Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jeden z najobľúbenejších hercov oslavuje: Takýto vek by Willovi Smithovi tipoval len málokto

Will Smith
Will Smith (Zdroj: TASR/Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Will Smith patrí k najobľúbenejším hollywoodskym hercom, nehovoriac o tom, že svojho času patril k najlepšie plateným tváram kinematografie. Väčšina jeho filmov sa stretla s pozitívnymi ohlasmi kritikov aj divákov, čo koniec koncov naplnilo aj vrecká štúdií. Aj majster tesár sa však niekedy utne a Will nie je výnimkou. Herec práve oslavuje 52. narodeniny. Tipovali by ste mu tento vek?

Will Smith sa narodil 25. septembra 1968, a to ako druhé dieťa zo štyroch. Jeho otec Willard bol majiteľ chladiarenskej spoločnosti. Vyrastal v západnej Philadelphii, kde dostal prezývku „Prince“, nakoľko využíval svoj prirodzený šarm, aby sa dostal z problémov. A že ich v puberte navystrájal dostatok.

Úspech prišiel kvôli hudbe

Ako nadaný začínajúci umelec sa na jednej párty stretol s populárnym amerických DJ-om Jeffom Townesom. Slovo dalo slovo a onedlho začali spolupracovať pod názvom DJ Jazzy Jeff a Fresh Prince. Ich popularita rástla raketovým tempom a z každej strany sa im sypali peniaze. Smith ich míňal hlavne na nehnuteľnosti, autá a klenoty.

Zverejnili REBRÍČEK najlepšie zarábajúcich hercov: Toto je TOP trojica... Z tých súm onemiete!

Aj keď bol Will na vrchole, túžil po tom začať niečo nové.To sa mu podarilo až po tom, ako stretol Bennyho Medinu, manažéra talentov, ktorý prišiel s myšlienkou nového seriálu založeného na Smithovom živote v Beverly Hills. Hercovi a televíznej spoločnosti NBC sa táto myšlienka zapáčila natoľko, že čoskoro (konkrétne v roku 1990) vznikol seriál The Fresh Prince of Bel-Air, ktorý na obrazovskách vydržal šesť sezón.

Filmy, ktoré všetko zmenili

Počas toho hral Smith v niekoľkých filmoch, no prvý veľký úspech na striebornom plátne sa dostavil až v roku 1993, kedy si ho kritici všimli vo filme Six Degrees of Separation. Hoci mal hrať mladého homosexuála a pred kamerou sa musel bozkávať s chlapom, uvedomoval si ako dôležitá je preňho táto rola. Pokračoval filmom Made in America, no potom si ho všimol najexplozívnejší tvorca súčasnosti, Michael Bay. Ten v tom čase ešte len rozbiehal kariéru a chystal sa natočiť svoj prvý celovečerný film.

Charlie Sheen vtedy a dnes: Naozaj má toľko rokov? VIDEO Dobehla ho jeho búrlivá minulosť!

Do neho obsadil nielen Willa Smitha, ale aj komedianta Martina Lawrencea, čoho výsledkom bola nadupaná akčná jazda s názvom Bad Boys. Dostavil sa tak prvý gigantický kasový úspech, po ktorom si herec mohol vyberať, ktorú úlohu zobrať a ktorú odmietnuť. Bad Boys sa dočkali ďalších dvoch pokračovaní, posledného v tomto roku. Šušká sa však aj o štvrtej časti. 

Herecká smotánka

Nasledovali klasiky, ako Deň nezávislosti, Muži v čiernom, Nepriateľ štátu či Wild Wild West. V roku 2001 prišiel do kín film Ali o legendárnom boxerovi Cassiusovi Clayovi, za ktorý Smith získal svoju prvú nomináciu na Oscara. Tú, rovnako ako pri filme Šťastie na dosah v roku 2007, nepremenil na zlatú sošku. 

To je šialené! Týchto 6 herečiek si ľahko zameníte, vyzerajú ako tá istá osoba: FOTO ako dôkaz

Smithovi to však očividne nevadí. Svoju hereckú kariéru si užíva, peniaze sa mu sypú z každej strany, a to aj za snímky, ako Ja robot, Ja legenda, Hancock, animák Príbeh žraloka, Focus, Suicide Squad či Bright od Netflixu. Najbližšie by sme ho mali vidieť v snímke King Richard, ktorá je už teraz považovaná za kontroverznú. Film sa zameria na Richarda Williamsa, otca a trénera tenisových legiend, sestier Williamsových.

Hudobník a milujúci otec

Okrem herectva sa venuje aj hudbe. Jeho album Big Willie Style z roku 1997 spôsobil v Spojených štátoch obrovský ošiaľ, ku ktorému sa neskôr pridali projekty Willennium, Born to Reign a Lost and Found. Je ženatý, od roku 1997 je jeho manželkou herečka a producentka Jada Pinkettová-Smithová. Narodili sa im dve deti, syn Jaden Christopher Syre a dcéra Willow Camille Reign Smithová. Smith má z predchádzajúceho manželstva jedného syna, Willarda Carrolla Smitha III.

Hollywoodske sexidoly 20. storočia: TOP 5 hercov, z ktorých ženy odpadávali... FOTO To boli ale fešáci!

Práve so synom Jadenom natočil svoj najhoršie hodnotený film, After Earth. Snímka režiséra M. Night Shyamalana žiaľ zlyháva práve na výkone jeho syna, no na druhú stranu si aspoň splnili sen a stretli sa na jednom nakrúcaní spoločne. Okrem toho je aj mimoriadne aktívny na sociálnych sieťach, kde takmer každý deň baví svojich fanúšikov. Will dnes oslavuje svoje 52. narodeniny a my mu prajeme všetko najlepšie!

Viac o téme: Will Smith
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu