips, no rok ani miesto svadby neprezradili.Spolu majú dve deti, a to dcéru MelissuLevine a synamenom Mac Levine.

Jason Gray-Stanford -RandyDisher

Predstaviteľ Randyho Dishera je u nás známy najmä vďaka seriálu Monk. No v Amerike je úspešným dabérom a tým aj začal svoju kariéru. Zahral si vo vyše dvadsiatkach filmov, napríklad Čistá duša (2001), čiLeto roku 84 (2018). Vseriáloch hral okrem Monka najmä vMedzi životom a smrťou (2013) aMistresses (2014).

Jason Gray-Stanford si začal pestovať menšie strnisko, inak je to stále on (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/jasongraystanford)
Zobraziť galériu (10)
Jason Gray-Stanford si začal pestovať menšie strnisko, inak je to stále on (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/jasongraystanford)  (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/jasongraystanford)

49-ročný Jason Gray-Stanford je v súčasnosti rozvedený. Predtým bol ženatý s Jes Maxallan, s ktorou sa oženil v roku 2012 po krátkom randení. Ich manželstvo vydržalo 5 rokov, z ktorého vzišiel aj jeden potomok. Viac informácií nezverejnili.

Bitty Schram -Sharona Flemingová

Bitty Schram, v seriáli ako Sharona Flemingová, si zahrala prvú Monkovu asistentku. Seriál opustilav polovici tretej série. Producenti to okomentovali tak, že chceli v seriáli niečo zmeniť. Napriek tomu sa špekulovalo, že herečka nebola spokojná so zmluvou, a tak sa spolupráca ukončila. Jedno je však isté, seriáloví kolegovia jej odchod nechceli. Bitty si zahrala aj v niekoľkých filmoch, napríklad Marvinova izba (1996), Báječný den (1996), či Žiť naplno (2002).

Bitty Schram sa drží v úzadí, preto o nej nie je veľa informácií. Vľavo v roku 2002, vpravo 2017. (Zdroj: Photo © USA Network, Repro foto Twitter/P Hagan)
Zobraziť galériu (10)
Bitty Schram sa drží v úzadí, preto o nej nie je veľa informácií. Vľavo v roku 2002, vpravo 2017. (Zdroj: Photo © USA Network, Repro foto Twitter/P Hagan)  (Zdroj: Photo © USA Network, Repro foto Twitter/P Hagan)

Osobný život, rovnako ako jej seriálový šéf, si aj onastarostlivo stráži. Ak nie ešte viac. Raz však medzi rečou prezradila, že nemá priateľa a ani nebola vydatá. Možno je za tým kariéraalebo jednoducho len nenašla toho pravého.

Traylor Howard - Natalie Teegerová

Traylor Howard sa okrem role Natalie Teegerovej v Monkovi, v ktorom nahradila herečku Bitty Schram, preslávila aj úlohou Layly vo filmeJa, moje druhé ja a Irena /2000) a v seriáli Two Guys, a Girl and a Pizza Place (1998-2001). Po Monkovi sa stiahla do úzadia.Mnohí sa domnievajú, že sa rozhodla viac zamerať na starostlivosť orodinua preto sa už viac nezaujíma ohereckú prácu. V júni oslávila 53 rokov.

Traylor Howard vyzerá aj po rokoch výborne. (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/traylorhoward)
Zobraziť galériu (10)
Traylor Howard vyzerá aj po rokoch výborne. (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/traylorhoward)  (Zdroj: Photo © USA Network, Instagram/traylorhoward)

Ćo sa týka osobného života, Howard sa vroku 1991 prvýkrát vydala zaCamerona Halla, s ktorým sa o dva roky neskôr rozviedla. V roku 2003 sa opäť vydala, tentoraz za Christiana Navarroa, no ani toto manželstvo nebolo šťastné a tak sa o tri roky neskôr konal rozvod.V roku 2006 sa jej narodil synček menom Sabu. Brucho musela niekoľko epizód Monkamaskovať novinami, škatuľami a podobne, aby skryla tehotenstvo. Od roku 2011 je vydatá za Jarela Portmana, s ktorým je doteraz a majú spoločného syna.Veď ako sa to hovorí, do tretice všetko dobré?

Emmy Clarke - Jullie Teegerová

Prváhereckáúloha Emmy Clarkebola v televíznom filmeMy House in Umbriavroku 2003, za ktorý získala v roku 2004 cenuYoung Artist Awardza najlepší výkon v televíznom filme. V seriáli Monk sa objavila ako štvrnásť ročná v tretej sérii, v ktoromsi zahrala dcéru druhej asistenky Monka Natalie Teegerovej.

Z Emmy Clarke vyrástla žena, za ktorou sa musí obzrieť každý muž. (Zdroj: Monk, Instagram/emmyclarke)
Zobraziť galériu (10)
Z Emmy Clarke vyrástla žena, za ktorou sa musí obzrieť každý muž. (Zdroj: Monk, Instagram/emmyclarke)  (Zdroj: Monk, Instagram/emmyclarke)

Po skončeníMonkasa Clarke zapísala naFordham University, kdev roku 2014získala bakalársky titulvodborekomunikačných a mediálnych štúdií. Následne začala kariéru v reklamnom priemysle. V súčasnosti má EmmyClarke 27 rokov a vyzerá naozaj výborne. V nasledujúcom videu si môžete pozrieť zmeny aj ďalších hercov, ako napríklad seriálovéhoBenjyho, Trudy, Ambrosea či Harolda.

Viac o téme: MonkTony ShalhoubTed LevineBitty Schram
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu