Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Frajer Viki Cabadaj po rokoch: Počas vojny ho odsúdili! Herecká sláva rýchlo vyprchala

Jan Antonín Duchoslav (vľavo) Zobraziť galériu (2)
Jan Antonín Duchoslav (vľavo) (Zdroj: profimedia)

Herca Jana Antonína Duchoslava, ktorý 1. mája oslavuje 55 rokov, najviac preslávila rola stredoškolského frajera Vikiho Cabadaja vo filme Karla Smyczka z roku 1982 Sněženky a machři. Jeho herecká kariéra však trvala len krátko, potom vystriedal rad zamestnaní a podnikal.

K herectvu sa vrátil až v posledných rokoch a objavil sa aj v pokračovaní úspešnej komédie Sněženky a machři po 25 rokoch. Keď sa ako sedemnásťročný objavil vo filme Sněženky a machři, ktorý v kinách videlo cez milión divákov, stal sa razom hviezdou. Ďalšiu výraznú úlohu mu priniesol televízny seriál Tretie poschodie z roku 1985.

Potom musel ísť na vojnu, počas ktorej bol odsúdený za šikanovanie na desať mesiacov nepodmienečne. Po devätnástich dňoch ho prepustili kvôli vtedajšej amnestii. Po absolvovaní vojenskej služby vystriedal viac zamestnaní - živil sa ako rekvizitár, osvetľovač, produkčný, ale aj ako inštruktor lyžovania a tiež podnikal.

Pred filmovú kameru sa vrátil v roku 2004 rolou v komédii Non Plus Ultras, potom sa objavil napríklad v tínedžerskej komédii Rafťáci, vo filmoch 2Bobule, Líbáš jako Bůh a v poslednej dobe hrá hlavne v televíznych seriáloch. V posledných rokoch bol napríklad aj hercom Divadla Radka Brzobohatého alebo Divadlá u Hasičov a moderátorom televíznych relácií.

Hana Gregorová a Jan Antonín Duchoslav na fotke z roku 2018
Zobraziť galériu (2)
Hana Gregorová a Jan Antonín Duchoslav na fotke z roku 2018  (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: Sněženky a machřiJan Antonín DuchoslavViki Cabadaj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu