Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Koronavírus si nevyberá, aj známe osobnosti sú doma: Rúško nie je hanba! Ako trávia čas?

(Zdroj: Instagram)

Koronavírus zasiahol celý svet. WHO vyhlásilo pandémiu a mnohé krajiny prijali rázne opatrenia, aby zamedzili šíreniu vírusu. Filmový svet je takisto poznamenaný. Mnohí giganti zastavujú výroby, herci sú v karanténe. Výnimkou nie sú ani slovenskí herci, moderátori a ďalšie známe osobnosti.

Pred pár dňami ostal filmový svet v šoku. U Toma Hanksa a jeho manželkyRityWilson bol potvrdený koronavírus. Nakazili sa počas pobytu v Austrálii, kde Hanks natáčal nový film o Elvisovi Presleym. Herec to sám potvrdil na Instagrame.


Filmové štúdiá rušia výroby kvôli koronavírusu! Dôvodom bol aj Tom Hanks: Zábavný priemysel sa zmení


Koronavírus u Hanksa

„Máme koronavírus CoVid-19 a sme v izolácii, aby sme nenakazili nikoho ďalšieho. Sú tu takí, u ktorých to môže prepuknúť do vážnej choroby,“ napísal Hanks. Sám však trpí cukrovkou, takže je v ohrozenej skupie. Stav oboch je však stabilizovaný a naďalej ostávajú v karanténe v Austrálii.

Včera sa objavili správy, že veľkí giganti rušia výroby. Stopnuté sú aj premiéry niekoľkých filmov vrátane Malej morskej víly, pokračovania kultovej filmovej série Rýchlo a zbesilo či Tiché miesto 2. Vo svete platia naozaj prísne opatrenia, aby sa vírus prestal šíriť čo najrýchlejšie. Najlepšie spravíte, ak ostanete doma a svoj pohyb obmedzíte na minimum. Slovenskí i zahraniční herci a známe osobnosti informujú ako trávia čas doma, čo sa dá robiť, ale aj o tom, aké dôležité je v momentálnej situácii rúško. Ako sú na tom tí naši?

Viktor Vincze

Slovenský moderátor sa v posledných mesiacochčasto vyjadruje k aktuálnym témam, výnimkou nie je ani koronavírus. Aj on sa pridal k vlne na sociálnych sieťach a vyzval ľudí, aby sa nehanbili nosiť rúška. „Neočakávam, že ma respirátor stopercentne ochráni, ani že na mňa vírus skôr či neskôr nesadne. Pointou je šírenie nákazy SPOMALIŤ,“ napísal na Instagrame.

So svojou manželkou Adelou (za slobodna Banášovou) sa pripojili aj k zodpovednej výzve #zostaňdoma alebo #somdoma. „Pokojne si aktuálne opatrenia vyložte ako dovolenku alebo prázdniny, no tie môžu byť pekné aj doma, nie? Trasieme sa, kedy si po škole kúpime byt, čačkáme si ho, berieme naň bremeno s 30 ročnou splatnosťou a keď v ňom máme tráviť viac času ako len na spánok, radšej sa niekam odtatárime, lebo veď “čo doma”. My sme zrušili všetky návštevy a výlety. Upratujeme, cvičíme, varíme, Netflixujeme (& nechillujeme!). Ste aj vy doma? Čo robíte?“ dodal.

Kvetka Horváthová

K výzve sa pridala aj moderátorka Kvetka Horváthová. „To, že raz budem takto chodiť do potravín, či práce mi ani vo sne nenapadlo... :( Rúško nie je hanba!“

Evelyn

Aj známa slovenská herečka a komička Evelyn si dala rúško... aj keď o trošku vylepšené. Čo poviete?

#ruskoniejehanba

Príspevok, ktorý zdieľa Evelyn (@evelynjefresh),

Vladimír Kobielsky

Hercovi Vladovi Kobielskemu ušila rúčko jeho manželka. „Trojvrstvové s filtrom zo sáčku do vysávača,“ napísa na sociálnej sieti. „Je to zatiaľ len prototyp... musí doladiť dĺžku gumičiek na uši,“ zavtipkoval Kobielsky, ktorý všaktiež dodržiava obmedzený pohyb vonku. „Situáciu ale berieme vážne a#ostavamdoma!Rúška som nikde nezohnal. Vy ste na tom ako? Máte nejaké tipy?#ruskoniejehanba,“ dodal.

Boris Pršo

Známy moderátor prežil pred vyše troma tromi mozgovú príhody a odvtedy sa stiahol z verejného života a spomalil. Tak ako dnes musíme my všetci. Aj on sa pripojil k výzve.

Zuzana Vačková

Herečka takisto dodržiava obmedzenie, ostáva doma a ak by musela ísť von, má pripravené rúško. Teší sa, až k sebe opäť pozve bez obáv svojich kamarátov na grilovačku. Na sociálnej sieti sa však podelila so skúsenosťou spred vyše mesiaca. „Presne pred mesiacom sme mali odlietať s mojou dcérou do Thajska. Nešli sme. Pre istou. Bála som sa, že sa nebudem moct vrátiť, že letiská nebudú prijímať lety z Ázie, že sa zavrú hranice. Pred mesiacom! Uplynulo 31 dní a moje obavy sa naplnili,“ napísala.

Čas teraz trávi doma a potrebné zásoby nechýbajú. „Máme zaváraniny, džemy, v mrazničke toho je fakt že dosť, fazuľu ešte po babke ( že keby niečo..) Tak si to doma užite aj vy. Hovorí sa že všetko zlé je na niečo dobré. Tak si z tejto situácie vezmime to dobré,“ dodala.

Števo Martinovič

A na záver komická bodka herca a zabávača Števa Martinoviča. Samozrejme, aj on sa pripojil k výzve, aby sme všetci zodpovedne nosili rúška. „Žijeme dobu z rúšky do rúšky. Buďme zodpovední! Rúško nie je hanba,“ napísal. Nenechal si ujsť ani túto príležitosť a pár vtipov sa našlo. Tak si ich na zlepšenie nálady pozrite!

#ruskoniejehanba

Príspevok, ktorý zdieľa Števo Martinovič (@stevomartinovic),

Viac o téme: EvelynEvelynKoronavírusVlado KobielskyZuzana Vačková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu