Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maličkí, no slávni: SEDEM najnižších hereckých hviezd... FOTO Ako sú na tom s partnerkami?

Danny DeVito drží jednoznačné prvenstvo Zobraziť galériu (11)
Danny DeVito drží jednoznačné prvenstvo (Zdroj: SITA/Photo by Rich Fury/Invision/AP, File)

Malí, ale šikovní a slávni! Reč je o mužských hereckých talentoch, ktorým príroda nenadelila lichotivú výšku, ale za to dostali do vienka poriadnu dávku talentu. Pozrite sa s nami, ktoré obľúbené hviezdy patria k tým najnižším a ako to majú s partnerkami.

Dustin Hoffmann - 167 centimetrov

Dnes už 82-ročnýDustin Hoffmann patrí k hercom, ktorí sa jednoznačne zapísali do sŕdc kolegov aj fanúšikov. Jeho výška 167 centimetrovho zaraďuje skôr k nižším umelcom, ale zato s veľkým talentom. Svedčío tom množstvo nominácií aajdve cenné sošky Oscara za úlohy vo filmoch Kramerová verzus Kramer (1980) aRain Man (1989), v ktorom bravúrne stvárnil autistického brata Toma Cruisa.

Tom Cruise a Dustin Hoffman v snímke Rain Man (Zdroj: Photo © 1988 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)
Zobraziť galériu (11)
Tom Cruise a Dustin Hoffman v snímke Rain Man (Zdroj: Photo © 1988 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)  (Zdroj: Photo © 1988 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.)

Okrem toho má na konte množstvo ďalších úspešných snímok, ako napríklad Absolvent(1968), Polnočný kovboj (1970), Tootsie (1982) či Pes lump (1998). Mladšia generácia ho môže poznať z filmov ako Šanca na lásku (2008),Fotri sú lotri (2010), Barneyho ženy (2010) alebo Šéf (2014).

V súkromnom živote mu výška nerobila problémy si nájsť partnerku. Prvú manželkuAnne Byrnemal od roku 1969 do 1980. Ešte ten istý rok, kedy sa rozviedol, si našiel a zobral druhú,LisuHoffman, s ktorou je doteraz a ichdlhé a príkladné manželstvo im môže nejeden pár závidieť.

Maličkí, no slávni: SEDEM
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Jamel Debbouze - 165 centimetrov

Francúzsky herec, ktorého poznáme najmä z filmovAmélia z Montmartru (2001) aAsterix a Obelix: Misia Kleopatra, si zo svojejvýšky hlavu nerobí.Reč je o Jamelovi Debbouzem, ktorého charakteristickým znakomje pravá ruka schovávaná vo vrecku, pod šatami alebo za chrbtom.Ako pätnásťročného hozasiahol vlak idúci rýchlosťou 150 km/h,keď prechádzal cez koľajnicovú trať na stanici. Následkom tejto nehody prišiel o pohyblivosť pravej ruky.

Tento 44-ročný herec je vysokýlen 165 centimetrov, to však jeho manželke, novinárke Melisse Theuriau merajúcej1,73metra, neprekáža.

Jamel Debbouze a Melissa Theuriau (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)
Zobraziť galériu (11)
Jamel Debbouze a Melissa Theuriau (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Francois Mori)

Daniel Radcliffe - 165 centimetrov

Azda neexistuje nikto, kto by ho nepoznal. Hovoríme o predstaviteľovi najslávnejšieho čarodejníka všetkých čias, Danielovi Radcliffovi. Práve rola Harryho Pottera s ním bude spätá do konca života. Tam začal hrať ako malý chlapec, no do dospelosti veľmi nenarástol. V súčasnosti tento 30-ročný talentovaný umelec meria len 165 centimetrov, no napriek tomu nemá o nápadníčky núdzu.

Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe a Rupert Grint (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Agostini, File)
Zobraziť galériu (11)
Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe a Rupert Grint (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Agostini, File)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Agostini, File)

Kevin Hart - 163 centimetrov

O Kevinovi Hartovi sa hovorí, že je v súčasnej dobe najmenším komikom.Americkému hercovi však jeho výška nezabránila k tomu, aby sa stal vynikajúcim komikom, ktorého vo filmoch a stand-up vystúpeniach fanúšikovia milujú.Na začiatku sa dostal do povedomia cez hororové komédieScary Movie, potom cez komédiu Centrálna inteligencia (2016) po boku Dwayna Johnsona a aktuálne hviezdi v kinách v komédii Jumanji: Ďalší level, ktoráprichádza po prvom úspešnom filme Jumanji: Vitajte v džungli (2017).V roku 2015 ho časopisTimevymenovalza jedného zo 100 najvplyvnejších ľudí na svete.

Kevin Hart, Dwayne Johnson, Karen Gillan a Jack Black vo filme Jumanji: Ďalší level (Zdroj: SITA/Hiram Garcia/Sony via AP)
Zobraziť galériu (11)
Kevin Hart, Dwayne Johnson, Karen Gillan a Jack Black vo filme Jumanji: Ďalší level (Zdroj: SITA/Hiram Garcia/Sony via AP)  (Zdroj: SITA/Hiram Garcia/Sony via AP)

Kevin Hart nepatrí k tým mužom, ktorí by sa museli o ženy snažiť. Svedčí o tom aj fakt, že má za sebouviacero vzťahov a dve manželstvá. Prvé uzavrel v roku 2003 s Torrei Hart (vysoká 158 centimetrov),ktorévydržalo 8 rokov. Druhú manželkuEniko Parrishmá od roku 2016, ktorá je od neho o 8 centimetrov vyššia. Žiaden problém.

Kevin Hart s manželkou Eniko Parrish (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Zobraziť galériu (11)
Kevin Hart s manželkou Eniko Parrish (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Michael J. Fox - 163 centimetrov

Učiteľ herectva Michaelovi J. Foxovi často naznačoval, že kvôli svojmu malému vzrastu nemôže ako herec veľmiuspieť. A opak sa stal pravdou. Patril medzi obľúbené hviezdy 80. a 90. rokov, pričom hereckú kariéru začal už ako 15-ročný vo filme Leo and Me (1976),kde hral vďaka svojej detskej tváričke desaťročného chlapca.

Na konte má množstvo filmov, ako napríklad Tajomstvo môjho úspechu(1987), sériu filmov Návrat do budúcnosti či snímky o Myšiakovi Stuartovi Littleovi. Okrem toho má za sebou aj úspešné seriály, ako Všetci starostovi muži (1996 - 2002), Zachráň ma (2009) alebo Dobrá manželka (2010 - 2016). Od roku 1988 má za manželku herečku Tracy Pollan, ktorá meria 1,68 metra. Toto len dokazuje, že láske sa medze nekladú.

Manželia Tracy Pollan a Michael J. Fox (Zdroj: SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)
Zobraziť galériu (11)
Manželia Tracy Pollan a Michael J. Fox (Zdroj: SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Greg Allen/Invision/AP)

Erdoğan Atalay - 160 centimetrov

Kto by nepoznal nesmrteľného Semira Gerkhana z Kobry 11? Túto postavu hrá od roku 1995 turecko-nemecký herecErdoğan Atalay. Práve jeho výška a turecké korene dodávajúseriáluten pravý šmrnc,originalitu adávku humoru. Vďaka tejto kombináciimá doteraz stále miesto v seriáli, od roku 2016 je aj jeho producent... Aajslovenskí diváci vďaka nemu Kobru 11 milujú.Veď bez Semira by to už nebolo ono.

V osobnom živote má po bokuuž druhú manželku, KatjuOhneck, s ktorou sa vzal pred dvomi rokmi. Jeho partnerka je od neho vyššia (ako aj seriálová Andrea), no láska na také banality nehľadí, no nie?

Erdoğan Atalay s manželkou Katja Ohneck (Zdroj: Instagram/katjaohneck)
Zobraziť galériu (11)
Erdoğan Atalay s manželkou Katja Ohneck (Zdroj: Instagram/katjaohneck)  (Zdroj: Instagram/katjaohneck)

Danny DeVito - 147 centimetrov

Prvé miesto o najnižšieho herca je jednoznačné. Americký herec a režisér talianskeho pôvodu Danny DeVito, ktorý sa narodil 17. novembra 1944, síce meria necelý meter a pol a málokedy hral hlavnú úlohu, napriek tomu ale patrí k neprehliadnuteľným postavám Hollywoodu.Svojim postavám komických a divoko gestikulujícich tlsťochov dokáže dať neobvyklý šmrnc, navyše sa uplatnil aj ako producent.

Danny DeVito v snímke Muž na Mesiaci (Zdroj: Photo © 1999 Universal Pictures)
Zobraziť galériu (11)
Danny DeVito v snímke Muž na Mesiaci (Zdroj: Photo © 1999 Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © 1999 Universal Pictures)

Na konte má oceňované filmy ako Cena za nežnosť (1983), Pulp Fiction (1994), Erin Brockovich (2000), či snímkyPrelet nad kukučím hniezdom (1975) aMuž na Mesiaci (1999) režiséra Miloša Formana. Posledné desaťročie si zahral v desiatkach filmov, napríklad v komédii Rande v Ríme (2010) a tento rok sa blysol až v dvoch počinoch, a to v Jumanji: Ďalší level a v Dumbovi.

S manželkou Rheou Perlamnovou (1,52 m), s ktorou je od roku 1982, patrí k najstabilnejším párom Hollywoodu.Aj keď si množstvo žien nevie predstaviť, že by mali nižšieho partnera, týchto hereckých hviezd sa takéto problémy netýkajú.

Danny DeVito a jeho manželka Rhea Perlmanová (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)
Zobraziť galériu (11)
Danny DeVito a jeho manželka Rhea Perlmanová (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)  (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)

Viac o téme: Daniel RadcliffeDanny DeVitoMichael J. FoxKevin HartJamel DebbouzeDustin HoffmannErdogan Atalay
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu