Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Keanu Reeves už začal natáčať ďalší Matrix! FOTO Brad Pitt medzitým ľutuje: Toto mi nevyšlo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss, Chris Pizzello/Invision, Twitter/Keanu Planet)

Pre pár mesiacmi prišla veľká novinka. Kultová trilógia Matrix sa dočká štvrtého pokračovania, v ktorom sa opäť predstaví hlavný hrdina Neo alias Keanu Reeves, ktorý sa momentálne naplno venuje nakrúcaniu. Medzitým v inom vesmíre sa našiel velikán, ktorý ľutuje. Ľutuje, že kedysi nevzal úlohu Nea. Práve on sa totiž mal stať spasiteľom ľudí a hviezdou Matrixu.

Presne tak. Už sme čítali veľa článkov o tom, kto mal koho kedysi hrať a kto to oľutoval. Na tento zoznam pribudla ďalšia hviezda. Brad Pitt. Momentálne síce zbiera ocenenie za ocenením za vedľajšiu úlohe v tarantinovke Vtedy v Hollywode, ale našiel si čas aj zaspomínať na minulé ponuky, ktoré odmietol.

Keanu Reeves nebol nikdy prvou voľbou

Pre magazín OK! otvorene porozprával o tom, ako odmietol ikonickú rolu v Matrixe. „Ak by sme mali spraviť šou o tom, koľko skvelých úloh som premrhal, potrebovali by sme aspoň dve noci. Premrhal som Matrix. Vzal som si červenú pilulku!“ Túto informáciu potvrdil minulý rok producent Matrixu Lorenzo di Bonaventura. „Prvý, kto povedal áno, bol Brad Pitt. V tom čase natáčal Sedem rokov v Tibete a potom od Matrixu odstúpil. Povedal, že je príliš vyšťavený, aby do toho šiel.“

Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision
Zobraziť galériu (2)
Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)


Mohlo by vás zaujímať:Keanu Reeves o novom Matrixe: VIDEO Som nadšený! Je to ambiciózny projekt


Potom šli producenti Matrixu za Leonardom DiCapriom. „Povedal áno, mali sme pár stretnutí a potom odišiel s tým, že nemôže ísť do ďalšieho filmu s vizuálnymi efektami, lebo práve dotočil Titanic a od projektu odstúpil. Potom prišiel Will Smith a odišiel.“ Brad Pitt sa však po rokoch pozerá na odmietnutú úlohu skôr ako filozof.

Keď sa ho na to spýtali na medzinárodnom filmovom festivale v Stanta Barbare, jeho odpoveď bola jasná. „Dám vám jeden film, jeden, pretože verím, že nikdy nebol môj. Ani ni je. Ten film patrí niekomu inému a ten ho aj spravil. Vážne tomu verím. Ale premrhal som šancu na Matrix,“ prezradil. Okrem spomínaných hercov, oslovili tvorcovia do úlohy Nea aj Nicolasa Cagea a uvažovali aj nad Valom Kilmerom.

Matrix 4 sa už natáča

Minulosť už nikto nezmení a fanúšikovia môžu byť zrejme vďační. Dnes si nevieme v úlohe Nea predstaviť nikoho iného než Keanu Reevesa. Ten sa momentálne po sedemnástich rokoch dožije ďalšieho pokračovania. Sám herec sa po prečítaní scenára priznal, že sa teší, pretože tento projekt je veľmi ambicióny. Verím, že nielen fanúšikovia sú zvedaví, ako sa príbeh po toľkých rokoch vyvnie.

Prvé klapky padli v San Franciscu. Okoloidúci ľudia si spravili niekoľko záznamov, na ktorých vidno, že nakrúcanie je v plnom prúde. Vďaka nim si môžeme všimnúť, že Neo zrejme nebude vyzerať tak, ako si ho pamätáme z pôvodnej trilógie. Zábery sa objavili na fanúšikovskom Twitteri Keanu Planet. Na záberoch okrem Reevesa v pozadí vidíme aj Trinity (Carrie-Anne Moss), ktorása tiež vráti.

Okrem starých známych tvárí uvidíme aj nové. V štvorke sa predstavia aj nové postavy. Stvárnia ich herci ako Priyanka Chopra Jonas, Neil Patrick Harris či Yahya Abdul-Mateen II, ktorý si zahral aj v Aquamanovi. V kuloároch sa hovorí, že práve Yahya bude hrať mladého Morfea. O réžiu sa postarajú sestry Wachowské a scenár napíše Lana Wachowski, Aleksander Hemon (Sense8) a David Mitchell (Atlas mrakov). Premiéry by sme sa mali dočkať20. mája 2021.

Viac o téme: Brad PittKeanu ReevesMatrix
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu