Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Od bláznivej Bridget k ikonickej hviezde: Známa blondína zažiarila v novej úlohe

Renée Zellweger Zobraziť galériu (3)
Renée Zellweger (Zdroj: SITA/Tijana Martin/The Canadian Press via AP)

Americká herečka Renée Zellweger prišla na Medzinárodný filmový festival v Toronte predstaviť životopisnú snímku Judy, v ktorej stvárnila hlavnú rolu. Film zachytáva ťažké životné obdobie ikonickej herečky a speváčky Judy Garland, ktorá sa preslávila vďaka filmu Čarodejník z krajiny Oz z roku 1939.

Na prestížnom podujatí herečku sprevádzali režisér filmu Rupert Goold a herec Finn Wittrock, ktorý stvárnil jej posledného, piateho manžela Mickeyho Deansa. O tom, aké bolo zahrať si jednu z najväčších hollywoodskych legiend všetkých čias, sa dojatá Zellweger rozrozprávala na červenom koberci pred premiérou filmu, ktorý si vyslúžil standing ovation.

„Nikdy nezabudnem na deň, keď sme nakrúcali scénu, kde spolu s vyše 300 hercami z komparzu spievame pieseň Over the Rainbow. Stalo sa to ku koncu nakrúcania filmu a bolo to nesmierne emotívne. Všetkých, čo sme na filme pracovali, v tom momente spojil náš spoločný obdiv k Judy a nostalgia z toho, čo pre ňu tá pieseň znamenala,” zaspomínala si.

Renée Zellweger
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tijana Martin/The Canadian Press via AP)


Mohlo by vás zaujímať:Legendárne hollywoodske kúsky v aukcii: Vydražia šaty Rose z Titanicu aj masku z filmu Star Wars


Renée Zellweger sa na rolu Judy pripravovala niekoľko mesiacov, vychádzala však len z verejne dostupných materiálov a dokrútok. I napriek snahe sa jej nepodarilo spojiť s deťmi speváčky, konkrétne s Lizou Minnelli, ktorá sa od filmu verejne dištancovala. Zellweger svoj herecký a hudobný talent predviedla napríklad už aj vo filme Chicago (2002), za ktorý ju nominovali na Oscara. A podľa reakcií publika, ktoré si film pozrelo v kanadskom Toronte, by nebolo prekvapením, ak by získala ďalšiu.

Renée Zellweger
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Tijana Martin/The Canadian Press via AP)

Judy Garland sa narodila 10. júna 1922 v americkom meste Grand Rapids v štáte Minnesota ako Frances Ethel Gumm. Už ako malá rada spievala a vystupovala v skupine so svojimi sestrami. Ako 16-ročná si zahrala v legendárnom filme Čarodejník z krajiny Oz, v ktorom na poslednú chvíľu zastúpila Shirley Temple.

Vysoké pracovné nasadenie a následná vyčerpanosť a nespavosť mali za následok závislosť od utišujúcich liekov a alkoholu. Garland bola päťkrát vydatá, mala tri deti, pričom jednou z nich je spomínaná Liza Minnelli. Zomrela na predávkovanie liekmi vo veku 47 rokov. Film Judy by sa mal dostať do slovenských kín 27. februára.

Viac o téme: Renée Zellweger
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu