Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hviezda Anthony Hopkins v biografickej novinke: Stvárni záchrancu židovských detí v Československu

(Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Americký herec Anthony Hopkins obsadí hlavnú úlohu vo filme o záchrancovi židovských detí Nicholasovi Wintonovi. Uvádza to portál Deadline Hollywood. Mladého Wintona si v snímke One Life (Jeden život) zahrá britský herec Johnny Flynn.

Biografický film v koprodukcii BBC sa zameria na záchranu židovských detí, ktorú Winton zorganizoval v rokoch 1938 a 1939 vo vtedajšom Československu. Vďaka jeho nasadeniu sa podarilo dopraviť z Prahy do Británie cez 600 detí.

"Hoci Nicholas nikdy nežiadal, aby jeho altruistickému gestu bola venovaná akákoľvek pozornosť, jeho príbeh a príbeh tých, ktoré zachránil, si stvárnenie zaslúži," uviedli producenti Ian Cannig a Emile Sherman. Scenár k filmu napísali Lucinda Coxonová, autorka scenára filmu Dánska dievča, a Nick Drake, ktorý napísal scenár k snímke Romulus, môj otec.

Réžia filmu sa má ujať írska režisérka Aisling Walshova, ktorá nakrútila biografický film M-Audio a ďalšie celovečerné a televízne zábery. Produkciu snímky má na starosti americká spoločnosť See-Saw v spolupráci s BBC Films. Dátum začiatku nakrúcania filmu, miesto ani rozpočet producenti nezverejnili.

Viac o téme: Anthony HopkinsJeden život
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu