Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Svojský a talentovaný: Exmanžel Angeliny Jolie rozhodne nie je vzťahový expert! Ženatý je už šiesty raz

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Columbia TriStar)

Patrí k najpresvedčivejším a najzaujímavejším hollywoodskym hercom, má vlastnú bluesovú kapelu a manželstvo nie je práve jeho najsilnejšou stránkou - v súčasnosti je ženatý už po šiesty raz.

Americký herec, režisér, producent a hudobník Billy Bob Thornton, ktorý v utorok 4. augusta oslávi šesťdesiatpäťku, má na svojom konte desiatky rozličných rolí a kritici aj filmoví fanúšikovia na ňom najviac oceňujú jeho civilné prejav, niekedy sa zdá, že vlastne ani nehrá.

Herectvo je hra, k životu ho potrebujem

"Herectvo je hra, je to ako ísť s deťmi na ihrisko a tam sa do sýtosti vyblázniť. Je fakt, že to k životu potrebujem," hovorí Thornton adodáva, že písanie scenárov uspokojuje tú časť jeho osobnosti, ktorá túži po tom, abymohol sedieťza stolom a snívať. Takto si "vysedel" aj svojho najslávnejšieho hrdinu - retardovaného vraha v dráme Sling Blade (Smrtiaci bumerang) z roku 1996. Film znamenal zlom v Thorntonová kariére, nielenže v ňom hral, ​​ale napísal aj scenár a režíroval ho. Z dvoch nominácií na Oscara jednu premenil.

Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision
Zobraziť galériu (3)
Foto: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Richard Shotwell/Invision)

Ponuky sa začali hrnúť

Ponuky sa potom začali hrnúť. Thorntonovoneokázaléherectvo a schopnosť v zábere "len byť", vyniklo vo filmoch U-Turn (1997), Armageddon (1998), Banditi (2001), Ples príšer (2001), Neznesiteľná krutosť (2003) alebo Láska nebeská (2003). Pozornosť vzbudil aj v drsnej vianočné komédii skôr pre dospelých nazvanej Santa je úchyl! (2003) aj vjeho pokračovaní Santa je stále úchyl (2016). Snímka, v ktorejThornton v červenom oblečku straší deti, zhusta fajčí, pije, nadáva, kradne a holduje ženám, úplne mení obraz najkrajšieho sviatkav roku. Herec sám priznal, že soSantom má alebo mal všeličo spoločné.

Šesťkrát ženatý

Významná je tiež Thorntonovaspolupráca s Ethanom a Joelom Coenovcami. V čiernej komédii s detektívnymi prvkami Muž, ktorý nebol (2001) stelesnil bezvýznamného holiča, ktorýnaletí podvodníkovi a pri následných intrigách skončí sám na elektrickom kresle. "Coenovci boli pre mňa dostatočnou zárukou kvality," hovorí Thornton k tomu, že scenár vopred ani nečítal. Aby bol v úlohe presvedčivý, prácu s nožnicami si osobne vyskúšal. Zaujal aj ako tajomný cudzinec v kriminálnej minisérii bratov Coenovcov Fargo (2014).

Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision
Zobraziť galériu (3)
Foto: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

Jeho pozíciu na výslní posilnilo aj manželstvo s atraktívnou Angelinou Jolie. Búrlivý vzťah sprevádzaný najrôznejšími excesmistroskotal po štyroch rokoch. Pred Angelinou bol ženatý štyrikrát. Jeho manželkami boli Melissa Lee Gatlin (1978 - 1980), Toni Lawrence (1986 - 1988), Cynda Williams (1990 - 1992) a Pietra Dawn Cherniak (1993 - 1997).Jeho zatiaľ poslednoušiestou manželkou je filmová maskérka Connie Anglandová, ktorú si vzal v roku 2014. Celkovo má štyri deti s tromi ženami.

Viac o téme: Billy Bob Thornton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu