Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalší herci majú KORONAVÍRUS, nakazila sa aj hviezda Hry o tróny: Je to vážne! Jared Leto o tom ani nevedel

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Invision/Jordan Strauss, Vianney Le Caer)

Koronavírus postihol aj svet filmu. Pred pár dňami Tom Hanks oznámil, že on aj jeho manželka sú nakazení. Z nemocnice ich už pustili a sú v domácej karanténe. Bohužiaľ, vírusom sa nakazili ďalší herci - Oľga Kurylenko, Idris Elba i hviezda seriálu Hra o tróny.

Celý svet je momentálne ovplyvnený pandémiou koronavírusu. Štáty zatvárajú hranice, ľudia sa izolujú, chodia von len vtedy, keď je to potrebné a tváre si chránime rúškami. Koronavírus má obrovský vplyv na ekonomicku i zábavný priemysel... A neobišiel ani hercov. Prvým hercom, ktorý oznámil, že sa nakazil, bol Tom Hanks s manželkou. Obaja boli v nemocnici a momentálne sú už v domácej karanténe. Vírusom sa nakazila aj Oľga Kurylenko a Idris Elba. Jared Leto ani netušil, že saniečo také deje.


Mohlo by vás zaujímať:Koronavírus si nevyberá, aj známe osobnosti sú doma: Rúško nie je hanba! Ako trávia čas?


Netuším, kde som sa nakazila

Francúzska modelka a herečka ukrajinského pôvodu Olga Kurylenko sa nakazila novým koronavírusom. Oznámila to v nedeľu na službe Instagram, kde uviedla, že je v domácej karanténe. „Som zavretá doma po tom, čo som mala pozitívny test na koronavírus. V skutočnosti som chorá už takmer týždeň. Moje hlavné príznaky sú horúčka a únava,“vysvetlila v príspevku. „Starajte sa o seba a berte to vážne!“odkázala svojim fanúšikom. Kurylenko zistila, že je nakazená potom, čo mala teplotu viac ako 39 stupňov.

„Zavolala som sanitku a potom ma otestovali.“ Herečka sa všetkým poďakovala za podporu a neskôr odpovedala aj na otázky, ktoré zaujímali viacerých. Nemocnice sú podľa herečky plné a berú len pacientov, ktorým ide o život, preto je sama v domácej karanténe. „Povedali mi, že ak by sa môj stav zhoršil, mám zavolať sanitku,“ uviedla. Kurylenko zároveň netuší, kde sa nakazila, mohlo to byť podľa nej kdekoľvek.

Je to vážne

Aj britský herecIdrisElba v pondelok oznámil, že ho testovali pozitívne na nový koronavírus. Zatiaľ však nemá žiadne príznaky. Herec sa nechal otestovať po zistení, že prišiel do kontaktu s niekým, u koho koronavírus diagnostikovali. Do domácejizolácie šiel hneď, ako mal podozrenie, ktoré sa nakoniec potvrdilo. „Je to vážne. Teraz je naozaj čas porozmýšľať o tom, že by sme si mali od seba udržiavať odstup a umývať si ruky,“povedal vo videoodkaze. „Budem vás informovať o svojom stave. Nepanikárte,“ dodal.

Nakazila sa aj hviezda seriálu Hrao tróny

Koronavírusom sa nakazil aj nórsky herecKristofer Hivju, ktorý sa preslávil ako Tormund v seriáli Hra o tróny (2011 - 2019). Herec o tom informoval, tak ako ostatní, na sociálnej sieti. „Pozdravujem z Nórska! Musím vám s ľutosťou oznámiť, že som mal pozitívne testy na koronavírus. Moja rodina a ja sme sa izolovali doma na tak dlho, ako to bude potrebné. Máme sa dobre, len ja mám mierne symptómy nádchy,“ napísal herec.

Greetings from Norway! Sorry to say that I, today, have tested positive for COVID19, Corona virus. My familiy and I are self-isolating at home for as long as it takes. We are in good health - I only have mild symptoms of a cold. There are people at higher risk for who this virus might be a devastating diagnosis, so I urge all of you to be extremely careful; wash your hands, keep 1,5 meters distance from others, go in quarantine; just do everything you can to stop the virus from spreading. Together we can fight this virus and avert a crisis at our hospitals. Please take care of each other, keep your distance, and stay healthy! Please visit your country's Center for Disease Control's website, and follow the regulations for staying safe and protecting not just yourselves, but our entire community, and especially those at risk like the elderly and people with pre-existing conditions. @grymolvaerhivju #fightcorona #solidarity #takecare #folkehelseinstituttet Thanks to @panoramaagency

Príspevok, ktorý zdieľa Kristofer Hivju (@khivju),

„Sú tu ľudia, ktorí sú vo väčšom riziku a pre ktorých to môže mať horšie následky, takže vám odporúčam, aby ste boli extrémne opatrní, umývajte si ruky, dodržujte 1,5-metrový odstup, choďte do karantény, robte všetko pre to, aby ste zabránili šíreniu vírusu.“ Herec ďalej uviedol, že len spoločne môžeme bojovať s vírusom a vyhnúť sa kríze v nemocniciach.

Jared Leto o koronavíruse ani nevedel

Svet teraz žije pandémiou koronavírusu, no sú aj ľudia, ktorí o tom nemajú ani tušenie. Myslíte si, že to nie je možné? Mýlite sa. Oscarový herec a spevák Jared Leto bol totiž mimo celých 12 dní, práve v čase, keď sa koronavírus v Európe začal vo veľkom rozmáhať. „Wau. Pred dvanástimi dňami som odišiel na tichú meditáciu do púšte,“ napísal na Instagram. „Boli sme úplne izolovaní. Žiadny telefón, žiadna komunikácia a tak ďalej. Nemali sme tušenia, čo sa deje mimo nás,“ napísal.

Príspevok, ktorý zdieľa JARED LETO (@jaredleto),

Keď skončil s meditáciami, vrátil sa do úplne iného sveta. „Do sveta, ktorý sa navždy zmenil,“ pokračoval. „Ohromujúce... ak sa to tak dá povedať,“ dodal s tým, že dostáva správy od priateľov, rodiny a od fanúšikov. Herec dúfa, že sú všetci v poriadku. „Posielam vám pozitívnu energiu. Ostaňte doma. Ostaňte v bezpečí.“

Stay safe

Príspevok, ktorý zdieľa JARED LETO (@jaredleto),

Toma Hanksa s manželkou prepustili z nemocnice

Amerického herca Toma Hanksa a jeho manželku Ritu Wilson prepustili v Austrálii z nemocnice, kde podstupovali liečbu pre nákazu novým koronavírusom. Pár je v súčasnosti v domácej karanténe v prenajatom dome. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Šesťdesiattriročný rodák z kalifornského Concordu minulý týždeň informoval o tom, že majú s manželkou pozitívne testy. Dvojica bola v meste Gold Coast v štáte Queensland, kde Hanks nakrúcal film o Elvisovi Presleym. Výrobu snímky pre koronavírus pozastavili.

Ďalší herci majú KORONAVÍRUS,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Umelci využívajú 21. storočie, koncerty ONLINE!

Nový koronavírus sa vo svete stal dôvodom zrušenia alebo odloženia viacerých premiér filmov, koncertov, divadelných inscenácií či nakrúcania televíznych projektov. Vystúpenia okrem iných odložili napríklad Elton John či kapela Foo Fighters, v plánovanom termíne sa neuskutočnia ani módne podujatie Met Gala alebo udeľovanie GLAAD Media Awards.

V čase, keď sú kultúrne inštitúcie pozatvárané a ľudia by mali tráviť čo najviac času doma, sa ale umelci rozhodli potešiť svojich priaznivcov online koncertmi. Na YouTube Live napríklad streamovali svoje vystúpenie latino speváci Juanes a Alejandro Sanz, Chris Martin zase fanúšikom zahral na službe Instagram a v utorok plánuje streamovať svoje vystúpenie doma aj spevák John Legend.

Na svoje si môžu prísť aj priaznivci muzikálov, keďže vystúpenia na internete si pripravili aj broadwayskí herci, ako napríklad Audra McDonald, Idina Menzel či Kristin Chenoweth. Cieľom charitatívnych vystúpení Broadway at Home je povzbudiť divákov, aby prispeli organizácii The Actors Fund, ktorá pomáha osobám zasiahnutým novým koronavírusom a jeho finančnými následkami.

Viac o téme: Tom HanksJared LetoIdris ElbaKoronavírusOľga Kurylenko
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu