Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Filmová novinka o princeznej Diane: Bude o rozpade manželstva s Charlesom... Aha, kto ju stvárni!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP, SITA/Photo by Mark Von Holden/Invision/AP)

Americká herečka Kristen Stewartová, známa zo ságy Twilight, stvárni v novom filme zosnulú princeznú Dianu. Snímka bude rozprávať o rozpade Dianinho manželstva s britským princom Charlesom, informoval dnes hollywoodsky portál Deadline.

Tridsaťročnáherečkasa ujme hlavnej úlohy vo filme, ktorý vyrozpráva dianie počas troch dní na začiatku 90. rokov minulého storočia, kedy sa Diana rozhodla Charlesa opustiť.Kráľovský pár začal žiť oddelene v roku 1992, rozviedol sa o štyri roky neskôr.Rozvod následníka trónu bol pritom v modernej histórii britskej monarchie označovaný za bezprecedentný krok.Princezná Diana zomrela pri nehode v Paríži v roku 1997 vo veku 36 rokov.

Kristen Stewart (Zdroj: SITA/Photo by Mark Von Holden/Invision/AP)
Zobraziť galériu (2)
Kristen Stewart (Zdroj: SITA/Photo by Mark Von Holden/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Mark Von Holden/Invision/AP)

Nezávislý film, za ktorým stojí čilsky režisér Pablo Larraín, sa začne nakrúcať v budúcom roku.Kto bude hrať princa Charlesa, zatiaľ nie je jasné.Larraín režíroval aj oceňovanú snímku Jackie z roku 2016 s Natalie Portman v hlavnej úlohe.Ten zachytával prvé dni Jacqueliny Kennedyovej po zavraždení jej muža, amerického prezidenta Johna F. Kennedyho.


Ďalšia podpásovka pre kráľovskú rodinu: Nový dokument odhalí temné chvíle Lady Diany... Pokusy o samovraždu


Pablo Larraín uviedol, že Stewartová sa pre rolu princeznej Diany skvele hodí."Dokáže byť veľmi záhadná a krehká, ale zároveň aj veľmi silná a to je to, čo potrebujeme," povedal režisér serveru Deadline.

Viac o téme: Kristen StewartPrincezná Diana
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu