Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Seriálový hit 90. rokov Herkules: FOTO Takto sa zmenila hviezdna dvojica... TOTO im budete závidieť!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Photo © MCA Television)

Seriál 90. rokov, na ktorom sme vyrastali. Herkules, v podaní hviezdneho Kevina Sorboa, patril k obľúbeným seriálom, rovnako ako Xena, dlhé roky. Už je to 20 rokov, čo uzrela svetlo sveta posledná epizóda seriálu. Pozrite sa s nami, ako sa hlavná dvojica zmenila a aké životné osudy ich postretli. Ich harmonické manželstvá im budete závidieť...

"Toto je príbeh z dávnych čias. Z čias mýtov a legiend, keď boli staríbohoviamalicherní a krutí a zoslali na ľudstvo osud utrpenia. Len jeden človek sa odvážil vzoprieť ich moci. Herkules!"Presne týmito slovamisa začínal seriál, ktorý nás sprevádzal počas šiestichsérií a počas nášho detstva či dospievania. Dokopy vzniklo111 epizód, ktoré sa natáčali v USA a na Novom Zélande.Pozrite sa s nami, ako sa hlavní hrdinovia zmenili a čo ich postretlo počas 20 rokov od vysielania poslednej časti Herkula.

Kevin Sorbo - Herkules

Predstaviteľovi Herkula KevinoviSorbovi sa vďaka jeho hlavnej úlohe otvorili dvere do ďalších produkcií. Hral v desiatkach filmov, spočiatku o Herkulovi a keďže sa divákom páčil, natočili tento rovnomenný seriál. Medzitým sablysol v akčnej fantasy snímke Kull dobyvateľ (1997), neskôr v Kráčajúcej skale 2: Odplata, Kráčajúcej skale 3: Spravodlivosť (2007), vo filme Vyprahnutá préria (2007), v komédiách Tohle je Sparta (2008), Bláznivá strela: Amerika v ohrození (2008). V roku 2010 hralv snímke Posolstvo a Paradox, neskôr vo filmoch ako Surfárka (2011), v sérii Mythica a podobne. Po skončeníHerkula hral aj v ďalších seriáloch, ako napríkladDharma & Greg (2001), O.C. California (2006-2007), či Supergirl (2017).

S herectvomKevinzačal užna univerzite, kde sa objavil vo viacerých divadelných hrách.Po ukončení štúdia sa pridal k divadlu a ďalšie triroky cestoval. Pred Herkulom sa mu nedarilo naplno presadiť,istý čas pôsobil tiež ako fotomodel. Aké prekvapujúce...

Seriálový hit 90. rokov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Photo © MCA Television, Twitter/Kevin Sorbo)

Čo sa týka osobného života, v roku 1998 sa Sorbo oženil s herečkouSam Jenkinsovou, s ktorou sa stretol v predchádzajúcom roku, keď mala hosťujúcu úlohu vHerkulovi. Spolu sa im narodili tri deti, najstarší je Braedon Cooper narodený v roku 2001, o tri roky neskôrShane Haaken a v roku 2005Octavia Flynn. Sú spolu doteraz, čo je v dnešnej dobe aj pri "neprominentnej" rodine, bohužiaľ, stále viac výnimočné, až závideniahodné. Dnes takmer61-ročný Kevin (narodený 24.9.1958)je čestným riaditeľom a hovorcom organizácie "Svet vhodný pre deti", ktorej cieľom je učiťtínedžerov ako správne využívať školu, šport a pozitívne herecké a spevácke vzory vo svoj osobný prospech.

Kevin Sorbo má krásnu rodinu, ktorú mu môže závidieť nejeden pár (Zdroj: Instagram/Sam_Sorbo)
Zobraziť galériu (5)
Kevin Sorbo má krásnu rodinu, ktorú mu môže závidieť nejeden pár (Zdroj: Instagram/Sam_Sorbo)  (Zdroj: Instagram/Sam_Sorbo)

Čo možno mnohí netušili, počas natáčania seriálu sa Sorbo trápil so zdravotnými problémami. Koncom roku 1997, medzi štvrtým a piatym obdobím Herkula, mu bola diagnostikovaná aneurizma. Počas posledných dvoch sezón mal Sorbo skrátený plán natáčania, aby sa prispôsobil jeho stavu. Do seriálu sa tak predstavili ďalšie hosťujúce hviezdy, aby sa znížili jeho seriálové povinnosti.


Spomínate si na seriál Xena? FOTO Aha, ako herečky zrejú do krásy... Aresovi sa stala osudná veža!


Michael Hurst - Iolaus

Michael Hurstuž od útleho detstva navštevoval herecké krúžky, neskôr prestížnu Universitu of Canterbury a po roku štúdia nastúpildo divadla Court Theatre. Neskôr sa stal členomTheatre Corporate v Aucklande,angažoval sa v Mercury Theatre, kde v rokoch 1982-1991 hral a režíroval viac ako 20 divadelných hier.V roku 1987 sa stal prvým novozélandským hercom, ktorý dostal angažmán v austrálskom divadle. Konkrétne išlo o divadlo v Melbourne Theatre Company v hre Traja mušketieri,kde stvárnil rolu D'Artagnana.

Ako však vieme, hviezdil nielen v divadle, ale aj v seriáloch. Práve v roku 1993 sa Michaelovi naskytla veľká príležitosť, ktorej sa naplno chopil. Išlo práve o rolu Iolausa, najlepšieho priateľaHerkula. Okrem hrania niektoré epizódy aj režíroval, rovnako tak aj v seriáli Xena, kde sa tiež často objavoval spolu s Kevinom Sorbom. Následne hral v seriáloch Tajomstvo Pravdy (2009 - 2010), Spartakus (2010 - 2013) či Ash vs Evil Dead (2015). Dohromady okrem hrania režíroval desiatky filmov a seriálov.

Michael Hurst počas natáčania Herkula a v roku 2019, s briadkou (Zdroj: Photo © MCA Television, Repro foto YouTube/Auckland Live)
Zobraziť galériu (5)
Michael Hurst počas natáčania Herkula a v roku 2019, s briadkou (Zdroj: Photo © MCA Television, Repro foto YouTube/Auckland Live)  (Zdroj: Photo © MCA Television, Repro foto YouTube/Auckland Live)

V roku 1988 sa oženil s novozélandskou herečkouJennifer Ward-Lealand. Majú dvoch synov. Starší Jack Louis Ward Hurst sa im narodil v roku 1997. Druhý syn Cameron Lane Ward Hurst sa narodil o dva roky neskôr. S Jennifer majú harmonické manželstvo doteraz. Dnes už 61-ročnému Hurstovi bolvoktóbri 2018udelený čestný zvitok z Variety Artists Club of New Zealandza jeho prínos pre zábavu na Novom Zélande.

Šťastní manželia Jennifer Ward Lealand a Michael Hurst (Zdroj: Repro foto YouTube/Tony Cutting)
Zobraziť galériu (5)
Šťastní manželia Jennifer Ward Lealand a Michael Hurst (Zdroj: Repro foto YouTube/Tony Cutting)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Tony Cutting)

Viac o téme: Kevin SorboHerkulesMichael Hurst
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu