Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predvídal známy komik KORONAVÍRUS? FOTO Bránil sa už pred rokmi: Nechcem nakaziť prezidenta!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

Svet sa pripravuje na druhú vlnu koronavírusu, ktorá už v mnohých krajinách nastala. Výnimkou nie sú ani Spojené štáty, ktoré majú momentálne nie veľmi pozitívne prvenstvo. Majú totiž najviac nakazených spomedzi všetkých krajín, takmer 5,5 milióna. Zdá sa, že komik Steve Martin už pred rokmi vedel, ako sa budeme musieť jedného dňa chrániť.

Chýbalo už len rúško. Pred siedmimi rokmi sa bývalý americký prezident Barack Obama rozhodol navštíviť animátorské štúdio DreamWorks. Okrem iného mu predstavili jeho vlastnú animovanú postavičku a stretol sa aj s hercami Stevom Martinom a Jimom Parsonsom. Pri vítaní došlo ku kurióznej situácii. 


Mohlo by vás zaujímať: Celebrity v KORONAkaranténe: Šialené! Hanksova žena rapuje, Ellen vyvoláva ľuďom a Hopkins hrá pre mačku


Predvídal známy komik KORONAVÍRUS?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

Predvídal koronavírus?

Obama bol známy svojimi „pästnými“ pozdravmi. Keď vošiel do miestnosti, so všetkými si podal ruky, okrem komika Martina. Ten sa mu vyhol a keď sa mu chystal dať päsť, nastavil lakeť. Presne tak, ako sa dnes zdravia štátnici, politici a ďalší ľudia na oficiálnych akciách, ktoré sa konajú v časoch koronavírusu. Predvídal to komik už vtedy? Napriek tomu, že v tom čase svet vedel o ochorení MERS, ani zďaleka to nebol dôvod.

A ani zďaleka herec nevedel, čomu bude svet o sedem rokov čeliť. Dôvod bol jednoduchý. Steve Martin mal nádchu a nechcel nakaziť prezidenta, tak sa mu radšej takto vyhol. „Ako ide hranie na bendžo?“ spýtal sa ho vtedy prezident.

Predvídal známy komik KORONAVÍRUS?
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Pablo Martinez Monsivais)

„Lepšie ako nikdy predtým,“ odpovedal herec, ktorý sa hraniu na bendžo venuje roky a zdokonaľoval ho aj počas pandémie koronavírusu, kedy sme museli všetci ostať doma. Martin hral na bendžo aj v Bielom dome. „Skutočnosť, že som hral na bendžo v Bielom dome, bola najväčším vzrušením... jeho života,“ zavtipkoval Martin. 

Chorobe sa nevyhli ani herci

Prvými nakazenými, ktorí sa priznal na sociálnej sieti, bol hviezdny pár Tom Hanks a Rita Wilson. Nakazili sa počas návštev v Austrálii, kde Hanks natáčal nový film o Elvisovi Presleym. Postupne sa objavovali informácie o ďalších nakazených hercoch, medzi ktorými boli napríklad Idris Elba, Oľga Kurylenko či Kristofer Hivju známy zo seriálu Hra o tróny. Nedávno sa k týmto hercom pridal aj Antonio Banders

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un saludo a todos. Quiero hacer público que hoy, 10 de Agosto, me veo obligado a celebrar mi 60 cumpleaños siguiendo cuarentena al haber dado positivo de la enfermedad COVID-19, causada por el coronavirus. Me gustaría añadir que me encuentro relativamente bien, solo un poco más cansado de lo habitual y confiado en recuperarme lo antes posible siguiendo las indicaciones médicas que espero me permitan superar el proceso infeccioso que sufro y que a tantas personas está afectando alrededor del planeta. Aprovecharé este aislamiento para leer, escribir, descansar y seguir haciendo planes para comenzar a darle significado a mis recién estrenados 60 años a los cuales llego cargado de ganas y de ilusión. Un fuerte abrazo a todos. Antonio Banderas.

Príspevok, ktorý zdieľa Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial),

„Chcem zverejniť, že dnes, 10. augusta, som nútený oslavovať svoje 60. narodeniny v karanténe po pozitívnom testovaní na chorobu COVID-19,“ napísal po španielsky na Instagrame k svojej detskej fotografii s tým, že sa cíti relatívne dobre, len je trochu unavený. Čas v karanténe chce využiť na čítanie, písanie a odpočinok. Nakazili sa aj ďalšie filmové osobnosti ako Bryan Cranston, Mel Gibson, Anna Camp, predstaviteľ Monka Tony Shalhoub, Debi Mazar, Andy Cohen, Harvey Weinstein a ďalší. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This was me on April 2nd after being sick for 2 weeks. I had never been this kind of sick. Everything hurt. Loss of smell. It felt like an elephant was sitting on my chest. I couldn’t breathe. I couldn’t keep food in me. I lost 9 pounds in 2 weeks. I was confused. Low grade fever. And the headaches were horrible. I basically had every Covid symptom. At the very end of march I took two covid19 tests and both were negative. I also took a covid antibody test (the finger prick test) after I was feeling a bit better. NEGATIVE. After living the last 4 months with lingering symptoms like, vertigo, stomach abnormalities, irregular periods, heart palpitations, shortness of breath, zero short term memory, and general malaise, I went and got an antibody test from a blood draw (not the finger prick) from a lab. I am POSITIVE for covid antibodies. I had Covid19. I just want you to be aware that our testing system is flawed and we don’t know the real numbers. I also want you to know, this illness is not a hoax. I thought I was dying. It felt like I was dying. I will be donating my plasma with hopes that I might save a life. Please take care of yourselves. Please wash your hands and wear a mask and social distance. I don’t want anyone to feel the way I felt. Be well. I love you all (well, maybe not the trolls. Just the kind people.)

Príspevok, ktorý zdieľa Alyssa Milano (@milano_alyssa),

Koronavírusom sa nakazila aj herečka Alyssa Milano, ktorý dlhšiu dobu pociťovala príznaky choroby, no dva testy vyšli negatívne. Štyri mesiace pociťovala rôzne symptómy ako bolesť, strata čuchu, teplota, sťažené dýchanie, bolesti hlavy, žalúdočná nevoľnosť či závrate. Po tomto čase jej spravili testy a v tele mala protilátky. Koronavírus teda napriek negatívnym testom prekonala. 

Vírus si vyžiadal aj obete...

Bohužiaľ, niektorí herci a významné osobnosti koronavírusu podľahli. Veľkým šokom pre verejnom bolo úmrtie kanadského herca Nicka Cordera, ktorý bol známy z televíznych seriálov či z mnohých úloh na Broadwayi. S koronavírusom bojoval 95 dní. Mal mnoho zdravotných komplikácií, okrem iného otravu krvi a kvôli krvným zrazeninám mu lekári museli amputovať nohu. Bol pripojený na dýchacie prístroje a dostal aj dočasný kardiostimulátor.

Nick Cordero s manželkou (Foto: SITA/AP/Evan Agnostini/Invision)
Zobraziť galériu (4)
Nick Cordero s manželkou (Foto: SITA/AP/Evan Agnostini/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Evan Agnostini/Invision)

Štyridsaťjedenročný herec strávil posledné dni na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho manželka to zasiahlo. „Nemôžem tomu uveriť. Mám zlomené srdce. Nedokážem si predstaviť, ako budeme žiť bez neho,“ napísala Amanda Klootsová na Instagrame. Okrem Cordera koroanvírusu podľahol aj scenárista Terrence McNally, talianska herečka Lucia Bosè, herec Mark Blum, japonský komik Ken Shimura, herec a herecký kouč Andrew Jack, Patricia Bosworth a ďalší.

Viac o téme: Mel GibsonAntonio BanderasBarack ObamaSteve MartinKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu