Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Len nedávno ho odsúdili na 23 rokov: Magnát z Hollywoodu sa taktiež nakazil koronavírusom

Harvey Weinstein Zobraziť galériu (2)
Harvey Weinstein (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

Diskreditovaný hollywoodský magnát Harvey Weinstein má pozitívne výsledky testov na nový druh koronavírusu. Tlačová agentúra AFP o tom informovala v noci na pondelok s odvolaním sa na správy amerických médií.

Weinsteina(68), bývalého filmového producenta, odsúdili tento mesiac na 23 rokov väzenia za sexuálny útok a znásilnenie. Minulú stredu ho presunuli do väznice blízko mesta Buffalo v severozápadnej časti štátu New York. Predtým bol zadržiavaný priamo v meste New York, kde ho tiež prednedávnom hospitalizovali pre bolesti v hrudi.

O nakazení novým koronavírusom informovali prvýkrát v nedeľu večer (miestneho času) regionálne noviny Niagara Gazette.Weinsteinovihovorcovia sa odmietli vyjadriť k tejto záležitosti pre americké médiá. Väzenský úrad štátu New York nereagoval na požiadavku AFP, aby správy potvrdil.

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

Preplnené americké väznice sú potenciálnymi ohniskami šírenia koronavírusových infekcií. Podľa údajov Univerzity Johna Hopkinsa do nedele zaznamenali v Spojených štátoch vyše 33.000 prípadov nakazenia novým koronavírusom a 417 súvisiacich úmrtí.

Weinsteinauznala súdna porota v New Yorku za vinného zo sexuálneho útoku voči bývalej asistentke produkcie Mimi Haleyiovej v roku 2006 a zo znásilnenia herečky Jessicy Mannovej v roku 2013. Išlo o míľnik pre hnutie MeToo, ktoré inšpirovalo zneužívané ženy k tomu, aby sa postavili silným mužom. Zo sexuálnych útokov obviniloWeinsteinav posledných rokoch viac ako 80 žien, medzi nimi hviezdy ako Angelina Jolieová, Ashley Juddová, Uma Thurmanová a Salma Hayeková.

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu