Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obľúbenej českej herečke vek neuhádnete! Mladistvý vzhľad vďaka babičke... Nevera prvého manžela

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Archiv TV Prima)

Česká herečka Veronika Freimanová, ktorá 24. septembra oslávila 65. narodeniny, hrá v divadle a dostáva aj výrazné role, hlavne komediálne, pred filmovou a televíznou kamerou. Stále pôvabnú herečku, ktorá za mladistvý vzhľad vraj najviac vďačí babičke, ktorá sa dožila 104 rokov, najnovšie českí diváci vídajú v Divadle Bez zábradlí, hrala aj v rade ďalších divadiel. Je tiež druhýkrát šťastne vydatá.

Jej cesta k herectvu bola celkom priama. Dcéra operného režiséra a pedagóga pražskej HAMU Přemysla Freimana začínala v dramatickom krúžku, v pätnástich prešla do divadla Kresadlo a po dvoch rokoch na ekonomickej škole zamierila na konzervatórium. Do roku 1995 hrala dlhé roky v Činohernom klube, najnovšie účinkuje hlavne v Divadle Bez zábradlí. Pred kamerou debutovala v roku 1973, jej najslávnejšou rolou zostáva priateľská a trochu naivná učiteľka Hanka z komédie Sněženky a machři (1982).

Jan Antonín Duchoslav a Veronika Freimanová vo filme Sněženky a machři (Zdroj: Photo © Bontonfilm)
Zobraziť galériu (3)
Jan Antonín Duchoslav a Veronika Freimanová vo filme Sněženky a machři (Zdroj: Photo © Bontonfilm)  (Zdroj: Photo © Bontonfilm)

V posledných rokoch najviac zaujala komediálnymi rolami vo filmoch Snowboarďáci, Rafťáci, Sněženky a machři po 25 rokoch či v seriáli Vyprávěj. Zatiaľ naposledy si zahrala v seriáli Strážmajster Topinka, ktorého prvý diel mal premiéru vlani v januári, alebo v novej českej fantasy rozprávke Princezná zakliata v čase, ktorá nedávno vstúpila do kín.

Jenovéfa Boková a Veronika Freimanová v seriáli Srážmajster Topinka v roku 2019 (Zdroj: Photo © Česká televize / Martin Popelář)
Zobraziť galériu (3)
Jenovéfa Boková a Veronika Freimanová v seriáli Srážmajster Topinka v roku 2019 (Zdroj: Photo © Česká televize / Martin Popelář)  (Zdroj: Photo © Česká televize / Martin Popelář)

Dlhoročné manželstvo zničila nevera, šťastie našli pri druhom mužovi

S prvým manželom, kameramanom a režisérom Jaroslavom Brabcom prežila pražská rodáčka takmer tridsať rokov a majú spolu dve dcéry. Koniec dlhoročného vzťahu prišiel v roku 2008 po tom, čo sa režisérovi narodila nemanželská dcéra, ktorú má s Olgou Menzelovou, manželkou nedávno zosnulého slávneho režiséra. 

"Manželstvo je pre mňa zlá skúsenosť a svoj nový vzťah by som týmto zväzkom vlastne ani pošpiniť nechcela," hovorila ešte dlho po zoznámení s architektom Vladimírom Boučka. Nakoniec ale zmenila názor. Vzali sa v roku 2013.

Viac o téme: Veronika Freimanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu