Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Už dávno to nie je roztomilý chlapček zo Sám doma: Neuveríte, koľké narodeniny herec oslavuje

Sám doma
Sám doma (Zdroj: 20th Century Fox)

Za najúspešnejšieho detského herca od čias Shirley Temple bol svojho času považovaný Macaulay Culkin, narodený 26. augusta 1980. Preslávila ho filmová séria Sám doma a Sám doma 2: Stratený v New Yorku. Dnes pôsobí Culkin ako spevák a DJ; k herectvu sa príležitostne vracia, napríklad vlani v snímke Changeland.

Newyorský rodák Culkin, tretí z celkom siedmich detí bývalého herca, začal hrať už v štyroch rokoch. V osemdesiatych rokoch sa objavoval na javisku, vo filme aj v televízii, než si ho režisér John Hughes vybral do rodinnej vianočnej komédie Sám doma, ktorej ohromný úspech si vynútil aj pokračovanie.

V Culkinovej oslnivej, ale krátkej filmovej kariére ďalej vyniká svojrázny detský thriller Dobrý synček z roku 1993, kde si zahral malého psychopata s anjelskou tvárou, spolu s Elijahom Woodom, ktorý sa neskôr preslávil v Pánovi prsteňov a vo Večnom svite nepoškvrnenej mysle.


Mohlo by vás zaujímať: Sám doma, Duch či Pretty Woman: Je to neuveriteľné, no tieto filmy oslavujú 30 rokov


Culkin tiež napísal autobiografiu s názvom Junior, ktorá vyšla v roku 2006. O sedem rokov neskôr spoluzaložil hudobnú skupinu Pizza Underground, kde spieval, band sa rozpadol v júli 2016. Herec, ktorý sa preslávil aj radom škandálov, je rozvedený a teraz žije s Brendou Song.

Viac o téme: Macaulay Culkin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu