Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bill Cosby sa stále nevzdáva: Opäť sa odvolal proti rozsudku vo veci sexuálneho napadnutia

Bill Cosby
Bill Cosby (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Rourke, File)

Americký komik Bill Cosby, ktorý si vo väzení odpykáva trest za sexuálne napadnutie a nadrogovanie ženy, sa proti tomuto rozsudku opätovne odvolal. V stredu o tom informovala agentúra AFP.

Cosbyho právni zástupcovia podali v utorok odvolanie na súde v štáte Pennsylvánia. Tvrdia v ňom, že piatim ženám, ktoré herca tiež obvinili zo sexuálnych útokov, nemalo byť povolené svedčiť na súdnom pojednávaní v roku 2018. Ich "desaťročia staré" obvinenia, ktoré neboli súčasťou bodov obžaloby, totiž podľa Cosbyho obhajcov negatívne ovplyvnili názor poroty.

Nový slovenský film bude poriadne netradičný: Ženské hrdinky, ale aj hororová zápletka!

Cosbyho (83) odsúdili v septembri 2018 na tri až desať rokov väzenia. Súd ho uznal za vinného z nadrogovania a sexuálneho napadnutia bývalej basketbalistky Andrey Constandovej v roku 2004. Možnosť požiadať o podmienečné prepustenie bude mať po odsedení si najmenej troch rokov.

Komik však trvá na svojej nevine a tvrdí, že jeho pohlavný styk s Constandovou bol dobrovoľný. Voči rozsudku sa neúspešne odvolal už vlani v júni. Cosbyho verejne obvinilo zo sexuálnych útokov rôzneho druhu, ku ktorým malo dochádzať niekoľko desaťročí, viac než 60 žien.

Viac o téme: HerecSúdBill CosbySexuálne napadnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu