Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Milovaní Weasleyovci vyrástli: Aha, ako sa zmenili predstavitelia čarodejníckej rodiny

Weasleyovci Zobraziť galériu (7)
Weasleyovci (Zdroj: Warner Bros)

Majú ryšavé vlasy, habity a knihy do školy majú z druhej ruky, bývajú v Brlohu a jedným z ich tradičných vianočných zvykov je štrikovaný sveter. Rodinku Weasleyovcov si obľúbili všetci fanúšikovia čarodejníckych filmov a spolu s nimi aj ich predstaviteľov. Poďme sa pozrieť na ich osudy.

Fred a George - James a Oliver Phelps

James Phelps, Oliver Phelps
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jason Redmond)

Mimoriadnu obľúbenosť si u divákov získali dvojčatá Fred a George. Nebáli sa postaviť autoritám a vymýšlali tie najlepšie žartíky a vtipy. Mladých čarodejníkov stvárnili bratia James a Oliver pochádzajúci z Birminghamu. Toto natáčanie bolo ich prvým hereckým počinom a kvôli úlohe si museli prefarbiť vlasy na ryšavo. Po filmoch o Harrym Potterovi sa objavili v televíznom seriáli Kingdom, no v ďalších seriálových či filmových úlohách sme ich už nevideli. Bratia sa vo voľnom čase venujú golfu aj charite.


Mohlo by vás zaujímať:Zabudnite na Harryho Pottera: Toto sú naj filmy s obľúbenými hercami z čarodejníckej série


Ginny - Bonnie Wright

Bonnie Wright
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Joel Ryan/Invision/AP)

Z predstaviteľky jedinej dcéry rodiny Weasleyovcov vyrástla poriadna kráska. V úlohe Ginny si získala srdce samotného Harryho Pottera, v reálnom živote srdcia všetkých divákov. Londýnčanka Bonnie Wright, s ktorou sme sa stretli v každej časti filmovej série, začala počas natáčania študovať manažment filmovej a televíznej produkcie a v roku 2012 ho úspešne ukončila. S koncom filmov o Harrym Potterovi sa však jej kariéra neskončila. V televíznom filme stvárnila autorku Agathu Christie, zahrala si aj vo filmoch Filozofi či More. Herečka je všestranne nadaná - venuje sa modelingu, scenáristike, réžii, tancuje a hra na gitaru a klavír.

Ron - Rupert Grint

Rupert Grint
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Charles Sykes/Invision/AP)

Najlepšieho priateľa Harryho Pottera stvárnil Rupert Grint, ktorý sa rovnako ako jeho filmová postava bojí pavúkov. Na rozdiel od Rona však nikdy nesníval o sláve, vyhýba sa médiám aj sociálnym sieťam. Harry Potter zostal jeho najvýznamnejším počinom. Okrem toho sa objavil v niekoľkých seriáloch, napríklad Servant, Podfu(c)k či Simulant, a zaujímavým počinom bol aj film Kríž cti. Rupert Grint sa oveľa viac venuje herectvu na divadelných doskách.


Mohlo by vás zaujímať:Šialená a geniálna: Helena Bonham Carter a jej najlepšie filmové postavy


Percy - Chris Rankin

Percy Weasley bol miestami celkom rozporuplnou postavou a rovnako ho vnímal aj jeho predstaviteľ Chris Rankin. V jednom z rozhovorov prezradil, že sa zaňho aj na začiatku hanbil. Dokonca jeho vynsívanou postavou sa stal Voldemort. Chris sa viac filmovo nepresadil, no je spoluzakladateľom divadelnej spoločnosti Painted Horse UK.

Bill - Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Najstaršieho syna Molly a Artura Weasleyovcov, ktorý pracoval Gringottbanke, si zahral írsky herec, režisér a scénarista Domhnall Gleeson. Hoci je absolventom Dublinského technologického inštitútu, rozhodol sa pre hereckú kariéru. A keďže sa objavil len v posledných dvoch častiach série o čarodejníkoch, nestala sa preňho táto postava tou najvýznamnejšou. Zahral si veľké množstvo úloh, objavil sa napríklad vo filmoch Anna Karenina, Revenant, Star Wars: Sila sa prebúdza, Star Wars: The Last Jedi, Nezlomný, Brooklyn, Ex Machina a mnoho ďalších.

Charlie - Alex Crockford

Charlieho sme vo filmoch mohli vidieť len veľmi krátko, a to na fotografii v novinách z rodinnej dovolenky Weasleyovcov v Egypte. Stvárnil ho britský herec Alex Crockford.


Mohlo by vás zaujímať:Z Harryho Pottera je už zrelý tridsiatnik: VIDEO Životná úloha so sebou niesla večnú nálepku


Arthur - Mark Williams

Hlavu rodiny Weasleyovcov stvárnil herec Mark Williams, ktorý nebol vždy len hercom. V minulosti vystriedal hneď niekoľko zaujímavých povolaní, bol napríklad čašníkom, tesárom, staviteľom, záhradníkom, elektrikárom či umelým inseminátorom dobytka. Len čo sa však pustil do herectva, jeho miesto bolo jasné. Stal sa súčasťou mnohých seriálov a filmov, z tých slávnejších napríklad filmy Zamilovaný Shakespeare či Hviezdny prach a seriály Otec Brown, Traja mušketieri. Hoci má na svojom konte veľa postáv, tou najvýraznejšou rozhodne ostáva postava Arthura Weasleyho.

Molly - Julie Walters

Julie Walters
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Joel C Ryan/Invision/AP)

Starostlivá žena v domácnosti alebo mocná čarodejnica? Molly Weasleyová dokázala hravo oboje. Obľúbenú filmovú mamu si zahrala britská herečka Julie Walters, ktorá budúci rok vo februári oslávi 70 rokov. Julie Walters mala aj mimo čarodejníckeho sveta kopec hereckých príležitostí, za ktoré získala niekoľko významných ocenení. V porovnaní s Molly Weasleyovou vyzerá teraz trošku inak a aj napriek svojmu veku má stále šmrnc.

Viac o téme: Harry PotterRupert GrintBonnie WrightOliver PhelpsJames PhelpsWeasleyovciDomhnall GleesonJulie WaltersChris RankinMark Williams
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu