Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žiarivá hviezda prelomu storočí: Krásna herečka a modelka je známa svojimi milostnými aférami

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/Photo by Andy Kropa/Invision/AP)

Britská herečka a modelka Elizabeth Hurley, ktorá sa narodila 10. júna 1965, je viac než čokoľvek iné globálnou celebritou. Atraktívna tmavovláska a jedna z najžiarivejších hviezd prelomu storočí však nakrútila aj pár obstojných filmov, napríklad špionážnu paródiu o Austine Powersovi. Ďalších šesť rokov bola hlavnou modelkou kozmetickej firmy Estée Lauder, v novom tisícročí ale plnila stránky bulvárov už hlavne milostnými aférami.

"Pre to, aby som sa objavila na tituloch prestížnych magazínov, nie sú najdôležitejšie šaty, ale rafinovane naznačiť to, čo je pod nimi," zverila sa Hurleyová, ktorej práve výstredná róba pomohla ku kariére modelky.V marci 1994 na londýnskejpremiére komédie Štyri svadby a jeden pohreb, v ktorej hral jej vtedajší priateľ Hugh Grant, oslnila v šatách od Versaceho, spojených po stranách len spínacími špendlíkmi.Granta film katapultoval medzi filmové hviezdy a Hurleyová vyniesla jej róba zmluvu s Estée Lauder.

Hugh Grant a Elizabeth Hurley v roku 1999 (Zdroj: TASR/AP Photo/Alastair Grant)
Zobraziť galériu (6)
Hugh Grant a Elizabeth Hurley v roku 1999 (Zdroj: TASR/AP Photo/Alastair Grant)  (Zdroj: TASR/AP Photo/Alastair Grant)

Vzťah so známym záletníkom Grantom sa definitívne rozpadol v roku 2000 a od tej doby prežila Hurleová niekoľkorománikov s viac či menej známymi ľuďmi.V apríli 2002 porodila syna Damiana, ktorého biologický otec, hollywoodsky producent a multimilionár Steve Bing, sa ale k dieťaťu nehlásil, obvinil ju z nevery a otcovstvomusel potvrdiť až súd na základe testov DNA.V roku 2007 sa Hurleyová prvýkrát vydala za indického milionár Aruna Nayara, s ktorým sa ale po štyroch rokoch rozviedla.

Arun Nayar a Elizabeth Hurley v roku 2009 (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)
Zobraziť galériu (6)
Arun Nayar a Elizabeth Hurley v roku 2009 (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)  (Zdroj: TASR/AP Photo/Peter Kramer, file)

Dôvodom rozvodu bol jej vzťah s austrálskou kriketovouhviezdou Shanom Warneom, s ktorým bola už tri mesiace po rozvodezasnúbená. Vzťah ale neprežil ani Vianoce roku 2013, keď týždeň pred nimi oznámili rozchod.

Elizabeth Hurley so Shaneom Warneom (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)
Zobraziť galériu (6)
Elizabeth Hurley so Shaneom Warneom (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool)

V tom čase sa Hurleyovejopäť sľubne rozbehla herecká kariéra, tentoraz však v televíznom seriáli.V štyroch sezónach príbehu fiktívnej kráľovskej rodiny The Royals si zahrala panovníčku, ktorá sa musí potýkať s problémami svojich príbuzných.Vlani sa potom objavila v komiksovom seriáli Runaways z dielne spoločnosti Marvel, kde dostala rolu superzloduškyMorgan le Fay.

Elizabeth Hurley v seriáli The Royals (Zdroj: Photo © E! Entertainment Television)
Zobraziť galériu (6)
Elizabeth Hurley v seriáli The Royals (Zdroj: Photo © E! Entertainment Television)  (Zdroj: Photo © E! Entertainment Television)

Viac o téme: Elizabeth Hurley
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu