Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Glum naživo čítal Hobita: Za dvanásť hodín vyzbieral na charitu 280-tisíc libier

Andy Serkis, Glum, Pán prsteňov
Andy Serkis, Glum, Pán prsteňov (Zdroj: New Line Cinema)

Viac ako 280 000 libier darovali ľudia na charitatívne účely počas piatkovej benefičnej iniciatíve britského herca Andyho Serkisa.

Muž, ktorý vo filmoch podľa príbehov J. R. R. Tolkiena stvárnil postavu Gluma, naživo prečítal celý román Hobit, pričom aspoň časť čítania sledovalo na internete viac ako 650.000 ľudí. Informovali o tom britské médiá.

Čítanie knihy, ktorá má v závislosti od vydania aj niekoľko stoviek strán, zvládol Serkis podľa spravodajského webu BBC za necelých 11 hodín. Používal pri tom rôzne hlasy pre jednotlivé postavy, vrátane dobre známeho stvárnenie Gluma. "Hobbitathon" prerušilo len niekoľko prestávok na toaletu a tiež dopoludňajšie dve minúty ticha na počesť obetí druhej svetovej vojny.


Mohlo by vás zaujímať:Neuveriteľné! Od premiéry kultovej Hry o tróny ubehlo takmer desať rokov: FOTO Toto sú NAJ scény


Ľudia mohli Serkisovo úsilie sledovať na serveri YouTube a crowdfundingovom servere GoFundMe, kde nakoniec príspevky divákov prekonali pôvodne stanovený cieľ 100 000 libier. Vybrané peniaze pôjdu na pomoc britskému štátnemu zdravotníctvu a charitatívnej organizácii Best Beginnings, ktorá pomáha rodinám s čerstvo narodenými deťmi.

Viac o téme: Andy SerkisPán prsteňovGlum
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu