Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Veľmi smutná správa! Zomrela legendárna Berta (†77) z Dva a pol chlapa

Conchata Ferrellová a Charlie Sheen Zobraziť galériu (2)
Conchata Ferrellová a Charlie Sheen (Zdroj: Columbia Broadcasting System)

Meno Conchata Ferrellová väčšine ľudí nič nehovorí, no keď sa povie Berta z Dva a pol chlapa, ihneď sa to zmení. A práve herečka, ktorú po celom svete preslávila táto úloha, zomrela vo veku 77 rokov na následky komplikácií po zástave srdca.

Pred šiestimi mesiacmi mala dostať infarkt a trpela aj infekciou obličiek. Skonala obklopená rodinou v nemocnici Sherman Oaks v Kalifornii. Bola vydatá za Arnieho Andersona a mala tri deti - dcéru Samanthu a ďalšie dve nevlastné dcéry.

"Bola to skvelá osoba. Plačem za ženou, ktorá mi bude chýbať a ďakujem za toľkú radosť, ktorú mi priniesla," napísal Jon Cryer, ktorý v slávnom seriáli stvárnil postavu Alana Harpera. 

Conchata Ferrell
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: picsofcelebrities.com)

Ferrellová sa narodila 28. marca 1943 v Charlestone v Západnej Virgínii. Absolvovala West Virginia University a Marshall University, kde získala titul sociálnych štúdií v oblasti vzdelávania.

Jej život ale zmenilo herectvo, účinkovala aj v divadle. V rámci televízie trvalo 30 rokov, než prišla najslávnejšia rola gazdinky Berty v seriáli Dva a pol chlapa, kde hrala po boku Charlieho Sheena. Práve za jej stvárnenie bola nominovaná na cenu Emmy za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli v roku 2005 a 2007. Dokopy hrala až v piatich sitkomoch.

Viac o téme: Dva a pol chlapaConchata Ferrellová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu