Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V stave opitosti spôsobil tragédiu: Populárny ruský herec si vypočul verdikt súdu!

Michail Jefremov
Michail Jefremov (Zdroj: profimedia)

Moskovský súd poslal na osem rokov do väzenia populárneho ruského herca Michaila Jefremova. Uznal ho vinným zo spôsobenia vážnej dopravnej nehody, ktorá sa stala v ruskej metropole 8. júna a jeden človek kvôli nej prišiel o život. Informovala o tom agentúra TASS.

Pouličné kamery zachytili okamih, kedy hercovo terénne vozidlo v noci na 8. júna na viacprúdovej vozovke pred sídlom ruského ministerstva zahraničia v centre Moskvy prechádza cez stredovú čiaru a čelne naráža do protiidúceho auta. Podľa očitých svedkov bol herec opitý, čo po vyšetrení potvrdila tiež polícia. Zranený vodič druhého vozidla neskôr zomrel.

Prokuratúra pre Jefremova žiadala trest odňatia slobody v dĺžke 11 rokov a jeho odpykanie vo väznici s prísnym režimom. Súd ale herca potrestal osemročným väzením. Do trestu mu pritom započítal len poldruha mesiaca stráveného v domácom väzení, hoci Jefremov bol v domácom väzení tri mesiace.

Jefremovov právnik Elman Pašajev súdu navrhol, aby hercovi uložil trest, ktorý nie je spojený s uväznením, alebo aby ho v krajnom prípade poslal do väzenia s miernym režimom. Sám Jefremov sa podľa agentúry TASS vo svojej záverečnej reči k vine priznal, prejavil ľútosť a zároveň trest požadovaný prokurátorom prirovnal k rozsudku smrti.

Jefremov pochádza z hereckej rodiny a začal hrať už v detstve. Uznanie kritikov získal napríklad rolou jedného z porotcov vo filme Dvanásť režiséra Nikitu Michalkova z roku 2007, ktorý bol ocenený Zlatým levom na festivale v Benátkach.

Viac o téme: Michail Jefremov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu