Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Filmový blázon oslavuje: Will Ferrell je poriadne nešikovný aj v skutočnom živote

Will Ferrell Zobraziť galériu (4)
Will Ferrell (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP, SITA/Joel C Ryan/Invision/AP, SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Azda sa nájde len málokto, kto by nepoznal Willa Farrella. Legendárny komik, ktorý nás zabáva už desiatky rokov svojím špecifickým humorom, má veľký dôvod na oslavu. Oslavuje totiž svoje 52. narodeniny. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili prierez jeho životom a kariérou.

Ferrell sa narodil v Irvine v Kalifornii, a to učiteľke, ktorá učila na základnej škole a otcovi RoyoviLee Ferrellovi Jr., hudobníkovi z The Righteous Brothers. Jeho rodičia boli obaja rodáci z Roanoke Rapids v Severnej Karolíne, a presťahovali sa do Kalifornie v roku 1964. Ferrell má anglický, nemecký, írsky, a vzdialene francúzsky a taliansky pôvod.

Will Ferrell
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Rozvod rodičov a zabávačské začiatky

Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal osem. Rozvod bol priateľský a obaja rodičia boli oddaní svojim deťom. Najväčším problémom všakbol Leeov druh práce. Ako u človeka v šoubiznise neboli jeho výplaty nikdy stabilné, nehovoriac o tom, že bol preč z domu pokojne aj niekoľko mesiacov. Ferrell vyrastal v prostredí, ktoré spôsobilo že nechcel ísť do šoubiznisu, ale chcel získať stále zamestnanie.

Smutné 20. výročie: Komika Jara Filipa diváci milovali... Jeho majstrovstvo ale zostalo nesmrteľné

Will Farrell študoval naUniversity High School v rodnom meste, kde bol kickerom v univerzitnom futbalovom tíme, kde hral americký futbal. Tiež bol vo futbalovom tíme hrajúcomeurópsky futbal a kapitánom basketbalového tímu. Ferrell nazval tretiu triedu "kľúčovým rokom". Uvedomil si, že by mohol svojich spolužiakov rozosmiať, keby napríklad predstieral, že si rozbije hlavu o stenu, alebo keď zakopol a schválne spadol. Sám hovoril, že to bol skvelý spôsob ako získať priateľov.

Will Ferrell
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Neskôr sa zapísalna University of Southern California, kde študoval športové vysielanie a pripojil sa k Delta Tau Delta bratstvu. Na vysokej škole bol známy vďaka jeho niekoľkým žartom. V niektorých prípadoch sa prezliekol do upratovacieho obleku a šiel sa prejsť do triedy svojich priateľov. Bol tiež známy pre to, že urobil pruhy okolo areálu s niekoľkými ďalšími ľuďmi z bratstva. Ferrell získal stáž v miestnej televíznej stanici v športovom oddelení, ale práca ho nebavila.

Večne nešikovný

Po tom, čo promoval s bakalárskym titulomv roku 1990, vedel, že nechce robiť športovévysielanie. Vzal zamestnanieako hotelový sluha, kde hneďdruhý deň zničil batožinový regál o vrchol dodávky. Tiež pracoval ako pokladník, ale prvý deň prišiel asi o 300 dolárov a druhý deň o 280 dolárov. Nekradol peniaze, ale bolneopatrný a náchylný k chybám.

Budete sa chytať za brucho a plakať od smiechu: Toto sú najlepšie komédie všetkých čias

V roku 1991 bol povzbudený matkou, aby robil niečo, čo má rád. Ferrell sa presťahoval do Los Angeles, úspešne vykonal konkurz do komediálnej skupiny The Groundlings, kde mal čas rozvíjať svoje improvizačné schopnosti.

Will Ferrell
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP, SITA/Joel C Ryan/Invision/AP, SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Najprv sa presadilako člen obsadeniav komediálnej talk show Saturday Night Live na NBC. Následne hral v komédiách Mladosť v ťahu, Vianočný škriatok, Zprávař: Príbeh Rona Burgundyho, Ricky Bobby: Najrýchlejší jazdec, Horšie to už nebude, Ľadovo ostrí, Poloprofesionál, Bratia z donútenia a Benga v zálohe.

Legendárna generácia

Je považovaný za člena Frat Pack, generáciuhercov, ktorí spolu od konca 90. rokov 20. storočia účinkujú. Do skupiny sú tiež zahrnutí Ben Stiller, Jack Black, Vince Vaughn, bratia Owen Wilson a Luke Wilson a Steve Carell.V auguste roku 2000 si vzal švédsku herečku VivecuPaulinovú, ktorú stretol v roku 1995. Žijú v New Yorku aj kalifornskom Orange County a majú troch synov.

Viac o téme: HerecProfilWill FerrellNarodeniny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu