Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Silný odkaz Švidraňovej! Novú éru musíme začať zodpovedne: Svet sa potrebuje fyzicky a duchovne uzdraviť

(Zdroj: Instagram/B.Š.)

Celý svet dnes sužuje pandémia koronavírusu a život sa spomalil, milióny ľudí vybočili z rýchleho života. Slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová si zo srdca praje, aby sa svet a ľudia v ňom nielen fyzicky, ale i duchovne uzdravili.

„Veľmi si prajem, aby sme znovuobjavili pravé hodnoty a prehĺbili lásku k sebe, súcit a solidaritu. Aby sme začali novú éru zodpovedne a poučili sa z chýb,“ povedala v rozhovore.


Mohlo by vás zaujímať:Celebrity v KORONAkaranténe: Šialené! Hanksova žena rapuje, Ellen vyvoláva ľuďom a Hopkins hrá pre mačku


Ja mám všetko, čo potrebujem

„Čo sa týka mňa, tak mám všetko, čo potrebujem. Mám milujúcu rodinu, nádherného syna, skvelých priateľov a prácu, ktorú milujem. To všetko sa budem snažiť si udržať a rozvíjať ďalej,“ poznamenala Švidraňová, ktorá v týchto dňoch rozbehla s kamarátkou, herečkou Ivetou Pagáčovou nový humorno-motivačný podcast s názvom BuBuBu. „Som rada, že takto udržiavam svoju kreativitu nažive. Keď nahrávame, prídem aspoň na iné myšlienky,“ vyznala sa.

Od rána si už podvedome vyspevujem “Láskou sa vždy všetko vyrieši..”Jednak, aby som upokojila samú seba a držala svoju myseľ v neutralite, a po druhé, lebo je to dnes asi naozaj potreba.. Som fatalista, a napriek tomu, že mi je veľmi ľúto všetkých obetí, si trochu drzo myslím, že tak nám treba.. Ľudia zabudli na ľudskosť. Chápem, že každý človek má iný level strachu o život, alebo strach z nedostatku, či hladu. To je pochopiteľné a skutočne hodné ozajstnej empatie, aj keď sa niektorým zdá, že besne nakupovať enormné zásoby jedla, je smiešne. Nikdy neviete, čím si kto prešiel. Mám pocit, že toto je dáky vesmírny TEST. Pre nás, že kam sme sa za tých 100 či 200 rokov posunuli. Či sme sa aspoň trochu posunuli vo vedomí vyššie. Či vieme s pokorou prijať obmedzenia, sklopiť hlavu, keď je treba, ukázať silu disciplíny, solidarity, pomoci a zodpovednosti. Som zvedavá, či to zvládneme. Svet má práve možnosť o kúsok zase podrásť.. Len či sme na to pripravení.. ? Hmm.. neviem veru. Mám pocit, že je čas znovu uznať hodnoty, ako zdravie, rodinu, lásku a súcit, ktoré sme začali považovať za samozrejmé, alebo sme ich dokonca postavili na koniec hodnotového rebríčka. Peniaze sú fajn, pokiaľ vás nezpotvoria. Tak ukážme našu úroveň, neskĺznime do posudzovania, výsmechu alebo hystérie. Moja skvelá priateľka Svetlanka povedala: “Zbytočne ľudia frflali, nadávali na vládu, šéfov, prácu, peniaze.. teraz sa testuje, či dokážu vládnuť sami sebe. Ale vládnuť môže len ten, kto vládne sebe, svojím myšlienkam, emóciám, reakciám..” nuž.. Vládnete sami sebe? .. . . Prepáčte mi toto duchovno-filozofické okienko, ale Gabi už nejak dlho spí, navarené mám, upratovať sa mi nechce, a tak pijem kafe a kukám z okna, že ako je krásne..A že som veľmi vďačná, že sa máme navzájom s mojimi najdrahšími, a že čo vlastne máme nám úplne stačí.. ————————————————— #sedimdoma #somdoma #karantena #nomakeupday #whatabeautifulday #coffeetime #letslovehumanity #vyzva #homesweethome

Príspevok, ktorý zdieľa BARBORA ŠVIDRAŇOVÁ (@_basie_),

Vo svojom vysielaní sa herečky venujú najmä duchovne ladeným témam. „Rozoberáme veci medzi nebom a zemou a spájame to psyché s umením a našimi hereckými skúsenosťami. Ja som aktívny človek, nedokážem dlho stagnovať na jednom mieste, potrebujem si vymýšľať kreatívnu činnosť, a tak keď nemám inú prácu, vymýšľam vlastné projekty,“ ozrejmila 31-ročná rodáčka zo Žiliny. „Pevne verím, že ľuďom náš podcast pomôže k tomu, aby v týchto časoch prišli na iné myšlienky,“ dodala.

Starostlivosť o syna a tvorba

Popritom sa stará o dvojročného syna Gabriela, ktorý si vyžaduje neustálu pozornosť, a pustila sa aj do tvorby nových pesničiek. „Snažím sa. Napísala som pár nových textov a dávam dokopy melódie na nové piesne. Pracujem na sólovom albume, možno ho vďaka karanténe stihnem vydať aj tento rok, aj keď robiť to všetko popri synovi nie je zas také jednoduché,“ naznačila.

Online koncerty podľa vlastných slov zatiaľ nechystá. „Polovica mojej kapely je z Martina a môj brat Šimon je momentálne v dobrovoľnej karanténe v Bratislave, pretože tam má priateľku, takže sa nenavštevujeme. Možno ale, keď sa situácia trochu upokojí, tak sa vráti do Žiliny a urobíme nejaký mini akustický koncertík aspoň my dvaja. Zatiaľ len tvoríme na diaľku novú hudbu,“ prezradila.

Veľké hudobné plány na nasledujúce mesiace si radšej nerobí. „Naša práca je totiž závislá od publika a divákov a predpokladám, že aj keď sa opäť povolia spoločenské akcie, ľudia budú veľmi opatrní a zozačiatku nebude ľahké hrať divadlo alebo usporiadať nejaký koncert. No verím tomu, že panika rýchlo pominie a vrátime sa opäť na pódiá,“ uzavrela s nádejou.

Viac o téme: Barbora ŠvidraňováKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu