Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Damon sa cíti v KORONAKARANTÉNE ako v rozprávke: Návrat do USA ho desí! Írsky premiér je frajer

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini)

Amerického herca Matta Damona zastihla pandémia koronavírusu v Írsku, kde sa však má podľa svojich slov ako v rozprávke. Hviezda série filmov o agentovi Jasonovi Bourneovi prehlásila o írskom premiérovi Leovi Varadkarovi, že je frajer. Damon zároveň vyjadril obavy z návratu do Spojených štátov, ktoré sú najhoršie zasiahnutou krajinou na svete, napísal denník The Guardian.

Herec sa zdržiava so svojou rodinou v prímorskej dedine Dalkey južne od metropoly Dublinu od marca. Nakrúcal tam filmrežiséra Ridleyho Scotta The Last Duel (Posledný duel), produkcia však prácu na filme prerušila kvôli ochrannýmopatreniamv rámci boja s koronavírusom.

Cítim sa ako v rozprávke

„Cítim sa ako v rozprávke,“povedal Damon lokálnej rozhlasovej stanici. „Je to neuveriteľné. Toto je jedno z najkrajších miest, kde som kedy bol,“povedal spoluautor scenára a hviezda filmu Dobrý Will Hunting. Vyhlásil tiež, že sa cíti previnilo, pretože jeho deti narozdiel od drvivej väčšiny všetkých ostatných majú naďalej prezenčnúvýučbu. Ich učitelia totiž bývajú s nimi, do Írska prileteli spolu s rodinou kvôli očakávanému dlhodobému pobytu spojenému s natáčaním.

Damon s manželkou Lucianou Barroso. (Foto: SITA/AP/Chris Pizzello)
Zobraziť galériu (3)
Damon s manželkou Lucianou Barroso. (Foto: SITA/AP/Chris Pizzello)  (Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello)

Damon tiež označil írskeho premiéra Varadkara za frajera, pretože sa v čase pandémie vrátil k lekárskej profesii, ktorú prevádzkoval pred vstupom do politiky. Vyjadril tiež obavu z návratu do Spojených štátov. „Nemáme (v USA) dostatočné testovanie, takže sa zdá, že doma budeme mať ďalší nárast,“vyhlásil Damon.

Viac o téme: Matt Damon
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu