Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sexsymbol 60. rokov a sen všetkých mužov: FOTO Takto teraz vyzerá neodolateľná kráska z Fantomasa

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Les Films Corona)

Francúzska herečka Mylene Demongeotová, ktorá 29. septembra oslávila 85. narodeniny, sa preslávila hlavne ako Mylady z Troch mušketierov zo 60. rokov alebo zo série filmov o Fantomasovi, kde hrala spolu so Jeanom Maraisom a Louisom de Funésom. Blondínka Demongeotová, ktorá počas svojej kariéry nakrútila vyše 70 filmov, písala tiež stĺpiky pre rádio, je aj autorkou kníh.

Rodáčka z Nice (1935), vlastným menom Marie-Helene Demongeotová, začala filmovať v 17 rokoch. Prvýkrát sa objavila na filmových obrazovkách v roku 1953 v snímke Children of Love. Keď mala dvadsať, upozornila na seba rolou Abigail v Čarodejniciach zo Salemu, kde boli jej partnermi veľké hviezdy Simone Signoret a Yves Montand. Vďaka tejto úlohe získala na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch vyznamenanie najlepšia herečka. Preslávila sa ale najmä rolami v snímkach o Fantomasovi.

Mylène Demongeot ako Héléne, vpravo so Jeanom Maraisom v filmoch o Fantomasovi (Zdroj: Photo © Société Nouvelle des Établissements Gaumont)
Zobraziť galériu (3)
Mylène Demongeot ako Héléne, vpravo so Jeanom Maraisom v filmoch o Fantomasovi (Zdroj: Photo © Société Nouvelle des Établissements Gaumont)  (Zdroj: Photo © Société Nouvelle des Établissements Gaumont)

Demongeotová si ďalej zahrala vo filmoch Vojna policajtov (2004), Láska na prenájom (2006), Si tu meurs, je te tue (Ak umrieš, zabijem ťa, 2011), či Bozk od Beatrice (2017). Herečka, ktorej matka pochádzala z Ukrajiny, bola druhýkrát vydatá za režiséra Marka Simenona, syna známeho spisovateľa detektívnych príbehov Georgesa Simenona. Ovdovela v roku 1999.

Mylène Demongeot aktuálne, svoj šarm a eleganciu nestratila ani po rokoch (Zdroj: Photo © France 2)
Zobraziť galériu (3)
Mylène Demongeot aktuálne, svoj šarm a eleganciu nestratila ani po rokoch (Zdroj: Photo © France 2)  (Zdroj: Photo © France 2)

Viac o téme: Mylène Demongeot
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu