Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalka DiCapria v problémoch: Súd ich vzťah neoznačil ako rodinný, s matkou dostali trest!

Bar Refaeliová Zobraziť galériu (2)
Bar Refaeliová (Zdroj: SITA/Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

Izraelská modelka Bar Refaeliová a jej matka sa dohodli s prokuratúrou v kauze daňového deliktu. Refaeliová musí odslúžiť deväť mesiacov verejnoprospešných prác a jej matku Cipi, ktorá bola jej agentkou, čaká 16-mesačné väzenie. K trestu patrí tiež pokuta päť miliónov šekelov.

Refaeliová je v Izraeli známou osobnosťou, možno ju vidieť ajv televízii a vlani uvádzala v Tel Avive piesňovú súťaž Eurovízia. Problémy s justíciou má kvôli nepravým údajom o mieste pobytu okolo roku 2010. Zúčastnila sa vtedy modelingových podujatí vo svete, objavila sa na titulnej stránke časopisu Sports Illustrated venovanému plavkám a mala vzťah s hercom Leonardom DiCapriom.

V Izraeli sa o daňovej povinnosti rozhoduje podľa toho, či dotyčný strávil väčšinu roka v Izraeli. Refaeliová vtedy tvrdila, že sa zdržiavala hlavne v cudzine, takže v Izraeli niekoľko rokov daň neplatila. Prokuratúra ju ale obvinila, že poskytla nesprávne informácie. Súd tvrdí, že jej vzťah s DiCapriom sa nedá označiť za "rodinný", takže nemôže ako miesto pobytu uvádzať jeho rezidenciu v USA, a vyhnúť sa tak daňovej povinnosti.

Leonardo DiCaprio
Zobraziť galériu (2)
Leonardo DiCaprio  (Zdroj: SITA/AP Photo/John Locher)

Jej právnici ksúdnej dohode oznámili, že je to dôkaz toho, že sa Refaeliová platbe dane nevyhýbala zámerne. "V čase, o ktorý ide, bola Bar o niečo staršia ako 20 rokov a pracovala ako medzinárodná modelka, nebola zapojená do finančných záležitostí. Dnes na seba berie zodpovednosť za napáchané chyby," uviedli právnici vo vyhlásení. Jej agentkou bola v tom čase matka Cipi a ju súd obvinil z neoznámenia príjmov, daňového úniku a napomáhanie k tomu istému niekomu inému.

Viac o téme: Leonardo DiCaprioBar Refaeliová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu