Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krásna, talentovaná a so záľubou v bizarnostiach: FOTO Angelina Jolie mala herectvo vo hviezdach

Angelina Jolie Zobraziť galériu (4)
Angelina Jolie (Zdroj: SITA/Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Výnimočne atraktívny vzhľad, brilantné herectvo, výstredný záľuby a veľké zaujatie pre charitu. To všetko patrí k Angeline Jolie, hollywoodskej superstar, narodenej 4. júna 1975. V jednej zo svojich najslávnejších snímok Lara Croft: Tomb Raider predviedla aj pružnosť tela a umenie sebaobrany. A v roku 2014 ju britská kráľovná Alžbeta II. povýšila do šľachtického stavu.

K ďalším slávnym titulom krásky so zelenými očami a zmyselne našpúlenými peramipatrí akčná snímkaPán a pani Smithovci (2005), thrillery Wanted (2008) a Salt (2010) či fantasy Zloba: Kráľovná čiernej mágie (2014). Je jednou z najúspešnejších, ale aj najotvorenejších herečiek Hollywoodu.


Mohlo by vás zaujímať:Od ikonického páru na vojnové pole: Takto šiel čas s Brangelinou, FOTO Veľké priznanie Pitta!


Herectvo mala v rodine

Herectvo dostala do vienka ako dcéra herca Jona Voighta a herečky Marcheline Bertrand. Od jedenástich rokov študovala na prestížnej hereckej škole Lee Strasberga v New Yorku. V šestnástich začala s modelingom a objavila sa v niekoľkých hudobných klipoch. Zaujala v menších rolách v polovici 90. rokov, z ktorých úloha v televíznom životopisnom filme George Wallace jej vyniesla cenu Zlatý glóbus a nomináciu na Emmy. Druhý Zlatý glóbus jej priniesol televízny film Gia (1998) podľa skutočného životného príbehu supermodelky Gie Carangiovej.

Zlom v kariére

Skutočný zlom prišiel pre Jolie v roku 1999 so snímkou ​​Zberateľ kostí, kde sa objavila po boku Denzela Washingtona. V tom istom roku podala ešte pozoruhodný výkon v snímke Narušenáspolu s Winonou Ryder, podľa skutočného príbehu ženy, ktorá sa ocitne v blázinci. Tento film jej zaistil Oscara pre herecký výkon vo vedľajšej úlohe. S rastúcou popularitou sa o jej osobný život sprevádzaný výstrednosťami začalizaujímať médiá.

Angelina Jolie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Grant Pollard/Invision/AP)

Jolie napríklad fascinuje krv. Na svadbe s prvým manželom Jonnym Lee Millerom mala jeho kožené nohavice a biele tričko, na ktorého chrbát napísala ženíchovo meno vlastnou krvou. Rozviedli sa v roku 2000 a potom sa vydala za ďalšieho hereckého kolegu Billyho Boba Thorntona. Stala sa jeho piatou ženou, bol o 20 rokov starší a obaja nosili na krku fľaštičku so vzorkou krvi svojho náprotivku. Manželstvo sa rozpadlo v roku 2002.

Sexi Lara Croft

Najväčšiu slávu priniesla Jolie úloha sexi archeologičky Lary Croft, ktorú hrala v rokoch 2001 a 2003. Virtuálne Laru ešte pred filmom zbožňovali milióny fanúšikov počítačových hier a Angelina ako jej verziaz mäsa a krvi ich rozhodne nesklamala. Natáčalo sa aj v Kambodži, kde Jolie zaujali prírodné krásy, kultúra a chudoba tejto krajiny, a tu sa tiež zrodilo jej humanitárne úsilie. Začala navštevovať utečenecké tábory a stala sa veľvyslankyňou dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov.

Krásna, talentovaná a so
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Jeff Christensen)

Prvé adoptované dieťa a veľká láska

V roku 2002 Jolie adoptovala kambodžského chlapca Maddoxa a o tri roky neskôr etiópskedievčatko Zaharu. Téma humanitárnej pomoci sa objavuje aj vo filme Hranice zlomu z roku 2003, kde hrá hlavnú úlohu. So svojím tretím manželom Bradom Pittom sa Jolie zblížila v roku 2004 po nakrúcaniasnímky Pán a pani Smithovci. V roku 2006 oznámili, že spolu čakajú dieťa, dcérka Shiloh sa narodila v máji. Okrem toho adoptovali trojročného vietnamského chlapčeka menom Pax. Celkom má Jolie šesť detí. S Pittom sa vzali v roku 2014 a rozviedli o päť rokov neskôr, medzitým natáčali filmy a pokračovali v humanitárnom úsilí.

Krásna, talentovaná a so
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Willy Sanjuan/Invision)

Konvenciám sa vymykala vždy

Konvenciám sa Jolie vymykala vždy. V mladosti ju fascinovala čierna mágia, s prvým manželom prevádzkovala sadomasochistický sex, otvorene priznáva svoje bisexuálnezameranie. Zbiera nože a celé jej telo zdobí množstvo tetovaní, napríklad drak sa jej tiahne od lopatiek až po zadok. V roku 2014 si nechala odobrať prsia ako prevenciu pred vznikom rakoviny, o rok neskôr preventívne vyoperovať aj vaječníky a vajíčkovody. Okrem hrania sa v posledných rokoch venuje aj réžii, celkovo natočila už štyri filmy a k trom z nich napísala i scenár.

Viac o téme: Brad PittAngelina JolieTomb Raider
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu