Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Britský fešák sa neudržal, FOTO Hugh Grant vynadal premiérovi: Nesk***š budúcnosť mojich detí!

(Zdroj: SITA/AP/Paul Drinkwater/NBC)

Populárny britský herec Hugh Grant ostro kritizoval premiéra Borisa Johnsona za jeho kontroverzné rozhodnutie prerušiť zasadnutie britského parlamentu pred plánovaným odchodom Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Britský parlament nebude niekoľko týždňov pred plánovaným odchodom krajiny z Európskej únie zasadať potom, čo kráľovná Alžbeta II. prijala návrh Johnsonovej vlády, aby bolo zasadnutie od druhého septembrového týždňa prerušené až do 14. októbra. Poslanci tak budú mať minimum času na to, aby legislatívnou cestou vylúčili brexit bez dohody. Británia má úniu opustiť 31. októbra.

Choď do riti!

V emotívnom tweete Grant použil vulgarity.„Nesku***š budúcnosť mojich detí. Nezničíš slobody, za ktoré v dvoch svetových vojnách bojoval môj dedko. Choď do riti, ty až príliš povýšenecká gumováhračkado vane. Británia je tebou a tvojím gangom sebaukájajúcich sa úradníkov znechutená,“napísal Grant. Príspevok sa stretol s veľkým ohlasom - v priebehu niekoľkých hodín mal cez 80-tisíczdieľanie a 335-tisíclajkov.

Šéf opozičných labouristov Jeremy Corbyn odsúdil Johnsonov postup ako bezohľadný. Podľa neho ohrozuje demokraciu, a preto sa Corbyn pokúsi budúci týždeň nájsť legislatívny spôsob, ako prerušeniu rokovania zabrániť. Následne chce vyvolať hlasovanie o nedôvere vláde. Predseda Dolnej snemovne, konzervatívec John Bercow označil premiérov zámer za ústavné nehoráznosť. Naopak severoírska Demokratická unionistická strana (DUP), ktorá kabinet podporuje, premiérov postoj uvítala.

Viac o téme: Hugh GrantBridget Jones
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu