Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledný príspevok Chadwicka Bosemana ovládol Twitter! FOTO Pocta vhodná pre kráľa, reaguje sieť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Chadwick Boseman alias Black Panther, kráľ Wakandy, aj po jeho smrti naďalej vládne. Tentoraz ovládol sociálnu sieť Twitter, keď sa jeho posledný príspevok stal jeho najlajkovanejším príspevkom v histórii. Oznámenie uverejnil v sobotu oficiálny účet Twitteru na rovnomennej sociálnej sieti, k čomu pridal aj krásny komentár.

V sobotu, deň po tom, čo Chadwick Boseman vo veku 43 rokov prehral bitku s rakovinou hrubého čreva v štvrtom štádiu, Twitter oznámil, že posledný príspevok hviezdy na stránkach sociálnych médií sa stal najobľúbenejším tweetom v histórii sociálnej sieti.

Najobľúbenejší príspevok v histórii Twitteru (Zdroj: Twitter/Chadwick Boseman)
Zobraziť galériu (3)
Najobľúbenejší príspevok v histórii Twitteru (Zdroj: Twitter/Chadwick Boseman)  (Zdroj: Twitter/Chadwick Boseman)

Tento príspevok získal už (k 12:00 nedeľa) vyše 3 milióny retweetov a 6,5 milióna označení páči sa mi, potom, čo bol zverejnený v piatok o 19.00 h. Niektoré z týchto retweetov pochádzali od takých žiarivých hollywoodskych hviezd, ako sú Dwyane Johnson, Quinta Brunson, Natasha Rothwell a mnoho z jeho spolupracovníkov z „Avengers“.


Kolegovia Chadwicka Bosemana sú správou o jeho smrti zdrvení: Bol ozajstným bojovníkom a mal obrovské srdce!


Príspevok, obrázok Bosemana a sprievodné vyhlásenie jeho rodiny, ktorá oznamovala jeho smrť, retweetol oficiálny účet na Twitteri. "Pocta vhodná pre kráľa," napísala spoločnosť a pridala hashtag #Wakandaforever. Spoločnosť podľa magazínu Variety vydala aj oficiálne vyhlásenie k Bosemanovmu príspevku. „Fanúšikovia sa schádzajú na Twitteri, aby oslávili život Chadwicka Bosemana," uviedla spoločnosť Twitter s tým, že znova povolil emodži #BlackPanther pre priaznivcov Bosemana v smútku.

S rakovinou bojoval v tichosti, mimo pozornosti verejnosti

Boseman zomrel vo svojom dome v oblasti Los Angeles, obklopený manželkou a svojou rodinou, uviedla publicistka Nicki Fioravanteová. Podľa vyhlásenia rodiny lekári zistili u herca rakovinu hrubého čreva pred štyrmi rokmi a Chadwick sa prejavil ako ozajstný bojovník: natáčal aj počas nespočetných operácií a chemoterapie. Boseman o svojej chorobe verejne nehovoril, dodala AP.

Celosvetovú slávu si však Boseman získal stvárnením postavy kráľa T'Challu v mimoriadne úspešnom filme Čierny panter, ktorý v roku 2019 získal tri Oscary. Okrem filmových vystúpení bol však Boseman všeobecne známy svojou komunitnou prácou a aktivizmom v boji proti rasovej nespravodlivosti v Amerike a na celom svete. 

Chadwick Boseman ako kráľ Wakandy a Black Panther v rovnomennom filme (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)
Zobraziť galériu (3)
Chadwick Boseman ako kráľ Wakandy a Black Panther v rovnomennom filme (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)  (Zdroj: SITA/Marvel Studios/Disney via AP)

Viac o téme: Chadwick Boseman
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu