Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krehké herečky? To určite! Kvôli filmovým úlohám museli zvládnuť tvrdý tréning

koláž - herečky s tvrdým tréningom Zobraziť galériu (10)
koláž - herečky s tvrdým tréningom (Zdroj: koláž Telkáč)

Byť hercom si vyžaduje aj dokonalú prípravu. Náročné texty, schopnosť prispôsobiť sa prostrediu či herecké vystupovanie však vždy nestačí. Niekedy je potrebné radikálne pribrať či schudnúť na kosť, inokedy zase zvládnuť náročný fyzický tréning. Nasledujúce herečky síce vyzerajú krehko, no kvôli úlohe absolvovali tvrdý dril.

Daisy Ridley (Star Wars)

Daisy Ridley (Star Wars)
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Lucasfilm)

Pre Daisy Ridley bola úloha v Hviezdnych vojnách naozaj prelomovou. Aby sa však mohla stať Reyou, musela sa najskôr poriadne pripraviť. Keďže predtým vôbec nešportovala, cvičením strávila aj päť hodín denne, a to päťkrát týždenne. V rámci tejto prípravy si prešla hodinami kickboxu a pravidelne dvíhala závažia.


Mohlo by vás zaujímať:FOTO Americká hviezda má dôvod na obrovskú radosť: Svetu ukázala prvé fotky svojej ratolesti


Brie Larson (Captain Marvel)

Brie Larson (Captain Marvel)
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Marvel)

Hoci Brie Larson veľmi nefandí príliš veľkej námahe v podobe tvrdého tréningu, získala rolu superhrdinky Captain Marvel. Tomu však musel zodpovedať aj jej fyzický vzhľad. Získať hrdinské supertelo jej pomáhal skúsený tréner, a to celých deväť mesiacov.

Emily Blunt (Na hrane zajtrajška)

Emily Blunt (Na hrane
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Continental Film)

Počas prípravy na úlohu vo filme Na hrane zajtrajška fantastická Emily Blunt nielenže cvičila, ale musela počas toho aj nosiť ťažký oblek, robiť v ňom všetky triky a zároveň sa nezraniť. Náročné, čo? Nemohla sa však vyhovárať, pretože cieľom takejto prípravy bolo získať silu, vytrvalosť a pohyblivosť v kĺboch.


Mohlo by vás zaujímať:Sú v pohode a nechcú zničiť Zem: Týchto filmových mimozemšťanov milujeme


Zoe Saldana (Star Trek: Do neznáma)

Zoe Saldana (Star Trek:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Len v roku 2014 Zoe Saldana porodila dvojčatá a takmer celý rok 2015 strávila cvičením a prípravou na rolu v Star Treku. Osobný tréner pre ňu vytvoril špeciálny cvičebný program, ktorého súčasťou bol predovšetkým box a tanec.

Alicia Vikander (Tomb Raider)

Alicia Vikander, Tomb Raider
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Warner Bros)

Nástupkyňa Angeliny Jolie vo filme Tomb Raider sa kvôli tejto úlohe dostávala do formy celých sedem mesiacov pomocou špeciálneho plánu, ktorý sa podobal príprave profesionálnych športovcov. Tvrdý tréningový cyklus sa skladal z posilňovania 6-krát týždenne, boxu 4-krát a lezenia 2-3-krát týždenne. To všetko vydržala aj vďaka disciplíne, ktorú získala v baletnej škole.

Gal Gadot (Wonder Woman)

Gal Gadot (Wonder Woman)
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: DC)

Aj krásna Gal Gadot podstúpila ťažkú šesťmesačnú fyzickú prípravu. Aby zvládla úlohu princeznej Amazoniek, trénovala každý deň až šesť hodín. Tie však mala rozdelené na čas strávený v telocvični, jazdu na koni a bojovú choreografiu.


Mohlo by vás zaujímať:Ničí natáčanie a všetkých zabáva: Rebel Wilson sa stala herečkou vďaka halucináciám!


Tessa Thompson (Thor: Ragnarok)

Tessa Thompson (Thor: Ragnarok)
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Marvel)

Stať sa dokonalou Valkýriou, to nie je len tak. Svoje o tom vie aj Tessa Thompson, ktorá pre túto úlohu musela pribrať až 15 kg svalovej hmoty. Preto cvičila 6-krát týždenne a tréner okrem cvikov kontroloval aj jej jedlo. Strava okrem iného musela obsahovať veľa zeleniny, najmä petržlenu, či dostatok sacharidov.

Charlize Theron (Atomic Blonde: Bez ľútosti)

Charlize Theron (Atomic Blonde:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Universal Pictures)

Úlohu agenta MI6 Charlize Theron zvládla absolútne skvelo, čo ocenili aj tvorcovia. Strach nechala za sebou a s nadšením sa pustila aj do scén, ktoré boli určené pre kaskadérov. Charlize Theron ich väčšinu zvládla bez pomoci.

Viac o téme: Charlize TheronZoe SaldanaBrie LarsonEmily BluntAlicia VikanderGal Gadot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu