Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hollywoodsky fešák s poľskými koreňmi: John Krasinski plakal pri zásnubách

John Krasinski Zobraziť galériu (3)
John Krasinski (Zdroj: profimedia)

Do kín o niekoľko dní čoskoro zavíta očakávané pokračovanie úspešného hororu Tiché miesto, v ktorom sa herecky aj režisérsky presadil fantastický John Krasinski.

John Burke Krasinski, ako znie hercovo celé meno, sa síce narodil v Amerike, no jeho korene siahajú až k našim poľským susedom. Ako najmladší syn lekára a zdravotnej sestry vyštudoval anglickú literatúru. K šoubiznisovým vodám sa dostal ako pomocný dramaturg vLate Night Show Conana O'Briena.

Režisér, herec, producent

Pred kamerou si našiel miesto až v roku 2000, no len v epizódnych úlohách v niekoľkých seriáloch. Neskôr prišli aj filmové úlohy, no žiadna nebola dostatočne výrazná. Prelomovou bola až jeho účasť v americkom komediálnom seriáli The Office, ktorý pozbieral množstvo ocenení. Práve postava Jima Halperta mu otvorila dvere k výraznejším úlohám.

Objavil sa v niekoľkých romantických komédiách, napríklad Svadba a iné pohromy, Všade dobre, prečo byť doma? či Nejako sa to komplikuje.Spolu s hereckou kariérou začal rozvíjať aj tú režisérsku. Podpísal sa napríklad pod snímku Niečo na tých mužoch je, ktorá bola filmovou adaptáciou krátkych poviedok Davida Fostera Wallacea.


Mohlo by vás zaujímať:Bez zbytočných rečí: Tieto filmy vás dostanú aj bez kvetnatých rozhovorov


Tiché miesto

V roku 2018 sa postaral o réžiu, scenár a zároveň stvárnenie jednej z hlavných úloh v hororovom filme Tiché miesto. V ňom si zahral spoločne so svojou manželkou Emily Blunt. Snímka pobláznila filmový svet, vďaka čomu sa už o pár dní dostane do našich kín jej druhá časť. Mimochodom, pokračovanie bolo potvrdené len pár týždňov po premiére jednotky.


Mohlo by vás zaujímať:Krehké herečky? To určite! Kvôli filmovým úlohám museli zvládnuť tvrdý tréning


Uplakané zásnuby, láska ako z filmu

John Krasinski a Emily
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

John Krasinski a Emily Blunt si svoje áno povedali v roku 2010 a odvtedy sa stihli tešiť z dvoch prírastkov - dcér Violet a Hazel. O svojom súkromí jeden z najsympatickejších hollywoodskych párov veľmi nerozpráva, no občas nejaká zaujímavosť vypláva na povrch, napríklad aj o ich zasnúbení z roku 2009. Pre Access Hollywood vtedy Krasinski prezradil, že ich zasnúbenie bolo plné sĺz: “Ona plakala, ja som plakal a potom plakali všetci okolo nás.”

Viac o téme: John Krasinski
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu