Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Thanosov otec oslavuje jubileum: Neuveríte, koľko už má rokov!

James Brolin
James Brolin (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Americký herec a producent James Brolin, ktorý 18. júla slávi osemdesiatiny, je známy z televíznej tvorby i z filmov. Najmä po roku 2000 sa začal objavovať v kasovo úspešných snímkach ako Traffic - Nadvláda gangov (2000), Chyť ma, ak to dokážeš (2002) či v komédiách Mužská záležitosť (2003) a Alibi (2006). Brolin zaujal tiež v televíznej minisérii Reaganovci (2003), v ktorej si zahral niekdajšieho amerického prezidenta.

Brolin sa narodil v Los Angeles ako Craig Kenneth Bruderlin (1940). V detstve sa zaujímal hlavne o zvieratá a lietadlá. Bol spolužiakom herca Ryana O'Neala, ktorý ho pozval na casting do hereckej agentúry. V roku 1960 Brolin podpísal zmluvu s 20th Century Fox.

Ani Avengeri nedokážu zastaviť koronavírus: Rázny krok štúdia, Marvel presúva kinopremiéry

Začal pracovať v televízii a postupne získaval menšie úlohy vo filmoch. Zlom v jeho kariére prišiel v 70. rokoch, keď účinkoval vo filmoch Auto (1977), Horor v Amityville (1979) alebo Vysoké riziko (1981).

Je tretíkrát ženatý; od roku 1998 je jeho manželkou speváčka a herečka Barbra Streisandová. Brolin má tri deti, syn Josh je tiež hercom. Zaujal vo filmoch Táto krajina nie je pre starých, Milk, v snímke s názvom W., kde stvárnil exprezidenta Georgea Busha, alebo v sérii Avengers.

Viac o téme: HerecJames BrolinNarodeniny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu